Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Sunne

Rabattkoden är nu aktiv

Sunne

Åk på bilsemester till vackra Värmland och besök Sunne! Det var i Sunne som vår egna Selma Lagerlöf en gång levde och verkade som författare. Hennes barndomshem, Mårbacka, är idag öppet för besökare och en plats där turister kan ta del av gudiade turer. Flera av de andra herrgårdarna som Selma skrev om går även de att besöka.

Andra platser väl värda ett besök i Sunne är den blomstrande och sagolika skulpturparken Rottneros Park, en av Sveriges äldsta biografer, Teaterbiografen, gårdsmuséet Sundsbergs gård och familjefavoriten Sunne Sommarland. Åk med på en tur med ångbåten Freja av Fryken eller njut av slående utsikter från Tossebergsklätten eller Klövberget.

Omgivningarna kring Sunne präglas av vidsträckta skogar och vackra öppna landskap. Omgivningarna bjuder också på goda möjligheter till härliga naturupplevelser med flera leder från 2 km, upp till 17 km. Under Sunne Vandringsvecka arrangeras guidade vandringar för de som föredrar att ta sig ut i grupp. Flera av lederna är kopplade till Sunnes historiska platser.