Åk på mysig bilsemester till Halland på västkusten i Sverige

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Halland

Rabattkoden är nu aktiv

Halland

Halland är ett kustlandskap mot Kattegat med långa sandstränder i söder och skärgård i norr utanför Kungsbackafjorden. Landskapet präglades förr av ljunghedar, men dessa har fått ge vika för skogar och åkrar. De vackra lövskogarna lämpar sig utmärkt för cykelutflykter och paddling är en rolig sysselsättning på Hallands fyra åar.

Tack vare sitt läge vid havet har Halland länge varit ett populärt turistmål. Bad och sol lockar besökare, men även vintertid är kusten ett populärt besöksmål.

Halland är känt för sina kurorter. Det berömda Skrea strand, som var ett av Sveriges första friluftsbad, Tylösand samt Varberg är orter som förknippas med Hallands stränder. Men även städerna är värda att besöka. Halmstad, som är den största staden, erbjuder såväl maritim charm som kultur och stadsliv. Halmstads konstmuseum visar verk av Halmstadsgruppen, där Stellan Mörner var en ledande person. Falkenberg är en mycket trevlig sommarstad och utanför Varberg kan ni se Varbergs fästning från 1200-talet samt besöka Hallands Kulturhistoriska Museum.

I Halland går det även utmärkt att spela golf. Besök t.ex. den berömda Tylösandsbanan eller någon av de andra många golfbanorna.