Bila i Norge och bo på Rondane Høyfjellshotel

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Rondane Høyfjellshotel

Hotell med spa och wellness i vackra omgivningar, vid Rondane nationalpark.

 • 410 km från Svinesundbron
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Inomhuspool
 • Jacuzzi

Om hotellet

Rondane Høyfjellshotell är ett traditionsrikt högfjällshotell som ligger endast 3,2 km från Rondane Natinalpark, Norges äldsta och enligt många även den vackraste nationalparken i landet. Parken skapades 1962 och var då Norges första nationalpark. Idag täcker nationalparken ett område på nästan hela 1.000 kvadratkilometer, inklusive länen Oppland och Hedmark. 

Hotellet erbjuder

Högfjällshotellet har sin egen restaurang som serverar frukostbuffé mellan 08:00 - 10:00, lunch mellan 12:30 - 14:00 och middag mellan 19:00 - 21:00. Här erbjuds traditionell norsk mat, med stor hänsyn till lokalproduktion och säsongsbaserade råvaror. Från hotellet bjuds ni dessutom på en slående utsikt över Rondanes bergen och det vackra vattenfallet. 

Hotellet har en inomhuspool samt ett spa- och wellness-område med bastu och jacuzzi samt möjlighet för ansiktsbehandlingar och massage. 

Här kan ni som gäster även hyra cyklar för er som önskar en aktiv utflykt och upptäcksfärd. Ni kan också hyra kanoter om ni önskar ta er ut på en härlig tur på Furusjön. Även stövlar och pjäxor finns att låna. Vänligen observera att allt detta finns i begränsat antal. Transport till nationalparken erbjuds varje morgon under vandringssäsongen. Och för er som besöker hotellet under vinterhalvåret så är det även direkttransport till skidbackarna och det finns plats att ställa av sin skidutrustning på hotellet.  

På hotellet finns också ett motionsrum, bordtennis och biljardbord. Gäster erbjuds gratis parkering och kostnadsfritt trådlöst internet på Rondane Høyfjellshotell.

Om rummen

Rondane Høyfjellshotell erbjuder övernattning i ljusa och rymliga rum. Samtliga rum är utrustade med eget badrum med dusch och toalett, samt skrivbord och TV. I enkelrummen är det även tillåtet att ta med husdjur mot en extra kostnad. 

Hotellet genomgick en renovering av 20 av sina rum och delar av de allmänna ytorna 2016. Därav kan det skilja mellan rummens inredning, där de övriga rummen har en nostalgiskt 80-tals stil. 

Vänligen notera att alla rummen är rökfria. 

Vänligen observera att

Middagen serveras kl. 19:00 - 21:00.

Mer info

Värt att se

 • Ulafossene (0.9 km)

  Från den lilla landsbygden Mysusæter är det möjligt att ta sig vidare till Ulafossene, eller vattenfallet vid Ula. Vattnet från vattenfallet förs ner till floden Ula, varifrån det sedan även är möjligt att ta sig vidare till ett ytterligare vattenfall, kallat Bridal Veil. Terrängen till Ula är lätt så barn kan också följa med. Vandringsleden till Bridal Veil kan uppfattas som mer utmanande.

  Ulafossene
  Se det vackra vattenfallet vid Ula
 • Mysuseter Skidanläggning (0.8 km)

  Prova på något äkta norskt och genuint som den lilla lokala skidanläggningen Mysuseter skidbacke. Här behöver ni inte oroa er för långa köer, med två pister och en skidlift och färre turister och mer lokalt känt.

  Mysuseter Skidanläggning
  Mysuseter Skidbackar är ett lokalt skidsportcenter
 • Kvitskriuprestein (3.9 km)

  Kvitskriuprestein är en liten naturlig pärla i Uldalens riktning mot Rondane och den enda av sitt slag i hela Nordeuropa. Detta område präglas och kännetecknas av sina vita stenpelare och jordpyramider som är skapta av krossat grus som blev kvar efter det att glaciärerna drog sig tillbaka.

  Kvitskriuprestein
  Se de vackra vita stenpelarna
 • Bergstoppen - Rondeslottet (11.2 km)

  Rondane Nationalpark består av tio bergstoppar på över 2.000 meter över havets yta. Rondeslottet är hela 2.718 meter och därmed nationalparkens högsta berg och även det högsta berget i hela Hedmark. Innan en tur upp här påbörjas rekommenderas det att ni ser till att ha rätt utrustning och är väl förbereda för turen. Rådfråga gärna turistinformationen om ni är osäkra.

  Bergstoppen - Rondeslottet
  Ta er upp till toppen av Rondeslottet
 • Otta (13.6 km)

  Om ni vill uppleva något genuint så är det ingen dålig idé att ta vägarna förbi den lilla byn Otta i Norge. Orten har cirka 1 800 invånare och har sedan slutet av 1800-talet, då järnvägen öppnades upp för hela Nord-Gudbrandsdalen, fungerat som en naturlig knutpunkt i området. Varje år drar Kristinspelet flera tusen besökare till byn och kan roa sig bland de flera butikerna och sakerna som händer under arrangemanget.

  Otta
  Otta är en mysig liten by
 • Rafting och paddling - Sjoa (23.4 km)

  Sjoa är en av Nordeuropas mest lämpliga floder för rafting, paddling och andra aktiviteter. Här kan ni både paddla runt på floden och prova på att utmana vattenströmmarna på en raftingtur. En perfekt utflykt för er som gillar äventyr och lite adrenalin!

  Rafting och paddling - Sjoa
  Det är fart på floden Sjoa
 • Setergrenda Høvringen (27.9 km)

  Ca. 1.000 meter över havets yta, i de västliga delarna av Rondane ligger bergslandsbygden Høvringen, som också var en del av de äldsta sätena i Rondane under 1900-talet, ett slags betesmark i bergen. Då fanns det runt 30 säten omkring Høvringen. Idag kommer det många besökare hit för att vandra runt i den vackra naturen eller för att ta en välförtjänt paus på en av de trevliga matplatserna. Gå i Peer Gynts fotspår och besök stugan där det bland annat serveras rømmegrøt, en norsk traditionell gröt, som ni bör passa på att testa. Fyll på med energi och fortsätt vidare med er tur, i sann Peer Gynt stil.

  Setergrenda Høvringen
  Upplev de stora 'sätena' vid Høvringen
 • Omkring Furusjön (46.1 km)

  Vid och kring Furusjön väntar härliga naturupplevelser. Hyr en cykel och upplev Furusjön på två hjul, mitt ute i naturen. En tur cyklandes eller vandrandes runt sjön kräver inte mycket och du behöver inte vara en erfaren äventyrare. Det är helt enkelt en utflykt som passar alla, där ni kan ta med er en picknick lunch och bara njuta av de slående vyerna.

  Omkring Furusjön
  Upplev Furusjön till fots eller på cykeln
 • Hundspann och slädturer i Gålå (53.1 km)

  Under vinterhalvåret är slädturer en mycket populär aktivitet i Gålå. Slädturerna ger er en unik och härlig upplevelse. Här kan ni stillsamt sitta ner bekvämt i släden under ett varmt rådjursskinn och njuta av de vackra vyerna genom det fantastiska vinterlandskapet i Gålå. Att åka hundspann är en annan populär aktivitet och verkligen att rekommendera för besökare. Sex till åtta hundar drar spannen och här kan ni välja om ni vill sitta lugnt ner i släden under hela turen eller om ni vill prova på att styra hundarna själv. Här kommer ni upptäcka uthålligheten hos dessa hundar och märka av rangordningar bland flocken. Detta är en helt otrolig upplevelse som ni sent lär glömma och dessutom passar det perfekt för både barn och vuxna. Turerna är ca 30 minuter långa och startanhalten ligger inom behagligt avstånd från hotellet.

  Hundspann och slädturer i Gålå
  Aktiviteter såsom hundspann och slädturer i idyllisk natur med slående vyer.
Mer info

Karta

Rondane Høyfjellshotel
Rondanevegen 1264 2674 Otta (Mysusæter)

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~6 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~12 i extrasäng 50% Rabatt