Åk på billig storstadssemester till Budapest med Risskov Bilsemester

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Budapest

Rabattkoden är nu aktiv

Budapest

I Budapest, Ungerns fascinerande huvudstad och en av Europas mest storslagna städer, erbjuder Risskov Bilsemester förmånliga hotell nära sevärdheter, som passar oavsett om ni åker på weekend, minisemester eller på en längre hotellvistelse. Stadens många monument vittnar om den händelserika historian, som präglat Ungern och Budapest genom tiderna. Men Budapest erbjuder mer än historia. Staden är även känd för sina många, klassiska termalbad.

Floden Donau delar Budapest i två delar, Buda och Pest. Buda-sidan är kuperad och här ligger den imponerande slottsborgen, medan Pest-sidan är platt och erbjuder shopping, restauranger och härligt stadsliv. På Pest-sidan ligger även teatrar, museer och den vackra operan. Donau är stadens livsåder och en båttur på floden, kanske med en middag, är ett underbart sätt att se staden.

Besök något av Budapests många traditionella termalbad, som har lång tradition och fortfarande besöks av lokalbefolkningen. Det mest kända är det populära Széchényi badet. Budapest är känt för sitt rika kafé- och restaurangliv. Maten är mycket vällagad och restauranger för alla kassor finns. Ett besök på saluhallen fascinerar matintresserade. Här trängs gåslever, korvar, färskvaror och kryddor i de olika stånden.

Flera museer kan rekommenderas bl.a. The House of Terror med historia från nazist och kommunisttiden, Nationalmuseet och givetvis slottet.