Upplev den vackra Nordsjökusten på er bilresa i Tyskland

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Nordsjökusten

Rabattkoden är nu aktiv

Nordsjökusten

Åk på kör själv-semester med Risskov Bilsemester och upplev Nordsjökusten i norra Tyskland, där Vadehavet nationalpark i Niedersachsen ligger. Området omfattar Vadehavet mellan floden Ems och Elbe och de frisiska öarna utanför kusten. Nationalparken inbjuder till en resa i det fantastiska och unika Vadehavetlandskapet vid Nordsjön.

Här kan ni verkligen se hur naturen blommar och utvecklas med unika landskapsformer. Ni kan se de typiska salta våtmarkerna, klippan Geestkliff av Dangast och "das schwimmende Moor" (den flytande mossen) från Sehestedt. Även sälstationen i Norddeich är värd ett besök.

De många upplevelserna i naturen och djurvärlden är långt ifrån allt som ni kan uppleva på Nordsjökusten. Många landmärken vittnar om områdets historia och kultur. Besök till exempel. Wattenmeerhaus i Wilhelmshaven, fyrskepp och Walknochenzaun på ön Borkum, Norderney Fischerhausmuseum, Wasserschloss Dornumsiel, Sjöhistoriska museet Deutsches Schifffahrtsmuseum Bremerhaven eller den gamla fyren på Wangerooge.

Risskov Bilsemester erbjuder prisvärda hotell i området, som passar oavsett om ni reser med barn, som pensionär eller om ni söker en romantisk semester på tu man hand.