Aktiv semester vid Hardangerfjorden på Skånevik Fjordhotel

Svenska | SEK

Skånevik Fjordhotel

Fantastiska naturupplevelser vid fjäll och fjordar i Norge

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Beläget vid fjorden, nära badön Peparen
 • God mat och personlig service
 • Fantastisk vandring året runt
382:-
3~4 dag från
1.429.-

Inkl halvpension

Semester vid Hardangerfjorden

3 dagar
Endast 1.429,- / spara upp till 252,-
Spara
4 dagar
Endast 2.139,- / spara upp till 382,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Risskov Paket

Skånevik Fjordhotel ligger fint beläget ut mot Hardangerfjorden i den charmiga lilla staden Skånevik. Här erbjuds ni en bekväm bas med god mat, personlig service, avkoppling och möjligheter till diverse utflykter och upplevelser kring norska fjordar och fjäll.


Hotellet erbjuder

Det familjedrivna hotellet bjuder på en varm och inbjudande atmosfär. Byggnaden har under årens gång genomgått renoveringar men behållit sin ursprungliga stil från 60-talet. Receptionen fungerar även som turistinformation där personalen kan hjälpa till med tips för vandring, cykling och andra utflykter


Utforska den härliga naturen i hotellets närområde som präglas av vackra fjäll, frodig vildmark och fjordar. Med närhet till Folgefonna Nationalpark har ni goda förutsättningar att tag er ut i den norska naturen. Här kan ni dessutom passa på att vandra ut till den berömda utsiktsplatsen "Trolltunga”, vars vandringsled nås inom behagligt köravstånd.


Tag med ressällskapet på en cykeltur till Etne, som nås via en relativt otrafikerad väg längs med kusten. Som övernattande gäster har ni tillgång att låna cyklar gratis under er vistelse.


Ute på fjorden finner ni badön "Peparen", som ni når via en gångbro från fastlandet, där ni kan njuta av sol och bad under sommarmånaderna. På hotellet kan ni roa er med biljard och bordtennis, eller koppla av i den trevliga loungen och framför en brasa. För er som önskar unna er lite extra avkoppling kan ni besöka hotellets fjord-spa med bastu och behandlingsrum.


Varje morgon serveras en god frukost som avnjuts tillsammans med en härlig utsikt över fjorden. Restaurangen renoverades senast i 2019 och erbjuder även goda middagsrätter under kvällstid. Hotellet har dessutom sitt eget strandcafé där ni bland annat kan beställa italienska stenugnsbakade pizzor.


Parkering vid hotellet och tillgång till trådlöst internet erbjuds kostnadsfritt. För elbilar finns det offentliga laddstationer några hundra meter från hotellet, som kan nyttjas mot en avgift.


Om rummen

Skånevik Fjordhotel har 51 bekvämt inredda hotellrum. Välj mellan boende i enkelrum eller dubbelrum, med möjlighet för att boka till en extrabädd i dubbelrummen.

Rumstyper

Dubbelrum

1 / 1
Dubbelrum utrustade med eget badrum och toalett, twin-sängar som kan sättas ihop, sitthörna samt skrivbord med stol. Möjlighet finns att boka till en extrabädd.

Enkelrum

1 / 1
Dubbelrum för singelbruk, utrustade med eget badrum och toalett, twin-sängar som kan sättas ihop, sitthörna samt skrivbord med stol.
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

460 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Grindheim Kirke i Etne (23.1km)

Under en härlig semester nära Etnesjön i Norge har ni möjlighet att besöka ett par av regionens mest charmiga kyrkor. Grindheim Kirke är en vacker vit träkyrka som byggdes 1728 i utkanten av byn Etne. Det finns de som säger att det pågått kyrkliga aktiviteter i området redan innan den befintliga kyrkan byggdes, nämligen helt tillbaka under 1300-talet. Det sägs också att området har den största förkristna gravplatsen i hela regionen, med över 200 gravhögar. En annan vacker träkyrka i närheten, som också är väl värd ett besök, är långkyrkan Stødle Kirke som ligger längre västerut och närmare centrum vid Etnesjön.

Sæbøtunet (27.5km)

Besök det autentiska gårdsmuseet Sæbøtunet i Etne där ni bjuds på en inblick i livet, byggnaderna och traditionerna under 17- och 1800-talet. Sæbøtunet är det största gårdsmuseet i hela Sunnhordland och erbjuder en intressant tidsresa där besökare får beskåda gamla byggnader, möbler, textiler och mycket annat från perioden. I förbindelse med en större renovering i 2006 byggdes även en mindre amfiteater till som med jämna mellanrum används av skolor och olika organisationer.

Langfoss (36.4km)

Besök en av de mest populära och imponerande sevärdheterna i hela västra Norge under en semester i området, nämligen Langfoss. Vattenfallet är, med sina över 600 meter, landets femte högsta och i 2006 utmärktes den som världens vackraste vattenfall av "World Waterfall Database". Under en semester i området kring Etnesjön är detta en plats väl värd ett besök!

Folgefonna nationalpark (76.9km)

På en halvö i Hardangerfjorden hittar du Folgefonna nationalpark. Detta är det tredje största glaciären på norska fastlandet. Glaciären har varit en turistattraktion sedan år 1833. Idag erbjuds guidade tureri Folgefonna, längs det vackra dramatiska landskapet, kajakpaddling och mycket mer. Boka prisvärt hotellpaket, med eller utan halvpension, bila i Norge och njut av en härlig minisemster.

Trolltunga (87.6km)

Trolltunga är en stenformation som hänger i luften cirka 1000 meter över Ringedalsvatnet i Odda. Klippan påminner om ett troll som berättar skämt till förbipasserande och utsikten från Trolltunga är helt unik. Det vackra bergslandskapet sprider ut sig över horisonten, där människor bott i samklang med naturen sedan urminnes tider. 

Även om vandringsturen upp till Trolltunga är krävande och tar cirka 4-5 timmar, så är den verkligen värd ansträngningen och Trolltunga besöks av äventyrslystna vandrare året runt, men speciellt under högsäsongen som sträcker sig från juni till september. Idag har har den lilla bergsplatån med den spektakulära panoramautsikten mer än 100.000 besökare om året. Som en naturlig följd av de många besökarna och säkerheten, så har det nu stationerats flera professionella bergsguider längs den branta sträckan upp till Trolltunga. Dock har det inte alltid varit så; förr i tiden var det nästan ingen som vågade sig upp till klippan - och det på goda grunder! Det lagstiftades nämligen omkring det 11:e århundradet att trollen i de norska bergen hade rätt att bli lämnade ifred. 

Naturen är överdådig, men utmanande och ni bör vidta försiktighetsåtgärder, om ni beger er ut på den vackra rutten upp till Trolltunga. Turen startar i Skjeggedal och följer en 4 km utmanande och slingrande väg till Mågelitopp, där det också finns en parkeringsplats. Terrängen blir hädanefter lite plattare och det finns en vacker utsikt över Hardangervidden i öst. Därefter fortsätter turen längs bergssidan högt över Ringedalsvatnet. 

Ni kan också följa den gamla rutten längs linbanan från Skjeggedal till Mågelitopp. Färre besökare väljer denna rutt med de 1000 trappstegen som är del av den utmanande stigen upp mot Trolltunga.

Innan ni ger er av på denna vackra utmaning, bör ni ta till er alla de nödvändiga säkerhetsreglerna. Kom också ihåg att se på väderleksrapporten. Ett par bra vandringskängor eller stövlar samt extra bra kläder, helst regntäta, samt ordentligt med vätska är också nödvändigheter att ta med på turen. Starta tidigt på morgonen, då turen fram och tillbaka tar cirka 8-10 timmar. Det är verkligen en vacker dag att se fram emot!

Baroniet Rosendal (36.3km)

I Norge förlorade adeln sina särskilda rättigheter redan år 1821, flera årtionden före liknande demokratiska idéer slog igenom i Danmark och Sverige. Baron Rosendal är det närmaste man kommer en adlig herrgård i Norge, eftersom det finns färre spår av adeln i Norge än de flesta andra länder i Europa. Det var en bröllopsgåva till den rika västerlänningen Karen Mowat och en dansk adelsman vid namn Ludvig Rosenkrantz, och herrgården stod färdig år 1665. Från år 1927 tillhörde det Universitetet i Oslo och det är nu öppet för besökare. Det är bevarat som ett hem sedan de sista ägarna lämnade gården år 1927. Idag finns här en servering och under året hålls många konserter och andra kulturella evenemang med en rad kända norska artister. 

Låtefossen (58.3km)

Låtefoss är ett 165 meter högt vattenfall som ligger i Odda, Hordaland i Norge. Detta är det mest välkända vattenfallet i Oddadalen och det är även rätt unikt då det består av två vattendrag från Låtevattnet, som flyter samman mitt i vattenfallet. 

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Thon Hotel Saga

Uppehåll med frukostbuffé

Rogaland

Centralt i Haugesund

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis kaffe/te i lobbyn
 • Centralt läge
 • Gratis WI-FI

282:-
Endast
1.399.-

Visa karta

Centralt beläget i Haugesund

Läs mer

Fugl Fønix

Inkl. dagens huvudrätt

Vestland

Direkt vid Etne-fjorden

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x kvällens huvudrätt
 • 1 x kaffe och kaka (dag 1)
 • Gratis internet och parkering
 • Gratis kaffe/te (tills 12.00)

945:-
Från endast
1.379.-

Visa karta

Urbant kulturhotell och naturomgivningar

Läs mer

Clarion Collection Hotel Skagen Brygge

Inkl lättare kvällsmål

Rogaland

Vackert läge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x lättare kvällsmål
 • 2 x Gratis kaffe och te
 • Gratis internet

664:-
Från endast
1.199.-

Visa karta

Maritim minisemester i Stavanger

Läs mer

Clarion Hotel Stavanger

Uppehåll med frukostbuffé

Rogaland

Upplev Stavanger

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis kaffe/te i lobbyn
 • Gratis internet
 • Centralt läge

336:-
Endast
1.399.-

Visa karta

Trevligt hotell centralt i Stavanger

Läs mer

Verkshotellet

Inkl halvpension

Rogaland

Hotell med utsikt över fjorden

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis WI-FI

680:-
Endast
1.099.-

Visa karta

Historiskt hotell med fjordutsikt

Läs mer