Stuttgart är en spännande storsstad för er bilsemester

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Stuttgart

Rabattkoden är nu aktiv

Stuttgart

Baden-Württembergs huvudstad Stuttgart är med sina omkring 600 000 invånare en spännande stad med stadspuls, som passar utmärkt för en storstadssemester. Risskov Bilsemester erbjuder här centralt belägna och prisvärda hotell nära sevärdheter. 

Stadsbilden i Stuttgart präglas av kullar, vinodlingar, dalar (särskilt Neckar-dalen) och grönområden (Rosensteinpark). Mötesplatsen i Stuttgart är slottsparken, där det nya slottet ligger. Det byggdes av hertigen av Württemberg, som den sista slottsbyggnaden. I det gamla slottet hittar ni Württembergs landsmuseum, som berättar om områdets historia. Königsstrasse erbjuder över 1 km shopping, där ni kan besöka otaliga butiker, kaféer och restauranger. Äkta kulinariska upplevelser får ni på de många restaurangerna i Stuttgart. Här hittar ni ett brett utbud från bryggerier till gastronomi av högsta kvalitet.  

Den mest populära attraktionen i Stuttgart är Wilhelma, som är en av de bästa zoologiska och botaniska trädgårdarna i Europa. 

En spännande upplevelse är att ta en tur upp till stadens populära utsiktsplats. Plattformen ligger på centralstationen, där ni kan ta en hiss upp till 9:e våningen. Härifrån går ni vidare med spiraltrappa upp till den imponerande utsikten. Härifrån kan ni se några av stadens viktigaste kännetecken, som den stora Mercedes-loggan och TV-tornet. Utöver det kan ni även njuta av en härlig utsikt över stadens kuperade terräng och vinodlingar. Om ni är bilintresserade rekommenderas ett besök på Mercedes-Benz- och Porschemuseet.