Besök Österlens vackra landskap på er bilsemester i Sverige

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Österlen

Rabattkoden är nu aktiv

Österlen

Österlen är området som ligger "öster om leden", dvs vägen som gick från Ystad till Brösarp, idag Riksväg 19. Österlens böljande landskap är hänförande vackert.

Österlen är Sveriges svar på Provence. Här trivs konstnärer särskilt bra, eftersom ljuset anses vara alldeles speciellt, precis som i Provence. Man brukar säga att havet lyser. De många konstnärerna har bidragit till mängder av gallerier och hantverksverkstäder, som är jättespännande att besöka.

Semestra bland äppelodlingar och rapsfält genom ett av Risskov Bilsemesters prisvärda hotellpaket. Njut av en dag på någon av de milslånga sandsrtänderna. Det milda klimatet gör att ni kan spela golf hela året. Långa strandpromenader, cykelturer, vandring i ljuvliga bokskogar, skirt gröna på våren, med svalkande skugga på sommaren och underbart orangeröda på hösten

Missa inte fornlämningarna Ales stenar i Kåseberga eller Kungagraven i Kivik. Simrishamn är områdets "huvudstad" och här hittar ni butiker och vackra fiskarehus i den gamla stadsdelen. Besök S:t Nikolai kyrka från 1100-talet. Glimmingehus knappt en mil utanför staden är väl värt ett besök. På kyrkogården utanför Ravlunda kyrka, kan ni se Fritjof Nilsson Piratens gravsten med den mycket originella inskriptionen och i Kivik finns äppelmusteri.