Lyxig weekendhelg på Schlosshotel Wendorf

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Schlosshotel Wendorf

Åk på slottssemester och bo i lyxiga omgivningar i Nordtyskland

 • 440 km från Öresundsbron
 • 80 km från Rostock, Tyskland
 • 625 km från Göteborg, Sverige
 • 430 km från Helsingborg, Sverige
 • 110 km från Travemünde, Tyskland
 • 210 km från Sassnitz, Tyskland
 • 240 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Ångbastu
 • Bastu

Om hotellet

Mecklenburg-Vorpommern är känt för sina vackra slott och herrgårdar som är belägna i det vackra landskapet med historiska anknytningar. Har ni någonsin undrat hur det är att bo på ett slott? Besök då det vackra Schlosshotel Wendorf, där ni bor i lyxiga miljöer och blir betjänta av hotellets egna butler. 

Om hotellet

När ni kliver in på det eleganta Schlosshotel Wendorf kan ni känna er som de adliga personerna som genom tiderna har bott på slottet. Det nyrenoverade slottet öppnade dörrarna för äventyrslystna gäster år 2009 och erbjuder en hotellupplevelse utöver det vanliga. Bo i lyxiga miljöer där hotellets butler står till er tjänst och limousinen väntar på er utanför dörren om ni vill ha skjuts till staden Schwerin eller till Winston Golfpark.

Gå runt och titta på hotellets många spännande rum, känn stämningen i cigarrloungen eller ta en drink i whiskeybaren. I herrummet finns ett pokerbord och i biblioteket kan ni spela ett parti schack eller läsa en bra bok. Det finns även ett lekrum för de minsta gästerna. 

Gourmet restaurangen "Cheval Blanc" hittar ni i byggnaden vid sidan om hotellet och här kan ni njuta av en kulinarisk måltid i vackra miljöer. Från restaurangen når ni även terrassen där ni har en vacker utsikt över sjön i slottsparken. Den 200,000 m2 stora slottsparken präglas av gamla lindar, en liten sjö och en 600 år gammal ek. 

På de gröna ängarna omkring parken finns hotellets hästar. Hotellet råder över ett eget stall med 30 boxar och det finns möjlighet att ta med sin egen häst på semestern. Här finns även en ridanläggning och en utomhusbana. 

Spa-avdelningen är inredd med olika bastur och ångbad. Här kan ni också beställa massage och skönhetsbehandlingar och det finns ett stort fitnesscenter samt ett yoga- och pilatesrum. 

Ni har tillgång till gratis internet och hotellet råder över 4 cyklar som ni kan låna gratis. I Rostock hamn ligger hotellets yacht Skythia och härifrån kan ni åka på en båttur som ni bokar på hotellet. Hotellets gäster har även möjlighet att köpa biljetter till Hertug Logen i Mecklenburgisches Staatstheater om lediga platser finns. 

Om rummen

De eleganta rummen ligger i Residenz-byggnaden, vid sidan om slottet. Det är även i den byggnaden som gourmetrestaurangen ligger. De klassiska rummen är inredda i varma färger och har eget badrum. 

Vänligen observera att

Frukost är à la carte
*Kvällsmenyn serveras i gourmetrestaurangen Cheval Blanc
**Bakverket är en övverraskning från hotellets eget bageri.

OBS! Gäster i extrasäng får endast frukost.

Hotellets restaurang är stängd på måndagar och tisdagar, middag serveras därför inte i dessa dagar.

Mer info

Värt att se

 • Schwerin slott (24.4 km)

  Schwerins slott ligger vackert beläget på en ö mellan sjöarna Burgsee och Schweriner See i centrala Schwerin. Slottet är stadens landmärke och huvudattraktion. Passa på att besöka det vackra slottet, ta en promenad i slottsträdgården eller besök några av sevärdheterna i närheten som Altes palais och det klassiska statskansliet eller Staatliches Museum som har konstsamlingar från både flamländska och holländska konstnärer.

  Schwerin slott
 • Schwerin (24.8 km)

  Schwerin ligger pittoreskt med sjöarna mitt i staden, som för övrigt är omgiven av skog. Staden är huvudstad i delstaten Mecklenborg-Vorpommern. Sjöarna har en stor betydelse i Schwerin, och staden har givit namn till den vackra Schweriner See, som har en yta av 61 kvadratkilometer och är en av Tysklands största sjöar. Här finns många aktiviteter, allt från vattensport till kultur och shopping. En stadsrundtur i Schwerin är ett måste, eftersom staden har massor av vackra, eleganta och storslagna byggnader.

  Schwerin
  Utsikt över den vackra staden Schwerin, där sjöarna ligger mitt i staden
 • Schwerins Badplats (28.9 km)

  Schwerin är huvudstaden i regionen Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland. 

  Schwerin är särkilt känt för sina trevliga badplats som ligger i stadsdelen Zippendorf, inte långt från centrum och är ett trevligt utflyktsmål en varm sommardag.

  Schwerins Badplats
  Schwerin bjuder på härliga stränder
 • Schwerin djurpark (29.7 km)

  På Schwerin djurpark är ni endast fem minuter från Afrika, i alla fall känns det så! Här finns flera stora djur från Afrikas savanner och parken är mycket barnvänlig. Här kan ni se när djuren får mat och det finns en djurskola för barn. Ni kan hitta mer information för att planera er resa på djurparkens hemsida http://www.zoo-schwerin.de/

  Schwerin djurpark
 • Lewitz (58.8 km)

  Längtar ni efter friluftsliv erbjuds er massor av möjligheter att komma nära den vackra och välbevarade naturen i det vackra naturreservatet Lewitz. I hotellreceptionen kan ni få en karta över reservatet och sen är det bara att ge er ut. Det finns många olika leder som med olika svårighetsgrad, så hela familjen kan garanterat få en härlig upplevelse i dessa natursköna omgivningar. Från de yngsta till de äldsta i familjen kan avnjuta turen på en led som passar utan att bli trötta i förtid.

  Lewitz
 • Güstrow (45.4 km)

  Den gamla staden Güstrow huserar renässansslottet Güstrow Slott som också pryder stadsbilden. Det imponerande slottet byggdes år 1589 och användes som residens av hertigarna av Mecklenburg. Besök också domkyrkan som är byggd i gotisk stil mellan 1226 och 1335. Domkyrkan är också på The European Route of Brick Gothic. Det berömda verket "den svävande ängeln" av skulptören Ernst Barlach kann också ses i den vackra tegelstensdomkyrkan.

  Güstrow
  Besök Güstrow's landmärke, det vackra renässansslottet från 1500-talet.
 • Wasserkunst (46.3 km)

  I den sydöstliga delen av platsen ligger den spektakulära brunnen och vattenkonsten som man kallar den. Brunnen är i holländsk renässansstil och blev byggt mellan 1579-1602, planerat av Phillipp Brandin av Utrecht. De 12 kolonnerna i kalksten och koppar och bär ett tak av en sexkantig lykta. Tills 1897 fungerade brunnen för dricks- och hushållsvatten till ca 220 hem genom vattenledningar byggt i trä.

  Wasserkunst
 • Wismar (47.9 km)

  Wismar är en av de gamla hansestäderna och stadskärnan från medeltiden är nästan helt intakt. Stadsbebyggelsen präglas av präktiga köpmanshus, många med trappstegsgavlar, som vetter ut mot gatan. Se den gamla hamnen, Nikolaikyrkan, S:t Georgekyrkan och S:ta Mariakyrkan. År 2002 blev de historiska delarna av Wismar upptagna på UNESCO:s lista över världens kulturarv. Mitt i Wismar ligger den gamla marknadsplatsen, som med sina 10 000 kvadratmeter är en av de största i Nordtyskland. Marknadsplatsen kantas av flera statliga byggnader, bl. a. stadens rådhus. I den restaurerade rådhuskällaren visas utställningen "Bilder einer Stadt", som beskriver stadens historia och utveckling.

  Wismar
  Hansehus och medeltida charm präglar Wismar, som har stor historisk anknytning till Sverige
 • Neustad-Glewe (60.2 km)

  Det är mest spännande att utforska Neustad-Glewe själv. Ta en promenad runt gamla stan och njut av barockens inflytande på stadens byggnader och design. Ni kan tillexempel börja med Alte Burg, ett gammalt slott från 1200-talet som återställts vid flera tillfällen.

  Neustad-Glewe
Mer info

Karta

Schlosshotel Wendorf
19412 Kuhlen-Wendorf Hauptstraße 9

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.


Barn 0~7 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 7~15 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 15~100 i extrasäng 20% Rabatt