Minisemester i Norge på Utsikten Hotel Kvinesdal

Svenska | SEK

Utsikten Hotel Kvinesdal

Bo vackert på en bergstopp i Sydnorge

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Spektakulär utsikt från hotellet
 • Utsökt mat och personlig service
 • Hundvänligt hotell
801:-
3 dag från
1.399.-

Inkl en 2-rätters meny

Vacker natur i södra Norge

3 dagar
Från 1.399,- / spara upp till 801,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukostbuffé
 • 1 x 2-rättersmeny
 • Gratis uppgradering utefter tillgänglighet
 • Gratis parkering, WiFi
 • Tillgång till gym
Risskov Paket
Njut av en härlig vistelse i södra Norge med utsökt mat och gratis fitness på toppmoderna Utsikten Hotel Kvinesdal. Beläget på en bergstopp i Kvinesdal, mellan Kristiansand och Stavanger, bjuder hotellet på en spektakulär utsikt över Fedagjprden och dess omgivande landskap. Här har ni en utmärkt bas för en semester fylld med trevliga stunder, golf och natursköna upplevelser.

Hotellet erbjuder

Utsikten Hotel Kvinesdal ligger vid Fedafjorden som löper ut i Nordsjön och under ert uppehåll kan ni bland annat besöka hotellets egna konstcentrum, slappna av i de fina och inbjudande omgivningarna och fritt nyttja hotellets fitnessrum.Hotellpaketet inkluderar också en gratis hyrcykel för en dag så ni kan ta er ut på upptäcktsfärd i den vackra naturen. Utöver den fantastiska naturen bjuder området på många olika möjligheter såsom golfspel på den fina 18-håls banan vid Utsikten Golfpark, som i 2007 utsågs till ”Norges Golfpärla”. Passa även på att besöka badlandet Kvinabadet, speciellt om ni reser med barn.Varje morgon serveras en god frukost och hotellets fina restaurang är fylld av konst och bjuder på utsökt mat med stort fokus på lokala råvaror. Ni erbjuds gratis parkering vid hotellet samt gratis WiFi.

Om rummen

Hotellet har 85 rum varav 14 är sviter med fullt utrustade kök. Det finns också lägenheten med plats för 4, 6 och 8 personer. De flesta rummen har utsikt mot antingen trädgården och parkeringsområdet eller Fedafjorden. Alla hotellets rum är utrustade med eget badrum och hårtork, minibar, vattenkokare och smart TV.  Några rum och samtliga lägenheten har balkong. 

Ni har möjlighet till gratis uppgradering till högre rumsstandard vid tillgänglighet. Hotellet är hundvänlig och tillåter medtagande av husdjur mot en extra avgift.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

390 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Utsikten Golfklubb (2.4km)

Utsikten Golfklubb ligger i natursköna omgivningar och korades för några år sedan till Norges Golfpärla. Om ni tycker om att spela golf, så är denna golfanläggning något för er. Golfklubben erbjuder en 18-hålsbana och en 9-hålsbana. 18-hålsbanan ligger i en kuperad terräng med en fantastisk utsikt över skogar och små dammar. Läs mera om öppningstider och avgifter på klubbens hemsida. Under en golfsemester i Norge, kan ni spela en ruda golf här och njuta av vackra omgivningar på en och samma gång.

Lister Utvandrarmuseum (4.4km)

På Utvandrarmuseet i Kvinesdal kan ni lära er om utvandringen från Lister-regionen, som tog plats från cirka 1850 fram till 1970. Här hittar ni utställningar med foton, dokumentärer, nyhetsartiklar och andra föremål, som berättar om utvandringen och om Resan till Amerika. Dubbelkolla öppettider och priser innan ni beger er på utflykt hit.

Kvinabadet (5km)

Om ni tycker om att simma, så är Kvindabadet i Kvinesdal verkligen något för er. Här hittar ni förstklassiga bassänger för både stora och små, samt bubbelpool, vattenrutschbanor, trampoliner och mycket mera. Här väntar timmar av nöje för hela familjen! När ni behöver en paus eller förfriskning, så erbjuder caféet i Kvindabadet lätta rätter, frukt, glass och diverse snacks. Kom ihåg att kolla öppettiderna innan ni beger er dit.

Nonskarknuden (6.7km)

På jeres bilferie til Norge kan I også tage på en vandretur til Nonskarknuden i Kvinesdal og opleve den skønne natur tæt på. I kan parkere bilen ved Egelandsmyra, hvorfra der er 1 time og 15 minutters gang til toppen. Fra toppen kan I nyde den fantastiske udsigt over området. Så husk at tage kameraet med! Kontakt Kvinesdal Turistkontor for et kort over turen og mere information, inden I tager ud og vandre.

Flekkefjord (27.4km)

Det finns många butiker runt om i staden för de som vill shoppa. Ni kan också gå på kafé och bara vara och uppleva stämningen i den här charmiga staden. Ni kan även gå runt och titta på den unika gatukonsten som finns på många byggnader. I Flekkefjord kan ni spela tennis, simma i simhallen eller besöka ett utomhusbad. Se till att ni har tid över till att bara strosa omkring i Flekkefjord och upplev Hollænderbyen, som uppstod mellan åren 1500-1600 då de handlade mycket med holländarna. Detta kan man lära sig mer om på Flekkefjord Museum.

På klubben Flekkefjord Banens Venner kan ni järnvägs-cykla, en mycket populär aktivitet. Här kan ni cykla på järnvägsspåret i ert eget tempo och njuta av den spektakulära naturen i området. Järnvägscyklingen i Flekkefjord är öppet mellan april-oktober.

Vill ni hellre spela golf så är ni på rätt ställe. Kvinesdal Golfklubb på Skaren är utsedd till Norges vackraste golfbana.

Jättegrytorna vid Brufjell (28.2km)

De horisontella jättegrytorna på Brufjell skapades under istiden för 20.000 år sedan när havsnivån var högre och är ett intressant utflyktsmål under er bilsemester, inte minst för er som är natur och historieintresserade. Jättegrytorna ligger horisontellt 20 meter över havet och har olika storlekar och vissa är så stora att man kan klättra inuti dem. De höga och grova haven kraschade kontinuerligt mot bergsklättren och skapade slaggarna i bergen som brukade vara högre än Mt. Everest.

För att komma hit kör man väg 44 (Nordsjön-vägen) till Åna-Sira. Kör ner berget mot Åna-Sira, märk skylten "Roligheten" på vänster sida. Kör ner den här lilla vägen mot det lilla samhället.

Parkera på parkeringen på skolan och därifrån, gå ca 2 kilometer längs den lokala vägen mot spåret, njut av de lilla vita husen prickade bredvid vägen och fjorden som löper parallellt med vägen. Vid vändningen börjar vägarna mot Brufjellberget.

Hela resan är märkt med skyltar och målade stenar för att se till att du går i rätt riktning. I en normal takt tar det ungefär en och en halv timme att nå jättegrytorna från början av vandringsleden. Längs vägen kommer du att passera Sandviga stranden. Dess vita stenar och klara vatten är en välkommen lättnad om du vandrar på sommaren.

Lista (40.9km)

Lista beräknas, av arkeologer, att ha varit bebott sedan antiken och är därmed en av Norges äldsta städer. Lista har tidigare varit en självständig kommun men hör idag till Farsund. Det är ett mycket vackert område, med stränder längst Nordsjön och ett rikt fågelliv. Gå upp till Lista fyr och ta in den vackra utsikten.

Nordberg Fortet (51.4km)

Nordberg Fortet byggdes under krigstiden 1940-1945 och är ett tyskt kustfort som har bevarat sin ursprungliga form och idag är ett skyddat kulturminne från krigstiden. Från fortet har ni en vacker utsikt över havet och Lista, och framför Nordberg Fortet finns de berömda hällristningarna i Penne.

Loshavn (44.9km)

Loshavn är en av de bäst bevarade trähusstäderna i södra Norge. Det är en idyllisk stad med en liten hamn som används året om. Mellan åren 1807-1814 drev Loshavn lotsningsverksamhet med auktoriserad kapning av engelska skepp när de kom för nära kusten. Kapningsbreven, som gav tillåtelse att kapa de engelska skeppen, utfärdades av den norska kungens representanter i Kristiansand. Under 1900-talet växte staden och idag är staden nästan uteslutande ett semesterparadis, med få fasta invånare.

Hidra (39.7km)

Bila i Norge och besök ön Hidra där ni finner många intressanta historier från vikingatiden och andra världskriget. Här kan ni bland annat se kustbatteriet, Hågåsen, som byggdes under kriget som del av tyskarnas fästning. Härifrån har ni en fantastisk utsikt och det är även ett vackert område att vandra i om man önskar en aktiv semester med historiska inslag.

Fyren i Lista (46.5km)

Fyren från 1836 är 34 meter hög. För att komma upp till toppen måste ni klättra upp för 134 trappsteg, men där väntar en helt fantastisk utsikt över Listahalvön och havet. Området runt fyren är öppet hela året runt men själva fyren och informationscentret har fasta öppningstider under sommarhalvåret och resten av året har de öppet på helgerna.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Revsnes Hotell AS

Semestra i Setesdalen

Aust-Agder

Byglandsfjordens pärla

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rättersmeny
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

263:-
Endast
1.299.-

Visa karta

Besök Byglandsfjordens pärla

Läs mer

Pan Garden

Inkl. 1 x 2-rättersmeny/buffé

Aust-Agder

Mitt i naturen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Endast
1.079.-

Visa karta

Mysigt hotell vid Valleklien

Läs mer

Eikerapen Gjestegard

Inklusive lunchpaket

Vest-Agder

Semester i södra Norge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x lunchpaket (att medtagas)
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

304:-
Endast
1.269.-

Visa karta

Alpincenter ett stenkast från hotellet

Läs mer

Clarion Collection Hotel Skagen Brygge

Inkl lättare kvällsmål

Rogaland

Vackert läge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x lättare kvällsmål
 • 2 x Gratis kaffe och te
 • Gratis internet

664:-
Från endast
1.199.-

Visa karta

Maritim minisemester i Stavanger

Läs mer

Clarion Hotel Stavanger

Uppehåll med frukostbuffé

Rogaland

Upplev Stavanger

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis kaffe/te i lobbyn
 • Gratis internet
 • Centralt läge

336:-
Endast
1.399.-

Visa karta

Trevligt hotell centralt i Stavanger

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.