Familjesemester i Sverige i vackra Dalarna

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Siljansnäs Hotell

Besök Dalarna med natur, konst och historia. Bo med utsikt över vackra Siljan

 • Restaurang
 • Bar
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Siljansnäs hotell ligger högt upp på Björkberget och här bor ni mitt i Dalarnas vackra natur med en fantastisk utsikt över sjön Siljan och det lilla samhället Siljansnäs. Ni har också närhet till flera av områdets sevärdheter som Orsa Rovdjurspark, Leksand Sommarland och Naturum Dalarna. Hotellet ligger i vackra rofyllda naturomgivningar med goda möjligheter för cykling, vandring, fiske och skidåkning.

Om hotellet

Om ni vill bo i rofyllda omgivningar nära både vacker natur och sevärdheter är Siljansnäs Hotell det perfekta valet. Utsikten över Siljan från den charmiga rödmålade byggnaden med vita knutar uppe på Björkberget är hisnande vacker och ni kan spendera timmar med att njuta av det skiftande landskapet. Sommartid är hotellets stora utomhuspool öppen.  

Hotellet har endast 25 rum vilket ger det en familjär känsla och personalen finns till hands för att rekommendera utflykter och hjälpa till att boka biljetter om det behövs.  

Hotellet har en restaurang med plats för upp till 150 gäster. Här serveras vällagad mat från lokala råvaror som är ekologiska där det är möjligt. Många av råvarorna är från så lokala producenter att det går att besöka dem, vilket rekommenderas, och i området finns också många hantverkare, gårdsbutiker och caféer, mikrobryggerier, bagerier och mejerier.

Om rummen

Hotellet har 58 sängplatser fördelade på 25 ljusa och moderna rum vilket bidrar till den familjära atmosfären. Alla rum är utrustade med TV, badrum med dusch och toalett. De flesta av dubbelrummen har balkong med utsikt.

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning
Bokningskommentar

Värt att se

 • Siljansnäs (1.3 km)

  Siljansnäs är en tätort i Siljansnäs socken i Dalarna. Samhället ligger på en större halvö i den södra delen av Siljan och består av flera mindre byar. Siljansnäs har en kyrka från 1875 och under vinterhalvåret är Granbergets skidbacke öppen. Siljansnäs har också ett flygfält för privatflygplan och under 2006 påbörjades arbetet med att göra flygfältet till i Nordens första airpark. På Midsommardagen varje år anordnas den klassiska Kyrkbåtsrodden där kyrkbåtar från hela Siljan tävlar i en deltävling som har sin bansträckning från Byrviken till Siljansnäs camping.

  Siljansnäs
 • Siljan (37.4 km)

  Sjön Siljan är Sveriges till storleken sjätte största sjö, ligger 161 meter över havet och har ytan är 290 kvadratkilometer. Siljan bildades när en meteorit slog ner för 365 miljoner år sedan och är en del av ett nät av sjöar och vattendrag som kallas Siljansringen. Här finns flera vandrings- och cykelleder, samt skidspår. En av lederna, Siljansleden omfattar 34 mil vandringsleder i omväxlande bygd och obygd, som följer de de gamla fäbodstigarna. Längss leden finns flera rastplatser för er som vill göra en dagsutflykt och promenera eller cykla så långt ni orkar. Badplatser finns runt hela Siljan och Orsasjön.

  Siljan
 • Leksand Sommarland (18.2 km)

  Leksand Sommarland ligger vid Siljans strand och brukar vara populärt om det finns barn med på resan. Här finns ett vattenland med spännande pooler och rutschbanor men också action- och motoraktiviteter och en minilantgård. Varför inte testa på nyheten "Wipeout Siljan" som är en uppblåsbar hinderbana, klätterväggen eller bungytrampolinen? Här kan hela familjen lätt underhålla sig en hel dag och mer information om alla aktivitetar finns på deras hemsida https://www.leksandresort.se/sommarland/ Parken är endast öppen sommartid.

  Leksand Sommarland
 • Orsa Björnpark (59.7 km)

  Orsa Rovdjurspark, som tidigare var Orsa Björnpark, förfogar över 325 000 kvm areal. Parken är öppen hela året och här kan ni se bl. a. brunbjörn, lo och snöleopard.

  Orsa Björnpark
  I Orsa Björnpark kan ni se björnar och lodjur i sina naturliga omgivningar.
 • Dalhalla (43.6 km)

  Dalhalla ligger strax norr om Rättvik. Dalhalla är en friluftscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare. Här ges olika populära konserter och andra framträdanden.

  Dalhalla
 • Rättvik (35.7 km)

  De flesta förknippar nog Rättvik med folkdräkter, knätofsar, kyrkrodd och midsommar. Här kan ni besöka Rättviks kyrka med anor från 1200-talet eller följa Siljans strand och beundra naturen. Ytterligare en stund längre bort längs Siljan finns Nusnäs. Här tillverkas ännu idag de äkta dalahästarna. Passa på att inhandla en!

  Rättvik
  Rättvik i Dalarna har mycket att erbjuda
 • Tällbergsbyarnas Golfklubb (27.7 km)

  Tällbergsbyarnas Golfklubb är en vacker naturlig golfbana med nio hål. Tällbergsbyarnas GK erbjuder golfspel bland porlande bäckar och vattenspeglar. Björkar och sommarblomster med vildväxande orkidéer omger banan som sträcker sig över ett varierat landskap. Det är en naturskön parkbana som innehåller många intressanta, varierande hål och är en utmaning såväl för amatörer som för mer rutinerade spelare.

  Tällbergsbyarnas Golfklubb
Mer info

Karta

Siljansnäs Hotell
Ett Rum AB Buffills Annas väg 18 793 60 Siljansnäs​​​​​​​

Priser från 969:-

Spara upp till 781:-