Bilsemester till Norge och Skinnarbu Nasjonalparkhotell

Svenska | SEK

Skinnarbu Nasjonalparkhotell

Tillbringa ett par dagar i de vackra norska fjällen

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Aktiv semester i de vackra norska fjällen
 • Hotellet är beläget 1000 meter över havet
 • Många vandringsleder i området
2.096:-
3~4 dag från
1.629.-

Nära hardangervidda

Mysigt fjällhotell

3 dagar
Endast 1.629,- / spara upp till 1.288,-
Nedsatt
4 dagar
Endast 2.279,- / spara upp till 2.097,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Risskov Paket

En aktiv semester i norska fjällen och den imponerande naturen som bjuder på många aktiviteter ute i det fria och området runt hotellet är tillägnat jakt och fiske. Ta bergbanan upp till toppen av berget Gaustatoppen och njut av den fantastiska utsikten eller ta en cykeltur och njut av stillheten och upplev skogens rika djurliv. 

Hotellet erbjuder

Skinnarbu Nasjonalparkhotell är beläget 1000 meter över havet och är omgivet av fantastisk natur, med flera löp- och vandringsleder som är populära både på sommaren och vintern.  Hotellet renoverades 1994 och är vackert inrett med fina rosmålningar som är typiskt för Telemarken. 

Skinnarbu Nasjonalparkhotell ligger vid Rjukan endast 2,5 timmars bilresa från Oslo. Hotellet har en avslappnad och behaglig atmosfär och värdparet gör sitt yttersta för att ni ska känna er hemma. Vid eldstaden kan ni läsa en god bok, spela yatzy eller bara njuta av den vackra omgivningen i gott sällskap. Det finns bastu och inomhuspool. I köket tillagas maten med lokala råvaror och restaurangen har öppet mellan kl 19-20.30. 

Det finns tillgång till trådlöst internet.

Om rummen

Hotellet har 97 rum som är inredda i varma färger och har badrum med antingen badkar eller dusch. Från rummen har ni utsikt över det vackra landskapet. Det är tillåtet att ta med sin hund, men vi ber er att notera rummen där hundar är tillåtna är av äldre standard. 

Rumstyper

Enkelrum

1 / 2
Ett modernt inrett rum med utsikt mot naturen. Rummet har en enkelsäng och eget badrum med dusch och hårtork.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum

1 / 3
Modernt inrett rum med utsikt mot naturen. Eget badrum med dusch och hårtork. Några av rummen är djurvänliga. Möjlighet till extrasängar/bäddsoffa.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

290 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Hardangervidda Nationalparkcenter (0.1km)

Hardangervidda Nationalparkcenter öppnade 2013 och visar en modern utställning om naturen och renarna i nationalparken med inte mindre än 22 interaktiva installationer. Besökarna får lära sig mer om renarnas anpassning till det stränga högfjällsklimatet i Norge samt djurens utbredning över hela världen sedan forntiden. Ni får också se redskap tillverkade av renben för mer än 17.000 år sedan, som man funnit vid utgrävningar i södra Frankrike. I forsknings- och förvaltningsavdelningen kan ni se hur man arbetar för att skydda och bevara denna unika djurart.

Rjukanfossen (11.8km)

Geologiprofessor Jens Esmark hade i 1810 "upptäckt" Rjukanfossen och informerat kungen i Köpenhamn om "världens högsta vattenfall". Han tog nog i, för Rjukanfossen är ca 104 meter högt, inte det största men onekligen imponerande. Rjukan har tidigare kallats "den moderna turismens vagga i Norge". Efter upptäckten började stora konstnärer som I.C Dahl och Johannes Flintoe till platsen och målade de två naturgiganterna Rjukanfossen och Guastatoppen. Därefter blev platsen känd för överklassen från stora Europeiska städer som ville beskåda naturens underverk. Idag är vattenfallet avsevärt förminskar, då en stor del av vattnet går i rör till Vemork Kraftstation. Dock är fallet extra stort och fint under det första släppet som sker i förbindelse med Marispelet i slutet av juli.

Norsk Industriarbeidermuseum (16.3km)

På Norsk Industriarbeidermuseum får ni inblick i den norsk industrin och krigshistorien. Rjukanfossen gav grunden till Vemork, världens största kraftstation i 1911. Idag är stationen omgjord till ett museum, Norsk Industriarbeidermuseum, med en fast utställning om industristaden Rjukan och där ni kan lära er om historien kring det som lagt grund till att Rjukan nått UNESCOs världsarvlista. 

Striden om tungt vatten (15.3km)

Under andra världskriget pågick "striden om tungt vatten" på Vemork vid Rjukan. Genom fyra sabotageförsök blev nazisternas försök på att tillaga atombomber stoppade. Om de hade fått lov att fortsätta ditt arbete med tungt vatten, skulle de förmodligen ha kunnat producera atombomber. Detta var teorier som de allierade vetenskapsmännen satt med medans andra världskriget var i full gång. De arbetade intensivt med att försöka framkalla en nukleär explosion efter andra principer, men det var långt fram. Och tungt vatten blev bara producerat i det ryskockuperade Norge, på Vemork vid Rjukan.

Krossobanen (19.1km)

Krossobanen väster om Oslo är känd som Nordeuropas första kabelbana. Den längsta kabelstationen har en stor parkeringsplats där de som är modiga kan färdas vidare upp till nästan 900 meter över havet. Här har man en fantastisk utsikt över Rjukan, Gaustatoppen, Vermork och det område där det berömda sabotaget mot anläggningen för tillverkning av tungt vatten skedde. Uppe på toppen serveras det kaffe på Gvepseborg Café.

Rjukanbadet (21.9km)

Rjukanbadet är ett stort badland och har något för alla, varesig du vill simma, koppla av med wellness eller köra ett träningspass. Tag gärna med barnen till Rjukanbadet med goda möjligheter för att leka av sig och roa sig i bassängen.

Gaustabanen (35.3km)

Om ni gärna skulle njuta av den vackra utsikten från toppen av det 1883 meter höga berget Gaustatoppen, men tycker att det är lite för långt att gå, så kan ni ta Gaustabanan, som på bara 15 minuter tar er till toppen av berget. De första 860 meterna åaker ni i en batteridriven vagn. Efter detta tar svävarbanan vid, så det är garanterad spektakulär utsikt under hela färden.  

Fiske och isfiske (0.1km)

Bila i Norge och besök Skinnarbu Nationalpark som är ett attraktivt fiskeområde såväl om sommaren som vintern. Hos Risskov Bilsemester kan ni boka prisvärda hotellpaket i Norge och i Skinnarbu Nasjonalparkhotell är ett av hotellet som Risskov erbjuder. Kör själv och åk inåt landet mot Grasfjell eller ned till Møsvann. Karta, fiskekort och fiskeredskap finns att köpa i receptionen på hotellet. Vänligen observera regeln om att fiske är förbjudet mellan 15 september till 15 oktober. Detta gäller dock inte röding, så länge ni inte är nära floden.

Møsvatn Skidpark (0.1km)

Skinnarbu Nasjonalparkhotell har ett eget skidcenter som heter Møsvatn Skipark som är ett mysigt alpincenter där hela familjen kan trivas. Møsvatn Skipark erbjuder fyra olika backar i längder upp till 800 m. Det finns en T-skidlift på 650 m, gratis barnskidlift och skidlekplats.

Vierli Skidcenter (15.8km)

Skidcentret har fem skidliftar och nio backar på sammanlagt 6.575 meter, och är beläget 1000 meter över havet. Här är det mycket hopp, big jumps och rails. Vierli kälke-center är ett av Norges största med över 100 kälkar och tre backar. Öppningstider på vardagar: 10:00-16:30. Kvällsåkning i Vierli Terrengpark är varje onsdag, fredag och lördag mellan kl 18:00-21:00.

Rauland Skicenter (20.1km)

Skidcentret har en höjdskillnad på 830-1130 meter och här finns 26 pister som tillsammans är 19 km långa. Öppningstiderna är 10:00 - 16:30 varje dag.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Vrådal Ferieleiligheter

Inkl. 1 kvällsbuffé

Vestfold och Telemark

Familjesemester i Norge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 1 x kvällsbuffé
 • kaffe efter middagen
 • Tillgång till pool
 • Gratis internet och parkering

648:-
Från endast
1.049.-

Visa karta

Vackra naturupplevelser i Norge

Läs mer

Lia Fjellhotell

Inkl halvpension, kaffe och kaka

Hallingdal

Upptäck södra Norge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 2 x lunchpaket (att medtagas)
 • 2 x Kaffe och kaka efter middagen
 • Gratis internet och parkering

3.362:-
Från endast
1.429.-

Visa karta

Kör själv till Sydnorge

Läs mer

Ustedalen Hotell

Inkl halvpension

Hallingdal

Populära Geilo

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • Tillgång till pool, bastu & gym
 • Gratis internet och parkering

377:-
Endast
1.629.-

Visa karta

Trevlig semester i Geilo oavsett årstid

Läs mer

Lampeland Hotell

Inkl halvpension

Viken

Semestra nära Kongsberg

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x kvällens huvudrätt
 • Gratis varm dryck hela dagen
 • Gratis cykellån
 • Tillgång till bastu

558:-
Endast
1.429.-

Visa karta

Kultur och naturupplevelser i Kongsberg

Läs mer

Rauland Høgfjellshotell

Inkl halvpension och välkomstdrink

Vestfold och Telemark

Härliga norska fjällen

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Tillgång till pool, bastu & gym
 • Gratis cykellån

1.888:-
Endast
1.479.-

Visa karta

Aktiv familjesemester i Norge

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.