Besök Mälardalen på er bilsemester i Sverige

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Mälardalen

Rabattkoden är nu aktiv

Mälardalen

Mälardalen är ungefär vad som en gång i tiden (cirka år 500 - 1000) var Svea rike. Många charmiga städer och berömda platser ligger i bördiga Mälardalen. Det är inte långt mellan platserna och Mälardalen passar utmärkt för en bilsemester, eller kanske två, för det finns massor att se. Risskov Bilsemester har hotellerbjudanden som passar alla smaker, oavsett årstid och om ni reser med barn eller helt enkelt söker en mysig weekend på tu man hand.

Besök några av de mest kända slotten t.ex. Gripsholm och Tullgarn. Vandra i de vackra parkerna och känn historiens vingslag. Bada i Mälaren, Sveriges tredje största sjö, eller åk på en båttur, kanske till vikingastaden Birka, i den underbara naturen. Mälarens skärgård är hänförande!

Det finns många naturreservat och vandringsleder och på sommaren är blomsterprakten oförglömlig! Sörmlandsleden går söder om Mälaren och är totalt 1000 km lång, men givetvis kan man välja en av etapperna. En annan vacker vandringsled är Fogdöns Pilgrimsled vid Strängnäs, som till stor del går på grusvägar. Man kan också välja att cykla delar av leden.

Om barnen är med på semestern passar ett besök på Lådbilslandet utmärkt eller varför inte promenera längs sagostigen med minityrhus från berömda sagor.