Bila till Thon Hotel Hallingdal

Svenska | SEK

Thon Hotel Hallingdal

Semester i naturen med skidåkning, cykling och många andra aktiviteter

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Omgiven av fantastisk natur
 • Idylliskt läge i Ål
 • Fina, stilrena rum
907:-
3~4 dag från
1.589.-

Nära vackert naturlandskap i Ål

Semester i Hallingdal

3 dagar
Endast 1.589,- / spara upp till 519,-
Spara
4 dagar
Endast 2.499,- / spara upp till 907,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • Gratis kaffe/te i lobbyn
 • Gratis parkering och WiFi
Risskov Paket

Thon Hotel Hallingdal är bekvämt beläget i Ål centrum, med närhet till shopping, kultur och rekreation. Sommar som vinter är Thon Hotel Hallingdal en idealisk utgångspunkt för par eller familjer som vill ha en aktiv semester i ett fantastiskt landskap.

Hotellet erbjuder

Centralt beläget längs riksväg 7, mellan Geilo och Gol i Hallingdal är Thon Hotel Hallingdal. Hotellet är beläget i centrum av Ål och därav har ni nära till kulturcentret, museer, skidåkning och tågstationen. En bra utgångspunkt för utomhusaktiviteter i vackra Hallingdal. Hotellet har nyligen renoverats i slutet av 2013 och visas med ny design, nya färger och nya möbler.

Restaurangen Jegerstugu Cafe & Bar har en mysig och hemtrevlig atmosfär. Köket erbjuder en varierad och spännande à la carte-meny. Restaurangen öppnar för lunch kl. 11.00 och middag kl. 16.00 (15.00 på helger). Baren är öppen varje dag fram till kl. 24.00. Det är korta avstånd från hotellet till affärer, idrottshall, tennisbanor och vandringsleder i Ål.

Om rummen

Hotellrummen är nyrenoverade och framträder med ny design, nya färger och nya möbler. Och samtliga rum är bekvämt utrustade med bad/dusch, toalett, gratis trådlöst internet, telefon och TV med en många olika kanaler och filmer.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

310 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Ål i Hallingdal (1.3km)

Den lilla staden Ål har ett kulturhus som öppnades 1992 och är ett regionalt kulturhus för hela Hallingdal. Huset har två salar där det finns en biograf, konserter, teater, dans med mera. Ål kulturhus bjuder på ett fullspäckat kulturprogram hela året. Se aal.kulturhus.no för mer information.

Det är också möjligt att testa på sportfiske. Ål har omkring 50 sjöar och älvar med gott om öring. Passa på att åka på en fiskeutflykt. Det är en stor upplevelse för både stora som små. Vill ni hellre vandra så finns många möjligheter till detta i Ål kommun.

Ål skidcenter (8.9km)

Ål skidcenter är känt för att ha en av Norges bästa slalombackar. Skidcentret har 13 km spår med en fallhöjd på 450 meter. Här hittar ni också en av Hallingdals bästa backar för nybörjare och barn, med gratis lift i barnområdet.

Dagali Fjellpark (51.9km)

Dagali Fjellpark är ett familjevänligt skidcenter med fem långa skidbackar, ett skidområde för barnen och Norges längsta kälkbacke.

Hundsläde i Dagali (50km)

Geilo Husky tar sina gäster på en spännande resa med utgångspunkt i Dagali tillsammans med sitt tvåbenta hundteam. Det finns också kortare turer runt Ustedalsfjorden på Geilo eller mycket längre turer till Hardangervidda.

På fredagar erbjuds det även en halvdagstur från Dagali, och de lite kortare resorna startar från Geilo på onsdagar och lördagar. Under högsäsongen finns det flera erbjudanden att välja mellan. Gruppupplevelser och dagsutflykter organiseras också på begäran. En perfekt utflykt för er som önskar en unik upplevelse i Norges slående natur under er bilsemester!

Forsränning i Numedalslågen (50.3km)

Åk iväg på en aktiv semester i Norge där ni kan prova på forsränning, som är en upplevelse som du bara måste testa på! Här utmanar du dig själv till en adrenalinpumpande upplevelse med stor spänning. Här kan man garantera ett sug i magen, vattenspray på ansiktet och stort leende. Det finns flera typer av forsränningsturer, allt från tysta familjeturer till mer extrema upplevelser.

Dagali, som ligger på Geilo, är världsberömd i paddlingscirklar för sina fantastiska möjligheter i denna vattensport, som har ägt rum här sedan 1989. Dagalifallene, den övre delen av Numedalslågen, är en av Europas bästa floder för forsränning. Ränningen här är tekniskt krävande och actionpackad så någonting händer hela tiden och ni måste arbeta bra tillsammans. Upplevelsen är utmanande och kul för deltagarna hela vägen. Det finns naturligtvis en erfaren guide med i varje båt!

Ta med baddräkter och handdukar. Du kan låna våtadräkter, skor och all nödvändig säkerhetsutrustning.

Rakfiskfestivalen (73.9km)

November är årets månad för alla rakfiskentusiaster. Om ni är här under denna period så rekommenderas starkt en tur förbi Rakfiskefestivalen.

Rakfisk är en norsk maträtt från Valdres som vanligtvis tillagas på öring, röding och sik. Beredningsmetoden är densamma som för den svenska surströmmingen.

Detta är en av Norges absolut största matfestivaler med omkring 25.000 deltagarna varje år som tar sig till bydgebyn Fagernes. En tre dagars festival med musikupplevelser och servering av fantastisk rakfisk.

Jørn Hilme Festival (74.6km)

Bila i Norge och besök Jørn Hilme festivalen, som är en årlig återkommande folkmusikfestival i Fagernes! Festivalen har arrangerats sedan 1960-talet och är uppkallad efter spelmannen Jørn Hilme, fött 1778, som räknas vara en av de mest inflytelserika musikerna i Valdres musiktradition och historia.Bila i Norge och besök 

Strandmo Stølsysteri Gård (74.9km)

Under en minisemester i Valdres är en tur förbi de många öppna gårdarna i området en rekommenderad utflykt. Valdres har norra Europas största sammanhängande gårdsområde med ca 400 gårdar och flera av dessa erbjuder smakprover och säljer bland annat rømme (grädde på svenska), ostar och lokala spegekorvar.

Under juni, juli och augusti finns flera aktiviteter att ta del av på Strandmo Stølsysteri och paret Anny och Geir Harald Fodnes, som tar hand om gården säljer helst sina varor direkt till besökare och kunderna, utan att gå via någon andrahand.

Hardangervidda Nationalpark (92.5km)

Hardangervidda är den största nationalparken i Norge, fördelat över 3.422 kvadratkilometer på Hordaland, Buskerud och Telemark. Det är ett härligt och vackert högfjällsområde tack vare sin helt unika och rika natur, med slående vyer och goda vandringsmöjligheter för både erfarna och mindre erfarna entusiaster.

Här håller Europas största renar till och det finns även flera andra arktiska djur och växter spridda över parken, såsom räv och snöugglor för att nämna ett par. Hardangervidda är en naturskön destination, perfekt för er som är intresserade av vandring och dessutom barnvänlig. 

Hemsedal (52km)

Hemsedal har blivit utsedd till Norges flitigaste stad och detta märks på mängden av aktiviteter i staden. På vintern kan skidentusiaster besöka stadens stora skidcenter och om sommaren finns det massor av aktiviteter ute i naturen.

Hemsedal bjuder på 41 vandringsleder på sammanlagt över 210 km. Vandringslederna är väl märkta i färg efter svårighet. Det finns stigar för både nybörjare och de som är mer bekanta med bergen. Den högsta toppen i Hemsedal är Høgeloft på 1920 meter.

Staden har även 21 cykelleder på över 225 km. Dessutom finns en lång nedförsbacke med olika svårighetsgrader från blå till röd i Hemsedal Cykelpark som även har en rolig bana där ni kan testa era cykelfärdigheter.

Hemesdal har 18 sjöar och fyra floder där ni kan fiska, både med och utan flugspö. Fångstperioden är mellan 25/5-15/9. Floden Hemsila är känd som en av de bästa flugfiskefloderna och bjuder på utmanande öringfiske.

Hemsedal Skidcenter (54.8km)

Hemsedal Skidsportcenter ligger i hjärtat av Hemsedal och har 20 skidliftar samt 48 pister med varierande svårighetsgrader. Det finns många möjligheter för både nybörjare och de mer avancerade åkarna.

Hemsedal Skidcenter har dedikerat en stor yta till de yngre, så de också har möjlighet att testa balansen på skidorna.

Det alpina skidcentret är på 70,000 kvadratmeter och har sju berg, en "roll band" slalombana, en aktivitetspark med kälke och karuseller, kiosk, en park med vågor, "skicross sport", "big-airbag" och det finns även bänkar och bord med grillplats. Det finns möjlighet att låna skidor.

Det arrangeras även utflykter med släde, snöskoter-safari, utflykt med hundsläde, isklättring och mycket mer. En perfekt destination för en skidentusiaster och vintersemester i Norge!

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Bardøla Høyfjellshotell

Inkl halvpension

Hallingdal

Högfjällshotell i Norge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rätters säsongsmeny
 • Tillgång till pool
 • Gratis parkering

844:-
Från endast
2.189.-

Visa karta

Geilo - Ett norskt fjälleldorado

Läs mer

Dr. Holms Hotel

Miniferie i Geilo

Hallingdal

Rekreation och välbefinnande

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Fri entré till wellnessavdelningen
 • Gratis internet

956:-
Från endast
1.969.-

Visa karta

Besök populära Geilo

Läs mer

Lia Fjellhotell

Inkl halvpension, kaffe och kaka

Hallingdal

Vintererbjudanden

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 2 x lunchpaket (att medtagas)
 • 2 x Kaffe och kaka efter middagen
 • Gratis internet och parkering

3.362:-
Från endast
1.429.-

Visa karta

Kör själv till Sydnorge

Läs mer

Rødungstøl Høyfjellshotel

Inkl. halvpension

Viken

Norskt fjällhotell

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

1.178:-
Från endast
969.-

Visa karta

Bo mitt i den vackra norska naturen

Läs mer

Vats Fjellstue

Inkl 2x2-rättersmeny

Viken

Nära Geilo

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Tillgång till bastu
 • Gratis internet och parkering

609:-
Från endast
779.-

Visa karta

Charmigt familjevänligt hotell i Norge

Läs mer