Minisemester på Schæffergården Hotel i Gentofte

Svenska | SEK

Schæffergården Hotel

Närhet till natur och storstadsliv

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Kort avstånd in till Köpenhamn
 • Historiskt och kulturellt hotell
 • Natursköna omgivningar och trevliga utflyktsmål
2.106:-
3~5 dag från
1.319.-

Inkl. kvällsmåltid

Historiskt hotell

3 dagar
Endast 1.319,- / spara upp till 1.061,-
Spara
4 dagar
Endast 1.919,- / spara upp till 1.584,-
Spara
5 dagar
Endast 2.519,- / spara upp till 2.106,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x Kvällsmåltid
 • 1 x kaffe och kaka vid ankomst
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Inkl. kvällsmåltid

Historiskt hotell

3 dagar
Från 1.399,- / spara upp till 846,-
Spara
4 dagar
Endast 2.099,- / spara upp till 1.269,-
Spara
5 dagar
Från 2.699,- / spara upp till 1.791,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x Kvällsappetizer
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Risskov Paket

Schæffergården Hotel finner ni i Gentofte, norr om Köpenhamn, med smidiga offentliga transportförbindelser in till huvudstadens centrum. Hotellet erbjuder en trevlig och rogivande utgångspunkt med närhet till storstaden och massor av upplevelser kring Köpenhamn med omnejd.

Hotellet erbjuder

Det svanmärkta hotellet erbjuder ett bekvämt boende i trevliga omgivningar, under en härlig minisemester eller weekend med närhet till Köpenhamn. Här finns det massor med utflyktsmöjligheter att ta del av i alla riktningar. Hotellet ägs av "Fonden för Dansk-Norsk Samarbejde" och är ett historiskt och kulturella hotell, vars identitet präglats av dansk konst och design.

Läget i Gentofte gör att besökare kan bo i en lugn miljö, och samtidigt ha närhet till Köpenhamns sightseeing och shoppingutbud. Här har besökare också närhet till Bakken, Louisiana och Karen Blixen Museet. Hotellets närområde bjuder även på grönområden där ni kan njuta av promenader och frisk luft. Dessutom finns cykeluthyrning att tillgå på hotellet för de som önskar ta sig ut på upptäcktsfärd på två hjul.

Varje morgon serveras en god frukostbuffé på hotellet, och under kvällstid erbjuds en god måltid i det trevliga caféet, "Hammerich". I förbindelse med hotellet ligger även restaurangen "Wohlert".

Gratis parkering vid hotellet och trådlöst internet erbjuds.

Om rummen

Schæffergården har 74 fina rum som går att boka som enkelrum och dubbelrum, eller dubbelrum med en eller två extrabäddar. Standardrummen är 20kvm och endast 1 extrasäng rekommenderas. Man kan boka med 2 extrasängar men de tar då upp det mesta av golvutrymmet.

Det är även möjligt att på begäran uppgradera till ett Superiorrum med balkong. Dessa rum är 21kvm och endast 1 extrasäng rekommenderas. Man kan boka med 2 extrasängar men de tar då upp det mesta av golvutrymmet.

Enkelrummen är 19kvm och alla rum har egen dusch och toalett med gratis toalettartiklar och är utrustade med bekväma sängar, skrivbord och stol, telefon och TV.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

0 km från
Öresundsbron
0 km från
Rostock, Tyskland
0 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Gentofte (0km)

Gentoftesjön ligger vid Gentofte Hotel och är perfekt för att ta en rask promenad eller joggningtur på 2,5 km.

Gentofte kyrka ligger bara 300 meter från hotellet. Kyrkan är Gentoftes äldsta byggnad från 1100-talet och Danmarks näst äldsta kyrka.

Ta en promenad i Bernstorffsparken, en underbar slottspark som omger Bernstorff slottet - den kungliga familjens forna hem med en vacker rosenträdgård.

Besök Kildeskovshallen med vackert poolområde och panoramafönster. Det finns 2 pooler att välja mellan samt en barnpool. Kildeskovshallen är öppen hela året, med undantag för jul och nyår. Den ligger bara 500 meter från Gentofte Hotel.

Konstmuseet Ordrupgaard (0km)

Det statliga konstmuseet ligger norr om Köpenhamn vid Jægersborgs rådjurspark och är hem till några av Nordeuropas mest betydelsefulla samlingar av dansk och fransk konst från 1900-talet. Själva utställningen har en ganska speciell historia och det är inga tvivel om att samlingen är en sann uppenbarelse av några av de ytterst imponerande som finns i Danmark. Här finner ni verk av Delacroix, Corot, Courbet, Degas, Matisse, Monet, Cézanne, Gauguin och Renoir på Ordrupgaardsamlingen.

Parken framför Ordrupgaard är anlagd med en franskinspirerade rosenträdgård. Ursprungligen stod där också en fontän i keramik av Jean Gauguin, som nu haer blivit förflyttad till Vinterhavn.

Lyngby (0km)

I Kongens Lyngby kan du hitta många bra shoppingmöjligheter, inklusive Magasin du Nord och Lyngby shoppingcenter.

Kongens Lyngby kännetecknas också av ett flertal slott som ligger i stadens närhet. Besök till exempel Sorgenfri slott, var kungligheter bott i flera generationer. Här finns en fin slottsträdgård, var det mesta är öppet för allmänheten.

Besök även Sophienholm, som ligger nära härliga Bagsværd. I omedelbar närhet hittar du också Marienborg och Eremitageslot.

Dyreshavsbakken (0km)

Besök Dyreshavsbakken, Tivolis motsvarighet, bara 5,2 km från Gentofte Hotel, till vardags kallad ”Bakken”. Bakken är en nöjespark i naturen, vid områdets största skog. Nöjesparken är ett sagoland för både vuxna och barn. Gå in i djurparken, genom Klampenborgs röda huvudport, där hästdroskorna står redo och väntar på att köra dig runt i djurparken och förbi det kungliga jaktstugan Eremitage, som ligger på Eremitageslättens högsta punkt. Parken är öppen från slutet av mars till slutet av augusti varje dag mellan kl. 14:00 och 24:00.

Dyrehaven (0km)

Med sina över 300 år som skyddad skog och djurreservat har Dyrehaven genom flera generationer varit ett populärt utflyktsmål för såväl kungar som vanliga medborgare. Dyrehaven ligger endast 20 minuter norr om Köpenhamn, med tack vare sin fridfulla miljö känns det som att området ligger långt bortom storstadens livliga gator. Parken är känd för sina över 2000 vilja hjortar som ni med stor säkerhet kommer stöta på under en promenad i skogen eller längs ängarna.

I 2015 blev Dyrehaven listad på UNESCOs världsarvslista på grund av sin spännande historia som jaktområde för kungafamiljen. När ni går runt i parken så lägg märke till de stjärnformade knutpunkterna längs med stigarna, som anlades för att jägarna enklare skulle kunna följa hundens färd genom skogen.

Mitt i den stora naturparken ligger kungens jaktslott, Eremitageslottet, varifrån ni bjuds på en vacker utsikt över Öresund. Det vackra barockslottet byggdes av kund Christian VI mellan 1734 och 1736. Det finns möjlighet att köpa biljetter till en rundvisning på slottet under sommaren.

Experimentarium (0km)

Risskov Bilsemester erbjuder flera olika alternativ av billiga minisemstrar och weekendresor för familjer. Bila i Danmark och besök den spännande och lärorika sevärdheten Exprimentatrium. Efter en större renovering, brand och en helt otrolig insats har Experimentarium åter öppnat dörrarna, på sin gamla adress i Tuborg Havn i Hellerup. Danmarks vetenskapscenter är åter redo att överraska och förbluffa sina besökare, som själva kan prova på de många experimenten, som bara väntar på att få förklara varför, hur och vad som händer när det grundläggande inom vetenskapen testas. Prova också världens första interaktiva biograf, baserad på rörelsesensorer, där alla ska hjälpa till med att bekämpa de mörka dimmorna för att hjälpa flickan Anna. Det har kommit helt nya utställningar efter återöppnandet i januari 2017 och därför är det ingen överraskning att Experimentarium har fått en särskild plats på listan över riktigt bra familjeupplevelser. För barnen öppnar det sig en helt ny värld och för de vuxna är det trevligt att få lära en massa nytt.

Superklien (0km)

Börja ett besök från Nørrebrogatan och träd in i det röda landskapet, även känt som "röda platsen", som är dedikerat till fysiska aktiviteter, utrustat med olika träningsredskap. Fortsätt in i Superklien till den "gröna parken", inrett med en lekplats och goda picknick möjligheter. Superkilen är identifierbara med sina asfalterade neonröda, rosa och orangea färger och omslag mellan Mimersgatan och Nørrebrogatan. Där finns även några caféer som även är med och skapar en god stämning och härlig atmosfär. Tag med barnen som säkerligen kommer tycka att det är en rolig plats och fint landskap fyllt av färger och konst.

Assistenskirkegården (0km)

Denna mycket speciella kyrkogård ligger på Nørrebro i Köpenhamn och blev först upprättad för att det inte fanns plats innanför stadsmurarna. Men Assistens Kirkegården är mest känd för att flera berömda personer ligger begravda där. Den vackra kyrkogården vittnar om tidens gång. Besök några av berömdheternas gravar t.ex. H.C. Andersens, Kierkegaards, Eckersbergs, Scherfigs, Niels Bohrs og Etta Camerons gravplatser.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Frederiksdal Sinatur Hotel

Inkl. halvpension

Storkopenhamn

Vackert nära Köpenhamn

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis WI-FI

969:-
Från endast
1.559.-

Visa karta

Naturskönt område norr om Köpenhamn

Läs mer

Skovshoved Hotel

Bo på superiorrum med havsutsikt

Storkopenhamn

Utsikt över Öresund

Wild Offer - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattning
 • 1 x frukostbuffé
 • 1 x Kockens söndagsrätt
 • 1 x eftermiddagskaffe och kaka
 • 1 gl. vin el. öl till maten

242:-
Endast
1.269.-

Visa karta

Elegant hotell på Strandvejen

Läs mer

Oslobåden

Julbord ombord

Storkopenhamn

Julkryssning

Julerbjudanden - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x julbord
 • Livemusik och dans
 • Stort underhåallningsprogram

100:-
Från endast
1.659.-

Visa karta

Minikryssning till Oslo

Läs mer

Hellerup Parkhotel

Uppehåll med frukostbuffé

Storkopenhamn

Minipris till Hellerup

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • Bra läge

504:-
Från endast
1.299.-

Visa karta

Bo 4-stjärnigt på Strandvejen

Läs mer

A&O Copenhagen Nørrebro

Inkl. lunchpaket

Storkopenhamn

Minisemester i Köpenhamn

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattn. m. frukost
 • 1 x lunchpaket
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis internet
 • Sen utcheckning om möjligt

185:-
Endast
359.-

Visa karta

Billig storstadssemester i Köpenhamn

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.