Trevlig slottsemester med spa, cykel och golf i Harz

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

VAN DER VALK Schlosshotel Ballenstedt

Weekend i historiska omgivningar och fin natur på slottshotell i Harz. Njut av deras spa och golfbana. Inklusive halvpension.

 • 675 km från Öresundsbron
 • 420 km från Rostock, Tyskland
 • 825 km från Göteborg, Sverige
 • 675 km från Helsingborg, Sverige
 • 380 km från Travemünde, Tyskland
 • 550 km från Sassnitz, Tyskland
 • 490 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Inomhuspool
 • Bastu

Om hotellet

Det ståtliga slottet ligger i det natursköna Harz nära den lilla staden Stedt. Med utsikt över slottsparken och vackra historiska omgivningar är detta hotell mycket speciellt och en härlig plats att bo på. Hotellet har en egen golfbana samt spa- och wellnesscenter och här erbjuds en riktig slottsemester i Harz.  

Hotellet erbjuder

Van der Valk Schlossballenstedt erbjuder sina gäster fantastiska möjligheter och aktiviteter för både unga och gamla familjemedlemmar. Skönheten i naturen som omger hotellet bjuder in till att hyra e-cyklar från receptionen och utforska några av de markerade cykelvägarna, för information om rutt och svårighet, vänd er till hotellets reception.  

Varje dag mellan kl. 7.00 och 10.30 serveras en härlig frukostbuffé i hotellets restaurang, som ligger i det gamla slottet. Här är det också möjligt att ta söndagsbrunch, som serveras mellan kl. 11.00 och 14.00 och varje eftermiddag mellan kl. 14.00 och 17.00 serveras kaffe med ett fantastiskt urval av läckra kakor. På kvällen finns det en utmärkt à la carte-meny med ett fint urval av internationella viner. 

Hotellet har naturligtvis också en egen bar, där du kan njuta av drinkar med små färgglada pappersparaplyer. 

Hotellet har också ett eget modernt och bekvämt spa- och wellnesscenter med en vacker inomhuspool och två bastur och tre behandlingsrum, som erbjuder olika typer av massage och avkopplande kroppsbehandlingar. 

Som kronan på verket har Schlosshotel Ballenstedt en privat 18-håls golfbana, par 72. En vacker bana, väl genomtänkt, som gör den både rolig och utmanande att spela. Efter en golfrunda är det möjligt att njuta av en drink eller två i klubbhuset och i den intilliggande PRO-butiken kan du handla alla typer av golfutrustning. Klubben anordnar dessutom golflektioner. 

Rummen 

De 49 rummen har eget badrum med dusch och toalett och hårtork. Det finns också kabel-TV och alla rum är utrustade med WiFi, telefon, värdeskåp och minibar.

Vänligen observera att

Turistskatten på 1.80 € per person/ natt tillkommer och betalas på hotellet. Barn under 18 år betalar 0.90 € per person/natt.
Hyra av badrock kostar 3 € per person.

50% rabatt på entré till badland gäller på Erlebnisbad Salzlandcenter Staßfurt.

Rabatt på greenfee gäller på 18-hålsbana Schloss Meisdorf (5 km från hotellet).

Hyra av badrock 3 € per person.

Mer info

Värt att se

 • Golfclub Schloss Meisdorf (6.3 km)

  För er som gillar att spela golf kan den här 18-hålsbanan (par 72) vara ett perfekt utflyktsmål. Det är en uppskattad bana med väl genomtänkta hinder som gör den underhållande att spela på. Banan är också tidvis väldigt utmanande. Efter en runda på golfbanan finns möjligheten att ta en drink eller två i klubbhuset och i PRO-shoppen kan ni handla allt från golfbollar till full golfutrustning. Klubben erbjuder också golflektioner för den som vill förbättra sin swing.

  Golfclub Schloss Meisdorf
  Golfclub Schloss Meisdorf erbjuder en spelupplevelse och utmaningar för alla nivåer.
 • Falkenstein-slottet (9.7 km)

  Falkenstein-slottet ligger vackert beläget högst upp på Selketal-höjden. Hela området är ett naturreservat och här finns flera vandringsleder. Slottet byggdes mellan 1120 och 1150 och hör till en av de mest befästa borgarna i Harzen. Borgens strategiska placering högst upp på den 320 meter höga höjden gjorde borgen otroligt svår att inta och trots att flera försök gjordes var det ingen som lyckades. Idag är borgen ett museum och ett populärt tursistmål då området är en del av den romerska vägen med centrum i Magdeburg och som förbinder hisnande kloster, katedraler och slott byggda mellan 950 och 1250 och som samtidigt representerar början på kristendomen i den här delen av Tyskland. Längs med den 1000 km långa rutten finns över 72 byggnader på 60 olika platser.

  Tyskland är en populär semesterdestination, inte minst för bilsemestrar och Risskov Bilsemester erbjuder ett brett urval av billiga hotellpaket i landet. 

  Falkenstein-slottet
  Slottet byggdes mellan 1120 och 1150 och hör till en av de mest befästa borgarna i Harzen
 • Quedlinburg (13.5 km)

  Denna medeltidsstad har en spännande historia som går tillbaka helt innan 1000-talet. Staden är placerad på UNESCO's världsarvslista på grund av dess helt fantastiska och välbevarade timmerbyggnader, kullerstensgator och gränder, som slingrar sig runt hela den gamla stadsdelen som också bjuder på arkitektur i världsklass. Här finns det möjlighet för att uppleva olika stilar präglade av olika epoker. Mitt i staden ligger den vackra romerska St. Servatiur kyrkan som också haft stor politisk betydelse då det här här kung Heinrich I blev krönt och sedan begraven år 936. Staden har ca 26 000 invånare och den årliga julmarknaden pågår mellan november, och julhelgen och har vid ett flertal tillfällen blivit utmärkt till den bästa julmarknaden i Sachsen-Anhalt.

  Quedlinburg
  Quedlinburg finns med på UNSESCOs världsarvslista
 • Tierpark Hexentanzplatz (22.3 km)

  Tag med familjen på en härlig bilsemester till Tyskland och boka billigt hotellpaket hos Risskov Bilsemester. Kör på utflykt till djurparken "Tierpark Hexentanzplatz", där ni kan uppleva vargar, björnar och många andra djur.

  Tierpark Hexentanzplatz
  Upplev Tierpark Hexentanzplatz där ni kan se vargar, björnar och andra skogsdjur
 • Stolberg (35.2 km)

  Låt dig förtrollas av den charmiga staden Stolberg! Den historiska staden i det naturliga Harz erbjuder karakteristisk charm och medeltida känsla. Här kan du uppleva södra Harzbergen och de legendariska Kyffhäuser bergen i all sin mångfald. Njut av en titt på White Stolberg Castle, som ligger på en kulle i utkanten av staden. Här kan du gå en promenad i slottsparken och njuta av den vackra utsikten över Harzens skogar. Du kan också spendera några timmar i swimmingpoolen "Thyragrotte", som ligger centralt i staden. Här hittar du 3 inomhuspooler samt 1 utomhuspool och en terrass med solstolar för att njuta av vädret. Utomhusområdet är endast öppet under sommarsäsongen (maj-oktober).

  Stolberg
  Kör på utflykt till den vackra medeltida staden Stolberg under en semester i området
 • Wernigerode (46.6 km)

  "Den anrika staden vid Harz" Wernigerode och Wernigerodes slott. Slottet är beläget på höjden över staden. På slottet kan ni utforska de olika rummen och här finns det även olika utställningar året runt. Från slottet får ni en fantastisk utsikt over Harz's landskap. Wernigerode är en stad fylld av charm och här finns många praktfulla timmerhus, de äldsta är från 1400-talet.

  Wernigerode
  Wernigerode
 • Magdeburg (72.5 km)

  Magdeburg är med sin fantastiska historiska och sköna grönområden, gamla stadsdel och härliga atmosfär en vacker stad, väl värd ett besök. Magdeburg har genomgått en historia väl värd att ta del av. Under det trettioåriga kriget under 1600-talet blev staden nästintill fullständigt förstört. Detta var ett religions relaterat krig som utspelade sig mellan katoliker och protestanter i det Tysk-Romerska riket. Kriget startade med upproret i dåvarande Bohemia 1618 och kriget avslutades sedan 1648 i Westfaliska freden. Knappt 300 år senare var kriget igång igen och denna gången blev Magdeburg nästan förvandlat till inget annat än en rykande askkopp under de allierandes bombangrepp i slutet av andra världskriget. Men staden återhämtade sig ännu en gång och överlevde även DDR tiden. 1989 kunde Magdeburg återigen påbörja att sprida sina vingar som den Fenix fågel den visat sig vara. Idag är staden en modern metropol med mycket att erbjuda sina besökare. Staden har flera vackra kyrkor, både katolska och protestantiska, särskilt domkyrkan St. Mauritius och St.Katharina, som är väl värda ett besök. Domkyrkans två torn reser sig högt över staden varifrån ni får en utsikt som sträcker sig flera kilometer. Ett av de mest kuriösa sevärdheterna i Magdeburg är "Wasserstrassenkreuz Magdeburg", en knutpunkt för floder som förbinder Elben, Mittellandskanal och Elben-Havel kanalen. Här seglar fartyg i flera riktningar och området omkring bjuder på storslagna mästerverk och arkitekttur. Passa även på att ta en tur in i stadskärnan, strosandes längs “Breter Weg” eller “Ernst-Reuter-Allee”, som är stadens traditionella shoppingområden, fyllda med spännande och intressanta specialbutiker, caféer och restauranger. Upplev det pulserande livet i staden och njut av den tyska gästfriheten i denna traditionsrika stad.

  Magdeburg
  Magdeburg bjuder på en härlig atmosfär.
 • Harz Nationalpark (83.0 km)

  I den fantastiska parken på 247 kvadratmeter kommer besökare tätt inpå naturen. Med över 300 km av stigar är det fantastiska möjligheter för vandring och cykling för hela familjen.

  Harz Nationalpark
  Harz Nationalpark bjuder på 247 kvadratkilometer av vacker natur.
Mer info

Karta

Schlosshotel Ballenstedt
Schlossplatz 1 D-06493 Ballenstedt

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~6 i spjälsäng 100% Rabatt
Barn 0~6 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~12 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 12~16 i extrasäng 25% Rabatt