Åk på skidsemester med Risskov Bilsemester till Värmland

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Värmland

Rabattkoden är nu aktiv

Värmland

Värmland gränsar i väster till Norge och i söder till Sveriges största sjö Vänern. Det till stor del skogsklädda landskapet erbjuder förstklassiga vildmarksupplevelser, men också kultur, historia, sport och roliga aktiviteter för alla åldrar. Karlstad är den största staden, som erbjuder bra shopping, bad, fritidsaktiviteter och mysiga restauranger.

Värmland är kanske mest känt för sina författare. Kända författare som Selma Lagerlöf, Gustav Fröding, Esaias Tegner, Erik Gustaf Geijer och Nils Ferlin kom alla från Värmland. Det sägs att värmlänningarna har en speciell berättartalang, vilket bekräftas av historian. Även moderna författare som Göran Tunström kommer härifrån. Besök Mårbacka, Selma Lagerlöfs hem och Födingstenen utanför Karlstad. Det tidigare så populära dansbandet Sven Ingvars kommer från Karlstad.

Risskov Bilsemester erbjuder hotell med vildmarksupplevelser utöver det vanliga. På Långberget i norra Värmland kan ni åka skidor på vintern och åka på älgsafari på sommaren. Det finns gott om vilt i skogarna. Värmlands Big Four är varg, lo, järv och björn. Både älg och rådjur jagas och fiskemöjligheterna är många. Längs älvarna kan ni få se bäver om ni har tur.

Karlstad ligger vid Klarälvens mynning i Vänern och är en mycket trevlig och vacker stad med fina shoppingmöjligheter i galleriorna och småbutikerna. Besök den vackra domkyrkan och åk ut till Skutbergets friluftsområde där ni kan jogga, cykla eller ta friska långa promenader.