Åk på bilsemester i Europa och besök kulturella Dresden

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Dresden

Rabattkoden är nu aktiv

Dresden

Besök den tyska storstaden Dresden, som är den största staden i regionen Sachsen och som ligger längs floden Elben mellan städerna Berlin och Prag, när ni är på bilsemester i Europa med Risskov Bilsemester. Dresden är även känt som "Elbflorenz", tack vare stadens utformning och omgivningar av vinodlingar längs Elbens sluttningar. Staden har verkar som hem för flera generationer av Sachsens kungar och kurfurstar, och utvecklades speciellt under "August den Starkas" tid till en viktig kulturstad med berömda byggnader såsom Frauenkirche, Schloss Pillnitz och Zwinger, som samtliga byggdes under Augusts tid mellan 1694 - 1733.

Efter andra världskriget anslöt Dresden till DDR, men har kommit tillbaka starkt igen efter den tyska återföreningen och efter det att muren föll. En del chiptillverkare har bosatt sig i området då det även finns flera forskningsinstitut och universitet i staden. Dresden har därav också blivit kallat för Sachsens Silicon Valley.

Staden bjuder på flera spännande konstsamlingar och Dresden SKD är särskilt känt för sin samling av konst och Gemäldegalerie Alte Meister är väl värt ett besök om konst i guldsmed och juveler är av intresse. På Zwinger slottet finns det också en intressant utställning av matematiska instrument från barock- och upplysningstiden, besök "Mathematisch-Physikalischer Salon" rekommenderas. Den gamla stadsdelen i Dresden är charmig och livlig, med en härlig stadspuls och med mycket folk ute på gatorna och många aktiviteter att välja mellan. Shoppingarkaden Altmarkt-Galerie är en bra plats att påbörja en shoppingrunda på i innerstaden, där det dessutom finns flera kaféer och restauranger att besöka längs gatorna. Varje fredag hålls här även en marknad, i Lingner-Allee.