Storstadssemester i München på Tulip Inn München Messe

Svenska | SEK

Tulip Inn München Messe

Perfekt bas för en storstadssemester i München

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Bra läge nära centrala München
 • Vacker natur med joggingspår i närheten
 • Gratis parkering i parkeringsgarage
1.024:-
2~7 dag från
449.-

Uppehåll med frukostbuffé

Upplev München

2 dagar
Endast 449,- / spara upp till 169,-
Spara
3 dagar
Endast 839,- / spara upp till 344,-
Spara
4 dagar
Endast 1.249,- / spara upp till 499,-
Spara
5 dagar
Endast 1.649,- / spara upp till 664,-
Spara
6 dagar
Endast 2.039,- / spara upp till 840,-
Spara
7 dagar
Endast 2.419,- / spara upp till 1.025,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

2 dagar inkl.

 • 1 x övernattning
 • 1 x frukost
 • 1 välkomstdrink
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Risskov Paket

Upplev alla härliga sevärdheter och upplevelser i München samtidigt som ni bor billigt på moderna Tulip Inn München Messe. Här har ni den perfekta basen för en storstadssemester med konst, kultur, historia och shopping i en av Tysklands mest populära storstäder. 

Om hotellet

Tulip Inn München Messe är ett modernt hotell som har en inbjudande atmosfär och ligger nära den nya mässhallen strax utanför centrala München. Här har ni en bekväm bas i lugna omgivningar samtidigt som ni inte har långt till allt vad storstaden München har att erbjuda. 

Hotellet ligger endast en kort promenad från hållplatser för kollektivtrafiken som tar er direkt till centrum på under en halvtimme så att ni kan besöka alla kända sevärdheter som Marienplatz med det vackra rådhuset, Schloss Nymphenburg, Englischer Garten, Deutsches Museum och Olympiapark. Om ni gillar shopping har ni också hittat rätt, eller varför inte ta en härlig tur på floden Isar. 

Varje morgon serverar hotellet en härlig frukost med ett stort urval av både varma och kalla rätter, färskpressad apelsinjuice, kaffe, te och mycket annat så att ni kan börja dagen på bästa sätt. Under dagen och på kvällen kan ni koppla av med en drink i hotellets mysiga bar. 

Ni hittar många restauranger och kaféer på gångavstånd från hotellet och såklart i centrala München. 

Vistelsen inkluderar gratis parkering och gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Hotellet har 188 modernt och stilfullt inredda rum där ni sover gott under er vistelse i München. Det finns både enkel- och dubbelrum och det är möjligt att få upp till två extrasängar på dubbelrummen. 

Rumstyper

Enkelrum

1 / 2
Moderna standard-enkelrum med eget badrum, hårtork, skrivbord och stol, bekväm säng där du sover gott och platt-TV med gratis kanaler från SKY.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum

1 / 3
Moderna standard-dubbelrum med eget badrum, hårtork, skrivbord och stol, bekväm säng där ni sover gott och platt-TV med gratis kanaler från SKY.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

800 km från
Rostock, Tyskland
875 km från
Travemünde, Tyskland
875 km från
Swinoujscie, Polen
925 km från
 Sassnitz, Tyskland
1000 km från
Öresundsbron
1025 km från
Helsingborg, Sverige
1300 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

München (5.6km)

München är huvudstad i den tyska delstaten Bayern och ligger vid floden Isar norr om de bayerska Alperna. Efter Berlin och Hamburg är München Tysklands tredje största stad, känd för bland annat Oktoberfest, fotboll och naturligtvis BMW.

Men München är mycket mer än bara öl och hornmusik. Deutsches Museum är säkerligen ett tecken på detta, museet uppvisar allt mellan himmel och jord, med antingen fysisk eller kemisk natur. Från pappersbåtar till rymdraketer, från gruvor till flygplan.

Eller vad sägs om ett besök i vackra barockkyrkan Theatinerkirche samt de tre Pinakotheker som innehåller en del av Europas finaste konst.

I triumfbågen Siegestor eller Olympiska parken finns det mycket att göra, men så finns ju även stadens stora stolthet BMW. Åk till BMW Welt och upplev bilarna på nära håll, sätt ner dig i en rad av gamla BMW:n eller vad sägs om att utforska BMW:s historia?

Besök även det gamla ölhuset Hofbräuhaus på Platzl, det erbjuder definitivt en upplevelse innehållande tysk folkmusik och massor av öl för den som gillar det.

München är en fartfylld stad, en energisk och livlig affärs- och shoppingstad, fylld med spännande historia. Naturen i staden är dessutom något av de finaste i Tyskland, vilket bjuder på massor av upplevelser för både barn och vuxna.

Deutsches Museum (5.9km)

Detta anses vara världens största museum tillägnat teknik och vetenskap, och det grundades redan år 1903.

Museet är så stort att det kan vara en bra idé att planera vad man vill se, för att på bästa möjliga vis kunna upptäcka de områden som kan vara av intresse. Museet innehåller en mängd teman, bl.a. flyg- och telekommunikation, film och medicin.

Alla viktigaste områden inom kemi och fysik omfattas också av detta stora museum.

En av museets absoluta höjdpunkter är möjligheten att uppleva gruvdrift på ett nära och realistiskt sätt i Bergbau-avdelningen. Gruvorna är ett farligt jobb, vilket besökarna förstår tack vare att utställningen är så pass verklighetstrogen. Många fantastiska och spännande upplevelser väntar hela familjen i Deutsches Museum.

Münchner Residenz (5.9km)

Strax norr om Marienplatz ligger Münchner Residenz. Detta är det största stadsslottet i hela Tyskland. Slottet har varit säte för Bayerns hertigar, furstar och kungar och bland de mest berömda byggnaderna är "Königsbau" idag stadens skattkammare och brukas som festsal till den stora konsertsalen ”Herkulessaal”.

Siegestor (6.5km)

Triumfbågen i München är definitivt värt att se, särskilt när mörkret faller och triumfbågen är upplyst. Den stora bågen är 21 meter hög och 24 meter bred och ligger mellan Ludwig Maximilian Universitet och gatan Ohmstraße.

Byggandet av triumfen var en order av kung Ludwig I av Bayern och designades av Friedrich von Gärtner. Triumfbågen stod färdigbyggd år 1852 och blev ett monument för bayerska arméns hjältar och deras mod.

Triumfbågen förstördes rejält under andra världskriget, men restaurerades efteråt. Idag är det ett fredsmonument som påminner oss alla om fred, som står på baksidan av triumfbågen: "De Sieg geweiht, vom Krieg zerstört, zum Frieden mahnend", vilket betyder: "Tillägnat seger, förstörd av krig, med önskemål för fred".

Theatinerkirche (6.5km)

Theatinerkirche kallas 'Stiftskirche St. Kajetan' och ligger vid Residenz. Denna vackra italienska barockkyrka byggdes mellan åren 1667 -1675, men det dröjde ca hundra år innan kyrkans storslagna fasad och de två 65 meter höga tornen var klara. De hundra åren blev också signifikanta för just fasaden, som byggdes i rokokostil. Kyrkan är av ljus barockstil inuti, vilket get en stor kontrast emot den yttre rokokostilen, detta måste upplevas på nära håll.

Kyrkan var nära att förstöras av de allierades bombningar, men restaurarerades igen efter kriget, och år 1955 var kyrkan så gott som klar.

Marienplatz (6.9km)

Marienplatz är Münchens centrala stadstorg och har varit det ända sedan år 1158. Här ligger bland annat det nya rådhuset med sitt världsberömda klockspel som kan höras tre gånger om dagen. Här finner ni också den vackra fiskfontänen som är en symbol för torgets historia som marknadsplats.

Inte minst är torget även känd för sin fantastiska julmarknad, Christkindlmarkt, som arrangeras de närmsta tre veckor innan julen varje år. Skulle ni vara i närheten under just denna tid så är ett besök här helt enkelt ett måste.

Mariensäule (6.9km)

På Marienplatz står også ”die Mariensäule”, en ca. 14 meter høj søjle, rejst i 1638 som et symbol på afslutningen af Sveriges besættelse af byen, under Trediveårskrigen. På toppen satte man en guldstatue af Jomfru Maria, som oprindeligt havde stået i Vor Frue Kirke, kort derfra.

Olympiska parken i München (12.7km)

När de olympiska spelen hölls i München i Tyskland 1972, var det tråkigt nog ett av de värsta i historien. Det var nämligen här som 11 israeliska idrottsmän togs som gisslan och senare dödades av palestinska terroristorganisationen "Svarta september".

Men det var också i München som handbollsgrenen gjorde sin debut. Mark Spitz fick sju guldmedaljer i simning hem till USA och här blev förtjusande Olga Korbut känd, hon vann tre guldmedaljer och ett silver i redskapsgymnastik. Danmarks cykelkung, Niels Fredborg, fick också en guldmedalj.

Besök de imponerande OS-anläggningarna, ta en tur upp till taket, eller prova 'Flyvende Raev', som förmodligen kan göra de flesta människor häpna. Njut således av en härlig promenad som lämpar sig för hela familjen och är ett intressant stopp på bilsemestern. 

Schloss Nymphenburg (16.3km)

Nymphenburg slottet är ett barockpalats som ligger nordväst om München. Detta vackra slott ligger i mitten av slottsplatsen och omges av skogar, små sjöar och trädgårdslandskap. Inuti erbjuder slottet på kungliga salar och guldpläterade väggar. Slottet byggdes ursprungligen i italiensk stil år 1674 av kurfyrsten Ferdinand Maria av Bayern. Slottet var så småningom utvidgat och snart blev även slottsparken en stor attraktion.

Ta en tur ut till Nymphenburg och upplev natursköna omgivningar, detta är en trevlig upplevelse för hela familjen.

Tierpark Hellabrunn (9.8km)

Djurparken i München öppnade upp sina dörrar redan år 1911, och då som världens första Geo-Zoo, där djuren är uppdelade utefter sin naturliga geografiska placering och dess klimat. Hellabrunn är inte en traditionell djurpark, utan snarare ett naturreservat, där djuren har gott om plats och möjlighet att utvecklas inom. Under ett besök i parken får ni en tur runt jorden genom djurparken, och under er väg kommer ni stöta på flera spännande djur, allt från tropiska ormar till sibiriska tigrar, isbjörnar och pingviner.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Landgasthof Astner

Inkl 3-rättersmeny

Tyrolen

Fantastiska Österrike

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattn. m. frukost
 • 3 x 3-rättersmeny
 • 1 x hembakad kaka
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis parkering

545:-
Från endast
1.399.-

Visa karta

OSLAGBART! Bo nära Alperna i Österrike

Läs mer

Achat Hotel SchreiberHof Aschheim

Ankomst från måndag till fredag

Bayern

Upplev södra Tyskland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Gratis internet
 • 1 x Gin-provning

425:-
Från endast
1.339.-

Visa karta

Boka en upplevelserik semester i München

Läs mer

Marina Hotel

Inkl 3-rättersmeny

Bayern

Hotell vid sjön

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 gl. vin el. öl till maten
 • 1 flaska vin

450:-
Från endast
1.399.-

Visa karta

Lugnt läge med närhet till vacker natur

Läs mer

ibis München City Ost

Uppehåll med frukostbuffé

Bayern

Magiska München

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattning
 • 1 x frukostbuffé
 • Gratis internet
 • Centralt läge
 • Nära kommunal transport

Endast
449.-

Visa karta

Storstadssemester i München

Läs mer

Morada Hotel Bad Wörishofen

Inkl halvpension

Bayern

Semester till Allgäu

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 3 x 3-rättersmeny/buffé (kökschefens val)
 • 1 drink inkluderad till middagen
 • Gratis parkering och WiFi

158:-
Från endast
1.759.-

Visa karta

Semester till ett fantastiskt pris

Läs mer