Åk påbillig bilresa i Europa och besök Schwarzswald i Sydtyskland

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Schwarzwald

Rabattkoden är nu aktiv

Schwarzwald

I södra Tyskland ligger populära turistområdet Schwarzwald. Schwarzwald är ett bergigt skogsområde som imponerar med gröna ängar, skogar och sluttningar så långt ögat kan nå. Området är även känt för sina många mineralhaltiga källor, därför har Schwarzwald också i många år varit en populär kurort i Tyskland.

Från Schwarzwald kan ni åka på utflykt till Freiburg im Breisgau, som ligger i utkanten av skogen. Här kan ni njuta av god öl från det lokala bryggeriet eller ta liften upp till en närliggande bergstopp. Staden har även en spännande historia och ett av landets äldsta universitet samt en stor och vacker domkyrka. Det tyska skogsområdet är ett idealiskt resmål om ni tycker om att vandra, då här finns många vandringsleder i naturen.  

I Schwarzwald tillverkas även vin, särskilt på de västra sluttningarna. Här är det möjligt att få gott tyskt vin och vinodlingarna präglar i hög grad området. Besök även utomhusmuseet "Vogtbauernhof", som visar livet i området på 600-talet. Ytterligare en sevärdhet är det tyska "Uhrmuseum", som ligger i Furtwangen och är ett spännande historiskt centrum för urmakeri. 

Njut av en vistelse med halvpension eller hitta ett prisvärt och barnvänligt hotell. Risskov Bilsemester erbjuder allt från en aktiv semester ned vandring eller skidor till ett romantiskt spauppehåll i området.