Aktiv semester i Norge på Strand Fjordhotel

Svenska | SEK

Strand Fjordhotel

Boutique-hotell med många fantastiska naturupplevelser

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Familjedrivet hotell med personlig service
 • Aktiviteter inkluderade i paketet
 • Rum med balkong och utsikt över fjorden
1.042:-
3~5 dag från
1.859.-

Vistelse med 2-rättersmeny

Minisemester vid floden

3 dagar
Endast 1.859,- / spara upp till 462,-
Spara
4 dagar
Endast 2.839,- / spara upp till 642,-
Spara
5 dagar
Endast 3.599,- / spara upp till 1.043,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Terrass eller balkong med fjordutsikt
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Strand Fjordhotel har ett helt fantastiskt läge precis vid fjorden i den idylliska norska kuststaden Ulvik. Här bor ni mitt i den fantastiska naturen och omgivna av berg och vackra grönområden. Närmaste storstad är Bergen som ligger 150 km väster om hotellet. Hotellet passar perfekt både för naturupplevelser, fritids- och sportaktiviteter i Norge. 

Om hotellet

Strand Fjordhotel är ett mysigt litet boutique-hotell som är charmigt inrett. Läget precis vid fjorden i Ulvik gör hotellet perfekt för en aktiv semester med vandrings- och cykelturer, kajakpaddling och spännande utflykter. Hotellet har också ett eget aktivitetscenter som heter B-Aktive och som erbjuder många aktiviteter och workshops för alla åldrar. Alla aktiviteter kan bokas direkt på hotellets hemsida.

Strand Fjordhotel erbjuder ett gratis aktivitetspaket som innehåller 1 timmas hyra av kajak och 2 timmars cykelhyra.

Varje morgon serverar hotellet en härlig och riklig frukostbuffé med ett stort urval av bröd, hemlagad marmelad, färsk frukt, mejeriprodukter, pålägg, kokta ägg, korv, ost, fisk och mycket mer.

Kvällstid kan ni äta olika vällagade rätter i den mysiga restaurangen.

Hotellet har också ett trevligt bistro som bland annat serverar många olika belgiska ölsorter. Hotellet erbjuder gratis parkering och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Strand Fjordhotel har 50 fina rum som alla har egen balkong eller terrass med en vacker utsikt över fjorden. Rummen är ljust och trevligt inredda och alla har eget badrum. Det finns inte TV på rummen. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

460 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Hardanger Saft- och Ciderfabrik (Lekve Gård) (2.1km)

De är söta, de äpplen som hänger från träden i de branta, söderliga sluttningarna längst in vid Hardangerfjorden. Det är mitt i detta frodiga landskap - Norges Fruktträdgård - som Hardanger Saft- och Ciderfabrik (Hardanger Saft- og Siderfabrikk) plockar sina äpplen, från den vidöppna jordbruksbygden Ulvik. När maj månad står för dörren slår alla äppelträd ut i blom, och det är verkligen en förtrollande syn. 

I det vidöppna Ulvik är vintrarna milda och sommarnätterna ljusa, så det är ett perfekt ställe för äpplen av alla de slag. Så här har Lekve Gård planterat 20 olika äppelsorter för Hardanger Saft- och Ciderfabrik, och träden trivs utomordentligt tack vare den lätta jorden efterlämnad från den senaste istiden. Det finns inte så mycket industri i frodiga Hardanger, och det finns inte en enda fabriksskorsten i sikte på Lekve Gård.

Följ med på en rundtur i fabriken och smaka på cidern som produceras på Lekve Gård. Det är alltid spännande att testa något nytt, och ni kan även köpa med er cider direkt från gårdsbutiken. Häng också med på den årliga Frukt- och Ciderturen i Ulvik som går av stapeln varje år med utgångspunkt från Lekve Gård, i samarbete med två andra ciderproducenter i bygden. I samband med turen är det också servering, guidad tur och rundvisning på Hardanger Saft- och Ciderfabrik. Det finns också en restaurang på Lekve Gård som öppnar för bordsservering om ni är ett sällskap på minst 20 personer.

Enligt legenden fanns det lokala munkar som introduceras äpplen till Hardanger på 1200-talet. Sedan blev det fart på den lokala ciderproduktionen efter att socker blev en fri handelsvara år 1858. Idag säljs cider från Hardanger Saft- och Ciderfabrik i butiker över hela landet, och äpplena som plockas här är de allra bästa.

Bakning i Eidfjord (33.1km)

Hardanger och Eidfjord är mer än bara fjordar och fjäll. Områdena är även kända för sina mattraditioner. Och Eidfjord Aktiv har ett bageri och bjuder besökare ner till sin traditionella bakkällare där ni kan få chans att baka era egna 'krotakake', ett tunnbröd och specialité från regionen, en lokal variant av den andra norska kända rätten lefse.

Receptet sägs vara skrivet långt före potatisen gjorde sitt intåg i norska hushåll på 1800-talet, och krotakake bakas därför

på vetemjöl och innehåller inte potatis.

Resultatet av bakningen serveras tillsammans med hemlagade tillbehör och en kopp kaffe eller te.

Snövandring i Eidfjord (33.1km)

Under de större delarna av vinterhalvåret är hela Eidfjord snötäckt. Om ni inte är födda med skidor på fötterna men ändå vill ta er ut på fjällen så finns här guidade turer med snövandring. En sådan tur inkluderar även ett besök i lavvo, ett traditionellt tält, och servering av lokala norska rätter. Vid intresse tar ni kontakt med Eidfjord Aktiv för att beställa plats på turen.

Galleri N. Bergslien (33.1km)

Bila i Norge och spendera en minisemester i Eidfjord, nära Bergen, omgiven av vacker natur. Nils Bergslien är en norsk konstnär, känd för sina porträtt föreställande skildringar av folkliv och motiv från äventyr och sägner i nationalromantisk stil. Konstnären kommer från Vossevangen och slog sig ner i Eidfjord 1880.

I Eidfjord finns det idag ett museum dedikerat till Bergslien. Delar av samlingen är även utställd på Quality Hotel Vøringfoss.

Fiske i Eidfjord (33.6km)

Bila i Norge och besök det vackra området kring Hardangervidda. I Eidfjorden finns mycket forell och inget fiskekort behövs, och det kostar alltså ingenting att kasta ut sitt fiskespö och prova fiskelyckan. Ta dock gärna kontakt med hotellets personal för att få tips om de bästa fiskeplatserna. Deras lokalkunskap är guld värt!

Ni kan också prova fiskelyckan i älvarna och de mindre vattendragen, men då behövs fiskekort mot en avgift. I fjällområdena är det dock inte nödvändigt att betala fiskeavgiften för annat än lax och havsöring.

På Hardangervidda finns flera ställen ni kan fånga fjällöring på, här gäller krav på fiskkort men ingen fiskeavgift krävs.

Eidfjord (33.6km)

Åk på bilsemester i Norge och boka boende genom Risskov Bilsemester. Stora, mäktiga naturupplevelser väntar i den lilla bygden Eidfjord i Hordaland. Med endast två timmars bilfärd från Bergen bjuds ni på mäktiga naturupplevelser som väntar kring Eidfjord. Ett perfekt semestermål för er som önskar en romantisk vistelse eller en aktiv semester. Eidfjord är ett namn som är känt långt utanför Norges gränser, här passerar nämligen stora kryssningsfartyg fulla med passagerare från hela världen. Hit kommer turister framförallt för att uppleva och fotografera norska fjäll, fjordar och fjällgårdar i området. Här har ni så nära till naturen är att det är gångavstånd från Eidfjord till Hardangerjøkulen, den sjätte största glaciären i Norge, vandringsturer över Hardangervidda, kajakpaddling och fiske i Hardangerfjorden, daguflykt till Vøringsfossen, det kanske mest kända vattenfall i Norge.

Vid ett besök i Eidfjord bör ni även passa på att åka till Kjeåsen, en gammal fjällgård med två bruk som ligger 530 branta meter över Simadalsfjorden. En gård som varit bebodd sedan 1600-talet och håller öppet för besökare under somrarna.

Kajakpaddling i Øvre Eidfjord (40.1km)

Ett fantastiskt sätt att uppleva Eidfjorden på är att ta sig ut på en tur på vattnet, glidandes igenom fjorden och uppleva det vackra kringliggande landskapet på mycket nära håll. En vindstill eftermiddag här passar helt perfekt för en tur med paddling i kajak. Få ställen kan erbjuda såpass fantastiska och lugna paddlingsturer som just Eidfjorden.

I övre Eidfjord arrangeras dessutom paddelkurser för nybörjare. Fråga hotellets personal om det är så att ni är intresserade av att delta i detta under er bilsemester i Norge!

Kjeåsen fjällgård (44.7km)

Om ni vill uppleva någon riktigt genuint på er semester så kan det rekommenderas att besöka denna norska fjällgården och ta del av dess historia. En plats där man kan tro att ingen skulle kunna bott på. Hela 530 branta meter över Simdalsfjorden ligger en liten gård med två bruk som heter Kjeåsen. Gården har varit bebodd sedan 1600-talet, långt innan det blev aktuellt att bygga vägar ut hit. Den ikoniska gården är öppet för allmänheten att besöka under sommaren.

Måbødalen Kulturlandskapsmuseum (44.6km)

Måbødalen är en trång, brant och vacker dal som sträcker sig från Eidgjord upp till Hardangervidda. I gamla tider gick del flera vägar igenom Måbødalen och på 1780-talet byggdes det 1.300 trappsteg i sten för att förenkla resan för bygdefolket.

Här finns gamla traditionsrika hus, flera stengårdar, bevattningsanläggning, fäbodar, stigar, vägar och broar. De står kvar som vittne och bevis på människans mod i den svåra och grova terrängen.

Friluftsmuseet Måbødalen Kulturlandskapsmuseum har satt upp 21 informationstavlor i dalen som förmedlar historien om platsen och dess utveckling de senaste hundra åren.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Bardøla Høyfjellshotell

Inkl halvpension

Hallingdal

Högfjällshotell i Norge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rätters säsongsmeny
 • Tillgång till pool
 • Gratis parkering

844:-
Från endast
2.189.-

Visa karta

Geilo - Ett norskt fjälleldorado

Läs mer

Myrkdalen Hotel

Uppehåll med frukostbuffé

Vestland

Aktiv familjesemester

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • Gratis kaffe och te
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

514:-
Endast
1.189.-

Visa karta

Aktiv semester i vackra Myrkdalen

Läs mer

Dr. Holms Hotel

Miniferie i Geilo

Hallingdal

Rekreation och välbefinnande

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Fri entré till wellnessavdelningen
 • Gratis internet

956:-
Från endast
1.969.-

Visa karta

Besök populära Geilo

Läs mer

Ustedalen Hotell

Inkl halvpension

Hallingdal

Populära Geilo

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 3-rättersmeny
 • Tillgång till pool, bastu & gym
 • Gratis internet och parkering

377:-
Endast
1.629.-

Visa karta

Trevlig semester i Geilo oavsett årstid

Läs mer

Geilo Hotel

Uppehåll med frukostbuffé

Hallingdal

Centralt i Geilo

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • Centralt läge

393:-
Endast
1.099.-

Visa karta

Centralt i fjällorten Geilo

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.