Bilsemester med boende på Siljansnäs Hotell i Dalarna

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Siljansnäs Hotell

Besök Siljan och Dalarna med natur, konst och historia.

Vacker natur och fantastisk utsikt över sjön Siljan
Möjligheter för cykling, vandring, fiske och skidåkning
Tillgång till jacuzzi och kurbadkar mot extra avgift
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • Restaurang
 • Bar
 • Hund

Om hotellet

Siljansnäs Hotell ligger uppe på Björkberget och här bor ni mitt i Dalarnas vackra natur med en fantastisk utsikt över sjön Siljan och det lilla samhället Siljansnäs. Ni har också närhet till flera av områdets sevärdheter som Orsa Rovdjurspark, Leksand Sommarland och Naturum Dalarna. Här erbjuds ni goda möjligheter för cykling, vandring, fiske och skidåkning under en minisemester och platsen är därav passande såväl för sommar- som vintersemester. 

Hotellet erbjuder

Om ni vill bo i rofyllda omgivningar nära både vacker natur och sevärdheter är Siljansnäs Hotell det perfekta valet! Utsikten över Siljan från den charmiga rödmålade byggnaden med vita knutar uppe på Björkberget är hisnande vacker och ni kan spendera timmar med att njuta av det skiftande landskapet. 

Mot en extra avgift får ni tillgång till hotellets jacuzzi med en underbar utsikt (max 4 personer åt gången). Inomhus finns två kurbadkar med massagestrålar som också finns att tillgå mot en extra kostnad (max två personer åt gången).

Sommartid är dessutom hotellets stora utomhuspool öppen, så här kan ni njuta av sol och bad under vackra sommardagar.  

Siljansnäs är ett mindre hotell, med endast 25 rum, vilket ger det en familjär känsla och personalen finns till hands för att rekommendera utflykter och hjälpa till att boka biljetter till olika sevärdheter vid behov. 

Hotellets restaurang har plats för upp till 150 gäster och här serveras ni vällagad mat tillagad på lokala råvaror som är ekologiska där det är möjligt. Många av råvarorna är från så lokala producenter att det går att besöka dem, vilket också rekommenderas, och i området finns också många hantverkare, gårdsbutiker och caféer, mikrobryggerier, bagerier samt mejerier.

Om rummen

Hotellet har 58 sängplatser fördelade på 25 ljusa och moderna rum vilket bidrar till den familjära atmosfären. Samtliga rum är utrustade med TV, badrum med dusch och toalett. 

De flesta av dubbelrummen har även balkong med utsikt.

Värt att se

 • Siljansnäs (1.3 km)

  Siljansnäs är en tätort i Siljansnäs socken i Dalarna. Samhället ligger på en större halvö i den södra delen av Siljan och består av flera mindre byar. Siljansnäs har en kyrka från 1875 och under vinterhalvåret är Granbergets skidbacke öppen. Siljansnäs har också ett flygfält för privatflygplan och under 2006 påbörjades arbetet med att göra flygfältet till i Nordens första airpark. På Midsommardagen varje år anordnas den klassiska Kyrkbåtsrodden där kyrkbåtar från hela Siljan tävlar i en deltävling som har sin bansträckning från Byrviken till Siljansnäs camping.

  Siljansnäs
  Njut av upplevelser i naturen kring Siljansnäs och sjön
 • Siljan (37.4 km)

  Sjön Siljan är Sveriges till storleken sjätte största sjö, ligger 161 meter över havet och har ytan är 290 kvadratkilometer. Siljan bildades när en meteorit slog ner för 365 miljoner år sedan och är en del av ett nät av sjöar och vattendrag som kallas Siljansringen. Här finns flera vandrings- och cykelleder, samt skidspår. En av lederna, Siljansleden omfattar 34 mil vandringsleder i omväxlande bygd och obygd, som följer de de gamla fäbod-stigarna. Längs leden finns flera rastplatser för er som vill göra en dagsutflykt och promenera eller cykla så långt ni orkar. Badplatser finns runt hela Siljan och Orsasjön.

  Siljan
  Utforska det natursköna området kring Siljan, som är Sveriges sjätte största sjö
 • Naturum Dalarna (0.7 km)

  Naturum Dalarna är ett av Sveriges 33 naturum. Varumärket "naturum" ägs av Naturvårdsverket och de säger att "Naturum är öppna för alla och är en möjlighet för alla åldrar att lära sig mer om natur och miljö." Tidigare kallades Naturum Dalarna för Siljansnäs naturreservat och bildades redan 1978. Naturreservatet har utökats flera gånger och är numera 31.5 hektar och inkluderar hällmarksskog, frodig granskog och ängsmark. Naturum Dalarna nyinvigdes 2007 i sin nuvarande form. Inne på naturum finns också flera utställningar för att lära sig mer om djur och natur i området.

  Naturum Dalarna
  Besök ett av Sveriges 33 naturum
 • Leksand Sommarland (18.2 km)

  Leksand Sommarland ligger vid Siljans strand och brukar vara populärt för de som reser med barn. Här finns ett vattenland med spännande pooler och rutschbanor men också action- och motoraktiviteter och en minilantgård. Varför inte testa på nyheten "Wipeout Siljan" som är en uppblåsbar hinderbana, klätterväggen eller bungy-trampolinen? Här kan hela familjen lätt underhålla sig en hel dag och mer information om alla aktiviteter finns på deras hemsida. Parken är endast öppen sommartid.

  Leksand Sommarland
  På Leksand Sommarland kan hela familjen roa sig
 • Dalhalla (43.6 km)

  Dalhalla ligger strax norr om Rättvik. Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare. Här ges olika populära konserter och andra framträdanden.

  Dalhalla
  Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare
 • Rättvik (35.7 km)

  De flesta förknippar nog Rättvik med folkdräkter, knätofsar, kyrkrodd och midsommar. Här kan ni besöka Rättviks kyrka med anor från 1200-talet eller följa Siljans strand och beundra naturen. Ytterligare en stund längre bort längs Siljan finns Nusnäs. Här tillverkas ännu idag de äkta dalahästarna. Passa på att inhandla en!

  Rättvik
  Rättvik i Dalarna har mycket att erbjuda
 • Insjön IP (23.8 km)

  Vid Insjöns IP finns längdskidåkningsspår med elljus och lite längre bort vid Leksand finns Granbergets skidanläggning skidliftar och 5 nerfarter. Även här finns längdskidåkning. Spåret Länken förbinder en del av spåren, så ni kan åka en längre tur. Vid Ledkand finns också isskidåkning. För vinteraktiviteter är det bra att fråga på hotellet om priser och tillgänglighet.

  Insjön IP
  Vid Insjön IP kan ni åka skidor under er semester i Dalarna
 • Tällbergsbyarnas Golfklubb (27.7 km)

  Tällbergsbyarnas Golfklubb är en vacker naturlig golfbana med nio hål. Tällbergsbyarnas GK erbjuder golfspel bland porlande bäckar och vattenspeglar. Björkar och sommarblomster med vildväxande orkidéer omger banan som sträcker sig över ett varierat landskap. Det är en naturskön parkbana som innehåller många intressanta, varierande hål och är en utmaning såväl för amatörer som för mer rutinerade spelare.

  Tällbergsbyarnas Golfklubb
  Spela en runda golf under er semester med besök på Tällbergsbyarnas Golfklubb
 • Orsa Björnpark (59.7 km)

  Orsa Rovdjurspark, som tidigare var Orsa Björnpark, förfogar över 325 000 kvm areal. Parken är öppen hela året och här kan ni se bl. a. brunbjörn, lo och snöleopard.

  Orsa Björnpark
  I Orsa Björnpark kan ni se björnar och lodjur i sina naturliga omgivningar.
Mer info

Karta

Siljansnäs Hotell
Ett Rum AB Buffills Annas väg 18 793 60 Siljansnäs​​​​​​​

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~11.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 20% Rabatt