Billig minisemester på Vertshuset Røros

Svenska | SEK

Vertshuset Røros

Härlig minisemester med god mat i UNESCO listade omgivningar

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Boende i historiska omgivningar
 • Utsökt mat av hög kvalitet
 • Gratis parkering och trådlöst internet
1.220:-
3~6 dag från
1.629.-

Uppehåll med frukostbuffé

Historiska Røros

3 dagar
Endast 1.629,- / spara upp till 648,-
Spara
4 dagar
Endast 2.489,- / spara upp till 846,-
Spara
5 dagar
Endast 3.359,- / spara upp till 1.033,-
Spara
6 dagar
Endast 4.229,- / spara upp till 1.221,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis lån av sparkstötting (vinter)
 • Gratis internet och parkering
 • Entré till Bad & Velære Røros Hotel
Risskov Paket
Bo i UNESCO-listade omgivningar i hjärtat av den charmiga norska gruvstaden Røros, nära Norges längsta älv, Glomma. Här är det som upplagt för en härlig minisemester med massor av härlig natur, utsökt mat, avkoppling och spännande historia. Området är också värt att besöka för en skidsemester under vinterhalvåret, såväl som vandring och cykling under sommarhalvåret. 

Vertshuset Røros bjuder er välkomna in o historiska omgivningar med rum fördelade på två byggandes som har sin egna unika prägel!

Hotellet erbjuder

Vertshuset Røros blev senast renoverat i 2007 och har ett ytterst centralt läge i hjärtat av Røros. Här bor ni endast 100 meter från stadens kyrka och ca 300 meter från Rørosmuseet som bl.a. skildrar stadens spännande gruvdriftshistoria, arrangerar stadsvandringar och mycket annat.

Rummen på Vertshuset är fördelat över två historiska byggnader; Rammgården, som är huvudbyggnaden och härstammar från 1844, samt Yllefabriken, som var i drift mellan 1914 och 1990, precis bakom huvudbyggnaden.

Under er vistelse finns möjlighet att hyra cykel och sparkkälke. Som övernattande gäster här kan ni nyttja Bad & Relaxavdelningen på Røros Hotell, som ligger ca 800 meter från Vertshuset.

Längs med Røros östra sida löper Norges längsta älv, Glomma. Området är idealt för vandring och cykelturer, skidsemester, jakt och fiske. Røros har sedan 1980 haft en plats på UNESCO’s världsarvslista.

Restaurangen på Vertshuset serverar utsökt mat av hög kvalitet och är en bra ambassadör för Røros lokala matkultur. Här kan ni starta dagen med en läcker frukost i ljusa omgivningar och fyll på med energi inför en händelserik dag. Under kvällstid kan ni beställa en god middag från den varierande a la carte menyn, som erbjuder läckra rätter, omsorgsfullt tillagade och kryddade med säsongsbaserade ingredienser.

Vertshuset har sin egen Berkel, en speciellt maskin för att skura kött som uppfanns 1898 och som idag finns runt om på några av världens bästa restauranger. Maskinen har blivit lite av ett kvalitetsmärke, med tunna och läckra köttskivor i delikatess. Ni har själva möjlighet att beskåda processen i ”Berkel & Bar”, där ni kan avnjuta regionala kött- och ostspecialiteter, samt slappna av med en drink eller kall öl. I källaren har Vertshuset dessutom sitt egna lilla bryggeri där ni har möjlighet att delta i ölprovning.

Det finns gratis parkering vid hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet.

Om rummen

Vertshuset Røros har 38 fina rum, fördelade i de två historia byggnaderna, Rammgården (huvudbyggnaden) och Yllefabriken.Rammgården är en unik och välbevarad träbyggnad från 1844 med traditionella rum. Med sin rustika inredning och vackra träbjälkar bjuder rummen på en charmig atmosfär. Yllefabriken erbjuder mer moderna rum med välbevarade trägolv och ljus inredning.Samtliga rum är utrustade med eget badrum och toalett, samt hårtork, TV och bekväma sängar. Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

490 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Julmarknad i Røros (0.2km)

Julmarknaden i Røros är i 2019 öppen 5–8 december med vägledande öppettider: torsdag kl. 13-18, fredag-lördag kl. 10-18 och söndag kl. 11-16.

Kulturarvsstaden Røros förvandlas till en äkta vintersaga varje år i december. Här julpyntas de charmiga gatorna och de färgglada husen täcks av ett vitt snötäcke. Gatorna sjuder av liv och rörelse och marknadsstånden frestar med julgodis, hantverk och julklappsidéer.

Julmarknaden i Røros är mycket stämningsfull och passar bra för både barn och vuxna. Utöver de ca 50 bodarna finner ni tomtenissar på gatorna, julsång, slädturer med häst och andra roliga julaktiviteter. 

Slegghaugan (1.2km)

Slagg är avfallsprodukten som finns kvar efter att kopparen har gått igenom smältningsprocessen. Slegghaugan eller Slaggehøjen påminner oss om den enorma aktiviteten som har funnits i över 300 år, både med gruvdrift och kopparsmältning. På toppen av slaggfältet finns en vacker utsikt över Bergstaden. Båda områdena Slegghaugan och Malmplass är skyddade av den norska kulturarvslagen.

Inte långt från Slegghaugan ligger Sleggvejen, som även kallas Pippigatan. Anledningen är att ett avsnitt av Astrid Lindgrens historia om Pippi Långstrump filmades på denna gata.

Smelthytta (0.7km)

I Smelthytta hittar du utställningar om Røros kopparverks-historia. Arbetsmetoder från gruvor och metallverk presenteras med rörliga modeller som gör historien förståelig för barn och vuxna. Det finns även en utställning som visar ståtliga kläder från 1800-talets Røros. Utställningarna varierar med olika teman.

Røros Kyrka (2.3km)

Røros kyrka, byggdes i kopparverkets glanstid "till Guds ära och bergsstadens prydnad". Kyrkan, som stod färdig 1784, bär sitt namn med rätta där den tronar majestätiskt över trähusen. Kyrkan räknas som en av de tio viktigaste världsarvs-kyrkorna i Norge. Det är dessutom en av landets största kyrkor med 1.600 sittplatser.

Kyrkliga evenemang har företräde i Røros kyrka och kyrkan kan vara stängd för allmänheten under gudstjänster, bröllop och dop m.m.

Doktortjønna Friluftspark (1.1km)

Den stora utomhusparken på Doktortjønna ligger bara 5 minuters promenad från Røros centrum. Parken är den perfekta platsen att gå om barnen ska ha en fantastisk dag, för här finns det massor att göra. Det finns en zoologisk trädgård där man kan klättra, leka, fiska, ro eller paddla och, icke att förglömma, resa med Elias båt. Det finns också många vackra vandringsleder i området som antingen leder upp till Kvitsandas eller sjön.

Rørosmuséet Olavsgruva (15.7km)

Följ med på en timmes vandring genom 300 år med gruvdrift! Turen är guidad och går genom Nybergets gruva som drevs på 1600-talet samt Olavsgruva som drevs med mer moderna metoder på 1900-talet. Vi går 50 m ned och 500 m inåt till Bergmannshallen. I gruvan är det 4 grader kallt hela året så ta på dig varma kläder och bra skor! Alla guidningar sker på norska och engelska.

Museet på Ratvolden (20.6km)

Johan Falkberget som bodde här mellan 1879 och 1967 var en norsk författare som tillhör gruppen "nyrealister" från början av 20-talet. Johan Falkberget är mest känd bland annat för Eli Sjursdotter från 1913 och Brändoffer från 1907. Hans böcker var ofta baserade på Røros och kopparsmältningsverket och ett besök till hans hem kan vara både inspirerande och lugnande. Det är bäst att ta en guidad tur som ger en utmärkt inblick i författarens liv och skrivande.

Det kan också fiskas i Ruglsjøen, men då krävs det ett fiskekort.

Femundsmarka nationalpark (30.9km)

Bila i Norge och kör till Femundsmarka Nationalpark som ligger i Engerdals kommun och grundades 1971. Då var parken 386 km² men den expanderade 2003 och den vackra naturparken är nu 573 km². Reservatet ligger intill ett antal skyddade områden på den svenska sidan av färjan, vilket gör det till det största sammanhängande och skyddade vildmarksområdet i södra Skandinavien.

Dølmotunet - Tolga (33.6km)

Dølmotunet är ett levande "gårdsmuseum" i centrum av den charmiga staden Tolga. Det finns nio hus, stall, massor av djur som barnen kan träffa och under sommaren finns det många aktiviteter med utställningar, marknader och konserter. Kom ihåg att kolla i Dølmotunet-kalendern, där det finns en lista över aktuella händelser.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Røros Hotell

Besök UNESCO staden Røros

Sør-Trøndelag

Historia & kultur

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 2 x Entré till Bad & Velære
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

164:-
Från endast
2.379.-

Visa karta

Norges mest spännande destination

Läs mer

Thon Hotel Skeikampen

Aktiv semester på fjället

Oppland

Populära Skeikampen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • Gratis kaffe
 • Gratis internet

490:-
Från endast
1.299.-

Visa karta

Aktiv semester för hela familjen

Läs mer

Erzscheidergården Hotell

Uppehåll med frukostbuffé

Sør-Trøndelag

Vacker Norge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • Gratis lån av sparkstötting (vinter)
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • 3 x Entré till Bad & Velære Røros Hotel

418:-
Endast
1.859.-

Visa karta

Besök UNESCO-listade omgivningar i Norge

Läs mer

Hornsjø Høyfjellshotel

Aktiv semester på Øyerfjellet

Oppland

Vackra Norge

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 1 x kaffe och kaka vid ankomst
 • Fri entré till bastu och pool
 • Gratis internet och parkering

562:-
Endast
1.499.-

Visa karta

Högfjällshotell i Norge

Läs mer

Venabu Fjellhotell

Upplev fjällvärlden

Oppland

Norges vackra natur

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x kaffe och kaka vid ankomst
 • Gratis internet och parkering

962:-
Från endast
1.429.-

Visa karta

Bo på Fjällhotellet Venabu i Rondane

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.