Aktiv semester på Rügen med boende på Soibelmanns Hotel Rügen

Svenska | SEK

Soibelmanns Hotel Rügen

Billig hotellvistelse på ett av Rügens ledande sporthotell!

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Fantastiskt läge för alla sevärdheter
 • Perfekt hotell för en aktiv familjesemester
 • Riktigt bra värde för pengarna
1.550:-
3~8 dag från
1.049.-

Inkl halvpension

Minisemester på Rügen

3 dagar
Från 1.049,- / spara upp till 493,-
Spara
4 dagar
Från 1.619,- / spara upp till 663,-
Spara
5 dagar
Från 2.149,- / spara upp till 872,-
Spara
6 dagar
Från 2.669,- / spara upp till 1.092,-
Spara
7 dagar
Från 3.269,- / spara upp till 1.231,-
Spara
8 dagar
Från 3.689,- / spara upp till 1.550,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x kvällens 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Tillgång till pool, bastu & gym
 • Gratis internet
Risskov Paket

Packa in familjen i bilen och bege er till den tyska ön Rügen för en aktiv familjesemester på ett av öns populäraste sporthotell! Hotellet ligger vackert beläget i staden Samten, centralt beläget på ön Rügen i nordöstra Tyskland, och är en perfekt bas för en härlig aktiv semester.

Om hotellet

Soibelmanns Hotel Rügen är ett kombinerat sport- och fritidscenter samt hotell och det är ett av de ledande sporthotellen på ön Rügen. Hotellet ligger centralt på ön och här väntar en trevlig semester med många aktiviteter på hotellet och många sevärdheter inte långt därifrån.

Under er vistelse har ni gratis tillgång till hotellets 25 meter långa inomhuspool med fyra banor, ett bastuområde med tre olika bastur och ett 800 kvm stort fitnessområde med modern utrustning och faciliteter.

Hotellet erbjuder många olika sportaktiviteter som bowling, tennis, badminton, squash, bordtennis och inte minst en 10 meter hög inomhus-klättervägg. Det tillkommer en avgift för att använda dessa.

Hotellets centrala läge på ön gör att ni lätt kan göra utflykter till många av öns sevärdheter som de berömda klipporna “Kreidelfelsen” och den populära smalspårsjärnvägen “Rasender Roland”, Hiddensee och många av de vackra sandstränderna som finns runt om hela ön.

Varje morgon dukar hotellet fram en härlig frukost i den mysiga frukostrestaurangen som heter Weimar. Kvällstid serverar man lokala rätter tillagade med säsongens råvaror i restaurangen.

Det finns gratis parkering vid hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Hotellet har 63 rymliga rum och ni kan välja på enkel-, dubbel- och familjerum. Det är också möjligt att boka dubbelrum med en extrasäng.

Alla rum har eget badrum med dusch och hårtork, bekväma sängar där ni sover gott, sittgrupp, telefon, skrivbord och kabel-TV. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

33 km från
 Sassnitz, Tyskland
130 km från
Rostock, Tyskland
160 km från
Swinoujscie, Polen
230 km från
Travemünde, Tyskland
350 km från
Öresundsbron
370 km från
Helsingborg, Sverige
750 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Hiddensee (29.4km)

Hiddensee är en liten ö väster om Rügen, endast ca 19 kvadratkilometer stor. Ön är helt bilfri och kan nås genom en kort båtfärd. Hiddensee är fredad och har sedan 1990 varit en del av nationalparken ”Vorpommersche Bodenlandschaft”. Här kan ni bl.a. ha tur att få se sällsynta och utrotningshotade fågelarter som t.ex. dvärgtärnan. Mellan juni och september är det regelmässiga guidade turer på ön. Hiddensee hyser också ett litet fiskerimuseum som det är värt att ta en titt på under en sommarsemester i Nordtyskland.

Rügen (20km)

Rügen, Tysklands största ö, kallas också "Tysklands Riviera". Ön är ett populärt turistmål p.g.a. de pittoreska fiskesamhällena, den underbara naturen och de kritvita sandstränderna på öns sydöstra sida. Upplev vita klippor, cykling, vandring, fiske och avkoppling vid Östersjön.

På ön finns naturligvis många trevliga restauranger, som är stolta över öns lokala specialiteter.

Besök också Binz, den största kurorten på Rügen. Längs gågatan ligger butiker och längs strandpromenaden spa-hus och pensionat.

På den nordöstra delen av Rügen ligger Nationalpark Jasmund, som är ett naturreservat. Området omfattar den bokskogsklädda åsen Stubnitz norr om hamnstaden Sassnitz. Här reser sig kalkklippor upp till 161 m. ö. h.

Marienkirche (20.7km)

Stralsunds största kyrka är Marienkirche. Kyrkan, som ligger centralt i Stralsund, reser sig mäktigt över stadens övriga byggnader. Det är den näst störasta tegelkykan i hela Östersjöregionen. Gå upp längs den vindlande trappan, som verkar fortsätta i oändligheten. De höga trappstegen avlöses ännu en gång av en gång och fler trappsteg, tills ni nått utsiktsplattformen i det 104 meter höga kyrktornet. Då har ni gått 366 trappsteg. Utsikten över staden och vattnet är oslagbar, men rekommenderas inte för personer med höjdskräck.

Naturerbe Zentrum Rügen (24.5km)

Om ni gillar natur och höjder, så kan ni besöka Naturerbe Zentrum Rügen. På utställningscentret mitt i nationalparken finns ett 40 m högt utsiktstorn med underbar utsikt högt över trädkronorna.

Stralsund (21.4km)

Staden har ett stort utbud av sevärdheter, t. ex stadens symbol rådhuset. Inte långt från rådhuset ligger S:t Nikolaikyrkan från 1200-talet byggd i gotisk stil.

I den gamla stadsdelen ligger många mysiga restauranger och kaféer och hela stadsdelen består av mycket charmiga byggnader.

Ozeaneum (22km)

Besök det intressanta Ozeaneum med hela familjen och upplev de fantastiska havsdjuren på nära håll. Det är en extraordinär resa genom undervattensvärlden, helt enastående i Europa. Samtidigt är det den största Östersjöutställningen i Europa. På "Sea for Children kan barnen utforska havets hemligheter och mysterier genom lek. Besök också de stora valarna och Humboldt pingvinerna på museets takterrass.

HanseDom (24.8km)

Under en familjesemester i Nordtyskland kan ni besöka det stora wellnesscentret och äventyrsbadet HanseDom. Här finner ni roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Det finns möjligheter för massage och spabehandlingar,samt ett sportcenter med bollsporter, klättring och mycket mer.

Biosfärreservatet Südost-Rügen (33.8km)

Detta förtrollande biosfärreservat är p.g.a. det unika kulturlandskapet listat på UNESCO-listan. Området upprättades 1990 och blev en del av UNESCO MAB- (Man and the Biosphere)-programmet året efter. Inom det relativt lilla området finns olika landskapsformationer karakteristiska för kustlandet. Här är land och hav nära förbundna. Halvöar och klippor är förbundna med smala landremsor. Ta på er bra skor, när ni utforskar detta område!

Nationalpark Jasmund (40.6km)

Detta naturreservat ligger på Rügens nordostligaste del och är med sina 30 kvadratkilometer Tysklands minsta nationalpark. Det underbara området omfattar bl.a. åsen Stubnitz norr om Sassnitz och kalkklippor upp till 160 m ö. h. Parken har en rik flora och fauna med många såallsynta arter. Speciellt känd är parken för sitt fågelliv och ni kan se t.ex. havsörn, kungsfiskare, pilgrimsfalk och olika ladusvalor.

Östersjöbad Sellin (34km)

Östersjöbad Sellin är ett av de populära och mest attraktiva badområdena på Rügen. Här finns en bred strand och en lång badbrygga.

Julmarknad i Stralsund (21.7km)

Endast en halvtimmes bilfärd från Rostock finner ni Stralsunds julmarknad, en klar favorit bland julälskare. Staden bjuder på gotisk arkitektur och är uppsatt på UNESCO:s lista över världsarv. Under juletid är staden minst, om inte ännu vackrare med alla sina julljus och julpynt samt julgranarna, som skapar en unik atmosfär.Julmarknaden är berömd för sina bodar som erbjuder ett brett urval av unika konsthantverk. Passa även på att ta in de härliga dofterna från juldelikatesserna, såsom äkta tysk marsipan, kanderade mandlar, kastanjer och diverse andra godsaker.Beläget endast 90 km från Rostock är denna julmarknad praktiskt passande för en bilsemester i Nordtyskland!

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Trofana Wellness & Spa

100 meter till stranden

Norra Polen

Wellness vid Östersjön

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x kvällsbuffé
 • 1 x kaffe och kaka
 • Tillgång till pool

247:-
Från endast
1.149.-

Visa karta

Bo billigt vid stranden i Miedzyzdroje

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~2.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 3~6.99 år i extrasäng 70% rabatt
 • Barn 7~12.99 år i extrasäng 50% rabatt

Hotel Aurora Family & SPA

Kvällens 3-rättersmeny/buffé

Norra Polen

Familjesemester i Polen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x Kvällens 3-rättersmeny/buffé
 • 1 välkomstdrink
 • 1 x Kaffe och kaka
 • Gratis internet

502:-
Endast
1.199.-

Visa karta

Semestra vid Östersjökusten i Polen

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Classic Dubbelrum
 • Barn 0~1.99 år i spjälsäng 100% rabatt 
 • Barn 2~4.99 år i extrasäng 100% rabatt
 • Barn 5~11.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 12~99.99 år i extrasäng 20% rabatt

Femø Kro

Inkl 2-rättersmeny

Sydhavsøerne

Semester på Femø

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 1 x minigolf
 • Gratis internet och parkering

942:-
Från endast
1.199.-

Visa karta

Krosemster på Femø

Läs mer