Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Plzen

Rabattkoden är nu aktiv

Plzen

Staden Plzen ligger i västra Böhmen och är världsberömd för sin öl, Pilsner Urquell. Staden har en mycket intressant historia. Gå på guidad tur i ölbryggeriet med tillhörande museum. Även om du inte älskar öl är detta intressant. Upplev de spännande historiska byggnaderna i staden, som också är bilmärket Skodas hemstad.

Domkyrkan S:t Bartholomeus ligger i centrum och är stadens högsta byggnad. Om du går in i kyrkan kan du se "Plzens madonna" på huvudaltaret. Denna skulptur från 1390 anses vara en av gotikens mästerverk. paragraph Besök också synagogan, Velká, som är Europas näst-största synagoga. Byggnaden har idag inte många religiösa besökare, utan används nuförtiden mest för konserter och utställningar. En annan symbol för staden är rådhuset i renässansstil.

Under staden finns ett mystiskt nätverk av underjordiska gångar från medeltiden som breder ut sig. Du kan bli guidad genom labyrinten medan du lyssnar till historian om hur gångarna använts genom tiderna. Året om håller labyrinten en temperatur på 6 grader. Om du reser med barn är Plzens zoo en trevlig utflykt. paragraph Önskar du en avslappnande dag, eller flera, finns det många möjligheter till olika wellnessbehandlingar i själva Plzen och i omkringliggande kurorter. Från Plzen kan man ta en dagsutflykt till Prag eller till det närliggande skidområdet Primda Pfraumberg.