Romantisk semester med wellness på Romantisches Hotel Menzhausen

Svenska | SEK

Romantisches Hotel Menzhausen

4-stjärnigt hotell med wellness, romantik och utsökt mat

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Romantiskt och stilfullt hotell
 • Restaurang med utsökt mat
 • Spa-avdelning för avslappnande stunder
2.236:-
3~6 dag från
1.269.-

Inkl 3-rättersmeny

Wellness i Niedersachsen

3 dagar
Från 1.269,- / spara upp till 907,-
Nedsatt
4 dagar
Från 1.859,- / spara upp till 1.347,-
Nedsatt
5 dagar
Från 2.459,- / spara upp till 1.777,-
Nedsatt
6 dagar
Från 3.029,- / spara upp till 2.237,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 välkomstdrink
 • 1 x kaffe och kaka
 • Wellnessavdelning
Early Bird

Det här 4-stjärniga hotellet ligger centralt i Uslar och i en vacker gammal korsvirkesbyggnad som varsamt renoverats. Här väntar ett elegant hotell med själ som passar perfekt för en romantisk semester på tu man hand på ett hotell som också har en spa-avdelning. 

Om hotellet

Romantisches Hotel Menzhausen har en väldigt speciell atmosfär med värme och elegans som ledord. Samma härliga stämning märks också när ni slappnar av i sol- eller korgstolarna och de höga omgivande träden tillför en rofylld atmosfär.

Vid sidan av huvudbyggnaden hittar ni hotellets annex där spa-avdelningen och några av de modernare rummen ligger. Under er vistelse på hotellet har ni fri tillgång till den trevliga inomhuspoolen, bastun, bubbelpoolen och ångbadet. Dessutom är det möjligt att boka både massage och skönhetsbehandlingar mot en avgift. 

Det finns också många attraktioner och sevärdheter i närheten om ni vill bege er ut på utflykter. Ni kan till exempel besöka sommarfågelparken i Uslar, besöka universitetsstaden Göttingen eller njuta av det vackra landskapet i Naturpark Solling-Vogler.

Börja dagen på bästa sätt med frukost i hotellets stämningsfulla restaurang. Senare på dagen serveras det fika med kaffe och kaka och kvällstid kan ni äta utsökta rätter i en av de eleganta matsalarna. 

Det finns gratis parkering vid hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Hotellet har rum i flera olika kategorier som alla har gemensamt att de erbjuder 4-stjärnig komfort. 

På en del av hotellet har den gamla charmen bevarats och här finns ingen hiss. Det är här ni hittar de klassiska och "Solling Style"-rummen som är inredda i en rustik och modern stil, samt några av juniorsviterna. Hotellets annex heter Mauerschlösschen och ligger vid sidan av hotellet. Här hittar ni modernare och extra rymliga rum samt resten av juniorsviterna. När ni bor på annexet kan ni ta er till spa-avdelningen med hiss eftersom den ligger i samma byggnad.

Rumstyper

Dubbelrum

1 / 3
De klassiska dubbelrummen är 18 kvm stora och ligger i huvudbyggnaden. Rummen har eget badrum, hårtork, sminkspegel, skrivbord, telefon, minibar, värdeskåp och TV.
» Se fler rumsspecifika bilder

Enkelrum

1 / 2
De klassiska enkelrummen är 8-12 kvm stora och ligger i huvudbyggnaden. Rummen har eget badrum, hårtork, sminkspegel, skrivbord, telefon, minibar, värdeskåp och TV.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum Solling-stil

1 / 4
De eleganta och rustika "Solling Style"-dubbelrummen är 22-25 kvm stora och ligger i huvudbyggnaden. Rummen har eget badrum, hårtork, sminkspegel, skrivbord, Nespresso-station, telefon, minibar, värdeskåp och TV.
» Se fler rumsspecifika bilder

Juniorsuite

1 / 5
Juniorsviterna är 23-30 kvm stora och ligger antingen i huvudbyggnaden eller i annexet. Rummen har eget badrum, hårtork, sminkspegel, skrivbord, Nespresso-station, telefon, minibar, värdeskåp och TV.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum Mauerschlösschen

1 / 3
De här moderna och rymliga dubbelrummen är 28-40 kvm stora och ligger i annexet "Mauerschlösschen". Rummen har ett rymligt badrum med både badkar och dusch, hårtork, sminkspegel, skrivbord, telefon, minibar, värdeskåp, TV samt möjlighet att göra kaffe och te på rummet. Från de här rummen kan ni ta er direkt till spa-avdelningen med hiss.
» Se fler rumsspecifika bilder

Enkelrum Mauerschlösschen

1 / 2
De här moderna enkelrummen är 28-40 kvm stora och ligger i annexet "Mauerschlösschen". Rummen har ett rymligt badrum med både badkar och dusch, hårtork, sminkspegel, skrivbord, telefon, minibar, värdeskåp, TV samt möjlighet att göra kaffe och te på rummet. Från de här rummen kan ni ta er direkt till spa-avdelningen med hiss.
» Se fler rumsspecifika bilder

Enkelrum Solling Style

1 / 1
De eleganta och rustika "Solling Style"-enkelrummen är 22-25 kvm stora och ligger i huvudbyggnaden. Rummen har eget badrum, hårtork, sminkspegel, skrivbord, Nespresso-station, telefon, minibar, värdeskåp och TV.
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

340 km från
Travemünde, Tyskland
460 km från
Rostock, Tyskland
575 km från
 Sassnitz, Tyskland
600 km från
Öresundsbron
600 km från
Swinoujscie, Polen
625 km från
Helsingborg, Sverige
775 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Göttingen (34.8km)

Bila till Tyskland och besök universitetsstaden Göttingen med sina mer än 1000 år gamla stadshistoria är värd ett besök. Den vackra staden är omgiven av vallgravar, imponerande kyrkor samt nyrenoverade korsvirkeshus utspritt över hela staden, vilket medverkar till att skapa den speciella atmosfären som finns här. Den gamla stadsdelen präglas av ett livligt kaféliv med massor av restaurangen or det råder en nästan sydländsk miljö här.

Stadens kännetecken är Gänselieselbrunnen och Gänseliesel som är en figur i jugendstil föreställande en fattig flicka som vaktar sina gäss. Hon är nog den mest kyssta flickan i hela Göttingen. Traditionen trogen kysser nämligen studenterna figuren när de har avslutat sin examen, trots att det upprättades ett kyssförbud år 1926.

Hannoversch Münden (38.1km)

Bila i Europa och kör till centrala delarna av Tyskland. Hannoversch Münden eller bara Hann Münden ligger omkring 30 kilometer från hotellet. Staden består nästan uteslutande av mycket välbevarade korsvirkeshus, och ligger vackert till just där floderna Fulda och Werra möter Weser, vilket gör att staden är nästan helt omgivet av vatten. Runt staden står de 12 historiska stadstornen med murar och broar från medeltiden. Det är också intressant att få komma nära inpå de vackra korsvirkeshusen och se de vackert gjorda burspråken och de historiska portalerna och välbevarade dörrarna.

Det mycket eleganta rådhuset återuppbyggdes i början av 1600-talet och har en osedvanligt stilfull renässansfasad vänd ut mot torget. Rådhuset har också ett klockspel varje dag klockan 12.00, 15.00 och 17.00. Det finns också mycket fontäner och vattenspel på stadens torg, och det är ett populärt ställe för de små att leka. Besök de många kaféerna och restaurangerna i centrum som ligger bland små charmiga butiker, och värm upp för en shoppingrunda.

Nieheimer Kunstpfad (54km)

Om du vill ha en vandring med mycket speciell natur är Nieheimer Kunstpfad ett perfekt val. Kunstpfad, eller Konststigen, kommer genom kombinationen av natur, konst, kultur och landskap, väcka din nyfikenhet för denna potentiella nya trend. De olika föremålen och konstverken är utvecklade av internationella konstnärer och konstverken är omsorgsfullt placerade och står i harmoni med omgivningarna i naturen. Rutten, som börjar i staden Nieheim, är inte ett konventionellt spår - tvärtom lämnar man den vanliga skogsstigen flera gånger för att utforska konstobjekten.

Naturpark Teutoburger Wald/Eggegebirge (54.4km)

Eggegebirge naturpark är ett 2700 kvadratkilometers rekreationsområde beläget i nordöstra Nordrhein-Westfalen. Parken, som består av ca. 60% skog, grundades 1965 och utökades till sin nuvarande storlek år 2008, och är idag områdets största naturpark, samt Tysklands sjätte största naturpark. Miljön är idealisk för vandring och naturälskare, med vackra varierade landskap och många platser och monument att upptäcka. Gå en promenad framför Nieheim Tourismus- und Kulturamt, i centrum av staden, där du hittar information och kartor om områdets många vandringsleder och möjligheter.

Westfalen Culinarium (54.4km)

Westfalen Culinarium, som öppnade i april 2006, består av fyra museer med Westfals specialiteter. Spritt över ett område på 3.000 kvadratmeter, kan du uppleva ostmuseet, Westfalenskinkan, brödmuseet samt öl- och spritmuseet. Museerna handlar bland annat om tysk, europeisk samt global "basföda" och det finns också ett rum för provsmakning, där du kan smaka och prova på många av regionens spännande specialiteter.

Bergpark Kassel-Wilhelmshöhe (55.2km)

Bergpark Wilhelmshöhe finns sedan 2013 med på UNESCOs världsarvslista och här hittar ni en ett fantastiskt slott i barockstil och ett imponerande fristående torn som toppas med en herkules-staty i koppar och som byggdes i början av 1700-talet. I den unika parken hittar ni också vattenkonst som tillsammans med herkules-statyn och slottet är ett arkitektoniskt mästerverk. 

Kassel (54.5km)

Kassel ligger mitt i gröna omgivningar, söder om Hannover, mellan Habichtswald, Reinhardswald og Kaufunger Wald. Kassel är huvudstaden på den tyska äventyrsvägen Deutsche Märchenstraße, som sträcker sig över mer än 600 kilometer och följer bröderna Grimms livsperioder. Se exempelvis Hanau, brödernas födelsestad, samt alla andra ställen längs vägen där de olika sagorna representeras. Städerna och landskapen som ligger till grund för sagorna går som ett pärlband längs vägen som är en sagolik resrutt. Boka billigt och barnvänligt hotell med Risskov Bilsemester och tag med hela familjen på bilsemester i Tyskland!

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Sunotel Kreuzeck

All inclusive uppehåll

Harz

Minisemester i Harz

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattn. m. frukost
 • 2 x lunch (salladsbuffé & soppa)
 • 3 x kvällsbuffé
 • 3 x kaffe och kaka
 • Gratis dryck (10:00 - 21:00)

249:-
Från endast
1.339.-

Visa karta

En grön oas mitt i Harzen

Läs mer

Victor's Residenz Teistungenburg

Välbefinnande nära Harz

Harz

Avkoppling i Tyskland

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 fl vatten
 • Gratis internet och parkering

291:-
Endast
839.-

Visa karta

I Tysklands gröna hjärta

Läs mer

Hotel Restaurant Walpurgishof

Inkl halvpension

Harz

Naturupplevelser i Harzen

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattn. m. frukost
 • 3 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 välkomstdrink
 • 20% rabatt på spa-behandlingar
 • Gratis parkering

1.218:-
Från endast
1.999.-

Visa karta

Kombinera aktivitet och avkoppling

Läs mer

GHOTEL hotel & living Göttingen

Uppehåll med frukostbuffé

Niedersachsen

Minisemester i Göttingen

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattn. m. frukost
 • 1 x lunchpaket (att medtagas)
 • 1 x välkomstdrink
 • Fri entré till wellnessavdelningen
 • Gratis internet

161:-
Endast
589.-

Visa karta

Upplev universitetsstaden Göttingen

Läs mer