Bo billigt i hjärtat av Leipzig

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Victor’s Residenz-Hotel Leipzig

Storstadssemester i Leipzig med kultur och historiska sevärdheter

 • 650 km från Öresundsbron
 • 390 km från Rostock, Tyskland
 • 900 km från Göteborg, Sverige
 • 625 km från Helsingborg, Sverige
 • 460 km från Travemünde, Tyskland
 • 500 km från Sassnitz, Tyskland
 • 460 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Parkering mot avgift
 • Gratis internet

Om hotellet

Vackra hotell Victors Residenz Hotel Leipzig ligger i hjärtat av den tyska delstaten Sachsens största stad, Leipzig, som erbjuder massor av sevärdheter samt kulturella och historiska upplevelser. Ta till exempel en promenad genom Leipzigs historiska distrikt, med byggnader från flera klassiska perioder, eller stanna till vid stadens största järnvägsstation, som är en attraktion i sig.

Om hotellet

Victors Residenz-Hotel Leipzig med sitt utmärkta läge är en bekväm bas för din vistelse. Detta 4-stjärniga, vackra art déco-hotell ligger centralt i Leipzigs centrum, mittemot centralstationen, och bara några minuter från den historiska stadsdelen. Hotellet har en restaurang med en terrass där det finns ett antal sittplatser utomhus under sommarmånaderna. Restaurangen är öppen alla dagar mellan kl. 12.00 och 14.00 samt kl. 18.00-22.00. Det är möjligt att njuta av en drink i hotellbaren varje dag kl. 11:00 till 00:00, och i Victors Stube serveras läckra specialiteter i en trevlig miljö framför en mysig öppen spis.

Hotellet har en hiss och det finns privat parkering mot avgift. Det finns även allmän parkering nära hotellet som är gratis. Det finns också gratis trådlöst internet.

Om rummen

Hotellet har totalt 101 rum, och alla de eleganta dubbelrummen och enkelrummen innehåller LCD-TV med satellitkanaler, privat badrum/toalett, hårtork, radio, minibar, värdeskåp och skrivbord.

Läs mer här

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning
Bokningskommentar

Värt att se

 • Djurparken Leipzig Zoo (1.4 km)

  Varför inte gjöra en utflykt till Leipzig Zoo och promenera genom den stora moderna djurparken. Många av djuren är tama och det finns flera olika aktiviteter i parken som kamelridning och båtturer. Hos de mindre barnen brukar det vara extra populärt att få träffa och klappa några av de tama djuren.

  Djurparken Leipzig Zoo
 • Freizeitbad Platsch (62.5 km)

  Tag med hela familjen på semester och bila till Tyskland där ni kan besöka Freizeitbad Platsch. Ett stort kombinerat bastu- och vattenland, där hela familjen kan få en perfekt blandning av avslappning och roliga aktiviteter. Här finns allt från vattenrutschbanor till bassänger med strömmar, bubbelbad, vattenlekplats och mycket mera. En perfekt utflykt för hela familjen, speciellt om solen gömmer sig och regnmolnen tittar fram under ett besök i Oschatz.

  Freizeitbad Platsch
  Här finns allt från vattenrutschbanor till bassänger med strömmar, bubbelbad och vattenlekplats.
 • Döllnitzbahn & Wilder Robert (59.8 km)

  År 1885 sattes linjen mellan Oschatz och Mügeln, genom "De Kungliga & Statliga järnvägarna" i drift. Idag hör sträckan till det privata järnvägsföretaget Döllnitzbahn GmbH och nyttjas framförallt till transport av skolbarn och turister, och såklart även små och stora som finner intresse för ånglokomotiv. På Döllnitzbahns hemsida finner ni all information ni behöver i form av avgångstider och priser. Föreningen "Wilder Roberts" bjuder också på förslag på vart man kan ta de bästa fotografierna under turen.

  Döllnitzbahn & Wilder Robert
 • Dresden (111.9 km)

  Den tyske storstaden Dresden är den största staden i regionen Sachsen och ligger placerat längs floden Elben mellan städerna Berlin och Prag. Dresden är även känt som "Elbflorenz", tack vare stadens utformning och omgivningar av vinodlingar längs Elbens sluttningar. Staden har verkar som hem för flera generationer av Sachsens kungar och kurfurstar, och utvecklades speciellt under "August den Starkas" tid till en viktig kulturstad med berömda byggnader såsom Frauenkirche, Schloss Pillnitz och Zwinger, som samtliga byggdes under Augusts tid mellan 1694 - 1733. Efter andra världskriget anslöt Dresden till DDR, men har kommit tillbaka starkt igen efter den tyska återföreningen och efter det att muren föll. En del chiptillverkare har bosatt sig i området då det även finns flera forskningsinstitut och universitet i staden. Dresden har därav också blivit kallat för Sachsens Silicon Valley. Staden bjuder på flera spännande konstsamlingar och Dresden SKD är särskilt känt för sin samling av konst och Gemäldegalerie Alte Meister är väl värt ett besök om konst i guldsmed och juveler är av intresse. På Zwinger slottet finns det också en intressant utställning av matematiska instrument från barock- och upplysningstiden, besök ´Mathematisch-Physikalischer Salon´ rekommenderas. Den gamla stadsdelen i Dresden är charmerande och livlig, med folk ute på gatorna och aktiviteter att välja mellan. Shopping arkaden Altmarkt-Galerie är ett bra ställe att påbörja en shoppingrunda på i innestaden, som också har flera caféer och restauranger att besöka längs gatorna. Varje fredag hålls här även en marknad, i Lingner-Allee.

  Dresden
  Utsikt över Dresden från Elben
Mer info

Karta

Victor's Residenz-Hotel Leipzig
Georgiring 13 04103 Leipzig