Upplev en minisemester i kustlandskapet Södermanland

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Södermanland

Rabattkoden är nu aktiv

Södermanland

Södermanland är ett gammalt kultur och jordbrukslandskap, som norrut innefattar södra delarna av Stockholm, till Slussen i norr, där Uppland tar vid. Landskapet gränsar i norr mot Mälaren och i sydost mot Östersjön, så det finns både insjökust och havskust. Numera talar man mer om Södermanlands län, som norrut begränsas av Stockholms län.

Turister älskar att besöka de många mysiga städerna och naturen är lättillgänglig både till fots och på cykel. Dessutom finns massor av sevärdheter för hela familjen. Besök Trosa, den gulligaste skärgårdsstad du kan tänka dig. Åk skärgårdsbåt härifrån och njut och av att bara tuffa runt och insupa intrycken. i Trosa får du meta och fiska med kastspö fritt längs hela kusten.

Nynäs slott och Tullgarns slott är självklara besöksmål, men Eskilstuna Zoo lockar också många, speciellt barnfamiljer. Här finns också ett sommarland med häftiga åkattraktioner.

Från Mariefred kan du ta ångbåten ut på Mälaren och från staden har du härlig utsikt över Gripsholms slott. Munktellmuseet i Eskilstuna är spännande för hela familjen, speciellt när alla maskinerna går igång!

Under sommarhalvåret finns massor av badplatser och flera golfbanor finns i landskapet. Risskov Bilsemester erbjuder prisvärda hotell för var smak, oavsett om det är golf, bad eller vandring som står på schemat.