Minisemester i Norge på Store Ringheim Hotell

Svenska | SEK

Store Ringheim Hotell og Restaurant

Lantlig idyll, spännande upplevelser och god mat vid sjöarna i Vossevangen

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Bra restaurang med god mat av hög kvalitet
 • Familjedrivet hotell med personlig service
 • Nära skidliftarna i området
1.040:-
3~5 dag från
1.629.-

Uppehåll med frukostbuffé

Hotell vid sjön

3 dagar
Endast 1.629,- / spara upp till 356,-
Spara
4 dagar
Endast 2.279,- / spara upp till 698,-
Spara
5 dagar
Endast 2.929,- / spara upp till 1.040,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Risskov Paket

Store Ringheim Hotell ligger mellan sjöarna Lundevatnet och Vangsvatnet i den mysiga norska staden Vossevangen som tillhör Hordaland. Här har ni en perfekt utgångspunkt för en semester bland de norska fjordarna på ett mysigt hotell med en lång och spännande historia.

Om hotellet

Hotellet var tidigare en gammal bondgård som har tillhört samma familj i många generationer och det var de nuvarande ägarna som gjorde om egendomen till det vackra boutique-hotell som det numera är.

Under er vistelse på hotellet kan ni njuta av de vackra omgivningarna runt Voss och vintertid har ni inte har långt till skidliftarna och oavsett årstid kan ni göra utflykter i det vackra landskapet. Voss ligger centralt beläget i det vackra norska fjordlandskapet och ni har inte långt till Hardangerfjorden, det UNESCO-listade området Nærøyfjord, storstaden Bergen eller Sogn.

Varje morgon dukar man fram en härlig frukost i den trevliga restaurangen och till middag serveras en meny med lokala rätter tillagade av lokala råvaror av hög kvalitet och med fokus på personlig service.

Det finns gratis parkering vid hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet.

Om rummen

Store Ringheim Hotell har 15 unika och komfortabla rum som ligger i två olika byggnader. Alla rum har kaklade badrum och erbjuder en trevlig utgångspunkt för er semester i området.

Det finns både enkel- och dubbelrum att välja på och det är möjligt att få en extrasäng på dubbelrummen. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

470 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Hedleberget (10.3km)

Om ni semestrar i området runt Hardangerfjordens norra ände och gillar att vara aktiva får ni inte missa att besöka Hedleberget som ligger i utkanten av Voss. Hedleberget är et skiffer-stenbrott där ni hittar en vacker vandringsled med många fina utsiktsplatser längs vägen. Leden är 2,5 km lång och tar ungefär en timme att promenera. Sommartid erbjuds det guidade turer i stenbrottet. 

Myrkdalen Fjellandsby (29.3km)

När det inte finns snö i andra skidpister, så finns det oftast massor av snö ändå på Myrkdalen Fjellandsby i Vestlandet i Norge. Staden ligger en halvtimme norr om Voss och två timmars bilfärd från Bergen, nära Sognefjorden och Nærøyfjorden. Tack vare nederbörden i de östra bergsområdena bildas det stora mängder snö, som hjälper till att förlänga vintersäsongen.

Har ni provat att åka skidor förut? Myrkdalen Fjellandsby har sin egen skidskola med duktiga instruktörer så även om ni är nya på skidorna kan ni prova på att ge er ut! Prova längdskidor, slalom, snowboard, telemark och 'sits' med ledsagare för de som är rörelsehindrade. Här finns något för alla smaker - och en underbar fjällstuga, där ni kan få upp värmen efter en skön dag på skidorna.

Ekon av den sjungande, norska bergsdialekten går igen både i pisterna och i de fina stugorna som ligger utspridda över bergssidan, som bjuder på hela 22 st pister med olika svårighetsgrader, både till den yngsta och till den äldre generationen. Med sina 1060 meter har Myrkdalen Fjellandsby riktigt bra möjligheter till att åka skidor off-pist.

Det har hänt mycket i Myrkdalen Fjellandsby de senaste femton året. Nya skidsportsställen har öppnat upp, flera liftar, flera grillställen och mysiga restauranger. Välj mellan traditionell husmanskost, med bar och en mysig soffa framför en var, öppen spis, familjevänliga pizzor eller en fjällstuga där ni kan avnjuta en liten picknick - det finns många möjligheter att välja mellan.

Kom ihåg att kolla väderleksrapporten innan ni ger er ut på skidor, och undvik de dagar då det är mycket dimmigt. Starta tidigt på dagen och njut av många timmar i den gnistrande pudersnön.

Hardangerbron (34.4km)

Hardangerbron är en av världens längsta hängbroar och är med sitt huvudspann på 1 310 meter till och med 30 meter längre än Golden Gate-bron i San Fransisco. Bron är totalt 1 380 meter lång och erbjuder en trevlig tur med vacker utsikt både med bil, på cykel eller till fots.

Magiska Vita Grottor (37.4km)

Bakom en enkel trädörr gömmer sig en hel värld av gamla gruvgångar i det alldeles speciella berget, som ligger 6 km från hamnen i Gudvange i Veslandet. Det är här de helt Magiska Vita Grottorna gömmer sig. I de underjordiska gångarna i berget finns det stora mängder anortosit, som innehåller plagioklas, och det är denna bergsart som lyser upp den gamla gruvan, när regnvattnet har tvättat det rent, och det ger ett riktigt speciellt vitt sken.

Medan ni beger er igenom gruvgångarna, en tur som är cirka 350 meter, så möts ni av ljusspel, färgade projektorljus och Griefs symfonier som bakgrundsmusik - så här väntar er verkligen en helt unik upplevelse.

De Magiska Vita Grottorna kan besökas mellan maj och september i grupper på 20 personer eller fler. Det serveras förfriskningar i den stora salen, där ni också kan slå er ner på bänkar beklädda med renskinn. Det är som upplagt att vila fötterna medan ni njuter av en god kopp kaffe och de spännande omgivningarna.

Om ni åker på bilsemester i området, så finns det direkt avfart till de Magiska Vita Grottorna från E16, som förbinder Stalheim, Gudvangen och Flåm.

Ulvik (41.6km)

Besök den lilla staden Ulvik som ligger vackert beläget vid Hardangerfjordens norra ände där den delar sig i flera mindre vattendrag. I Ulvik hittar ni vacker natur, många äppelträd och ett spännande museum där ni kan få en inblick i den norska poeten Olav H. Hauges liv och arbete. 

Hardanger Saft- och Ciderfabrik (Lekve Gård) (44km)

De är söta, de äpplen som hänger från träden i de branta, söderliga sluttningarna längst in vid Hardangerfjorden. Det är mitt i detta frodiga landskap - Norges Fruktträdgård - som Hardanger Saft- och Ciderfabrik (Hardanger Saft- og Siderfabrikk) plockar sina äpplen, från den vidöppna jordbruksbygden Ulvik. När maj månad står för dörren slår alla äppelträd ut i blom, och det är verkligen en förtrollande syn. 

I det vidöppna Ulvik är vintrarna milda och sommarnätterna ljusa, så det är ett perfekt ställe för äpplen av alla de slag. Så här har Lekve Gård planterat 20 olika äppelsorter för Hardanger Saft- och Ciderfabrik, och träden trivs utomordentligt tack vare den lätta jorden efterlämnad från den senaste istiden. Det finns inte så mycket industri i frodiga Hardanger, och det finns inte en enda fabriksskorsten i sikte på Lekve Gård.

Följ med på en rundtur i fabriken och smaka på cidern som produceras på Lekve Gård. Det är alltid spännande att testa något nytt, och ni kan även köpa med er cider direkt från gårdsbutiken. Häng också med på den årliga Frukt- och Ciderturen i Ulvik som går av stapeln varje år med utgångspunkt från Lekve Gård, i samarbete med två andra ciderproducenter i bygden. I samband med turen är det också servering, guidad tur och rundvisning på Hardanger Saft- och Ciderfabrik. Det finns också en restaurang på Lekve Gård som öppnar för bordsservering om ni är ett sällskap på minst 20 personer.

Enligt legenden fanns det lokala munkar som introduceras äpplen till Hardanger på 1200-talet. Sedan blev det fart på den lokala ciderproduktionen efter att socker blev en fri handelsvara år 1858. Idag säljs cider från Hardanger Saft- och Ciderfabrik i butiker över hela landet, och äpplena som plockas här är de allra bästa.

Njardarheimr (45.2km)

Det är länge sen de första vikingarna slog sig ned i Gudvange, i det vackra och vilda Nærøyfjord. Idag har det vuxit upp en ny vikingastad vid sidan av färjehamnen i Gudvangen, mellan Flåm och Voss på E16. Stället heter Njardarheim och här får ni möjligheten att resa cirka 1000 år tillbaka i tiden, så att ni kan uppleva hur det var att leva i en riktig vikingastad på vikingatiden. 

Ge er ut på bågskytte och lär er hur vikingarna dräpte oxar. När vikingarna inte dyrkade jorden, så hade de ibland brottningsmatcher för att kora de starkaste männen. Annars kanske hade ridtävlingar, kapplöpning eller kastade knivar. Vikingarna spelade också schack, och det förekom visst en historia om de norska gudarna Thor och Oden en lördagskväll. Där läste man också upp poesi och det spelades flöjt, trummor, lur och mungiga. 

Ta med hela familjen på denna vikingaupplevelse i naturen och njut ett par timmar som riktiga vikingar. Barn under 4 år har gratis inträde med en vuxen ledsagare. Här kan ni också höra de spännande historierna från vikingatiden, berättade av vikingastadens egen hövding. Ta också turen förbi Heidrun i Njardaheimr, där det serveras vikingafisk, supé med grovt bröd, hemgjorda korvar med kål, bröd och lax och många andra goda rätter från vikingatiden.

När det serverades gröt under vikingatiden, så var det ett festtillfälle, men de som hade det bättre ställt kunde smaksätta den med mer än bara salt och ramslök. Vid den här tiden åt man inte potatis, och honung användes istället för socker. Maten lagades vid eldstaden i långhusen och därefter ställdes allt ut på bordet. Vikingarna var för det mesta självförsörjande bönder som åt kött och fisk, både saltat och rökt. När vikingarna hade besök, så togs det fram surmjölk, öl, eller starkt hembryggt mjöd om det var ett riktigt festtillfälle. 

Det är möjligt att parkera bilen utanför Njardarheimr, och det finns också två laddningsstationer till elbilar. Från Gudvangen är det enkelt att ta sig till och från Njardarheimr. Ni kan också njuta av en promenad längs Nærøyfjorden, och njuta av doften av basilika och timjan som växer vilt i området. Det sägs att de har rötter ända tillbaka till vikingatiden, och så kan det ju faktiskt vara!

Fjordcruise på Nærøyfjorden (50.8km)

Vad sägs om att åka på fjordkryssning på Nærøyfjorden? Denna fjord säga vara den vackraste delen av Sognefjorden, som också sattes upp på UNESCOs världskultur arvslista 2005. Detta kan ni själva uppleva om ni tar er ut på fjordkryssning som dagligen avgår från kajen i Flåm och Gudvangen året runt.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Myrkdalen Hotel

Uppehåll med frukostbuffé

Hordaland

Aktiv familjesemester

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • Gratis kaffe och te
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

514:-
Endast
1.189.-

Visa karta

Aktiv semester i vackra Myrkdalen

Läs mer

Storestølen Fjellstue

Inkl kvällens varmrätt

Hallingdal

Norskt högfjällshotell

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 1 huvudrätt
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

867:-
Från endast
1.079.-

Visa karta

Fantastisk utsikt på prisvärda Storestølen Fjellstue

Läs mer

Magic Hotel Solheimsviken

Uppehåll med frukostbuffé

Hordaland

Nära Bergen

Wild Offer - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattning
 • 1 x frukostbuffé
 • Gratis internet
 • Design hotel
 • Nära Bergen centrum

229:-
Endast
619.-

Visa karta

Modernt designhotell i Bergen

Läs mer

Alver Hotel

Inkl. halvpension

Hordaland

Minisemester nära Bergen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis kaffe/te i lobbyn
 • Gratis internet och parkering

1.362:-
Från endast
1.479.-

Visa karta

Norsk lantidyll nära Bergen

Läs mer

Det Hanseatiske Hotel

Inkl 1x2-rättersmeny

Hordaland

Semester centralt i Bergen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 2-rätters meny
 • Gratis kaffe i frukostsalen
 • Gratis internet

536:-
Endast
1.199.-

Visa karta

Unik hotellupplevelse i Bergen

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.