Billiga Weekendresor till Göteborg

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Weekendresor Göteborg

Rabattkoden är nu aktiv

Weekendresor Göteborg

Här på Risskov har vi bra paket så du kan åka på billiga weekendresor till Göteborg!

Sveriges andra största stad är ett fantastiskt ställe med mycket uppleveleser för både vuxna och barn, även i sista minuten. Göteborg har gått om parkering och det är också lätt att ta sig fram med de klassiska spårvagnarna - det är ett lätt tilgängligt resmål med mycket att göra både under höst, vinter, vår och sommar!

Här kommer lite tips till er weekendresa!

Man kan börja med att ta sig uppför Skansberget, där befästningen Skansen Kronan liggger, här har man en fin utsikt över Haga och stora delar av centrum. Sedan fortsätter man ner genom Hagas kvarter och dess fina trähus. Här finns mysiga kaféer och butiker, och en julmarknad i December. Vill man på spa så finns det här det anrika Hagabadet som invigdes 1876.

Man går över kanalen Vallgraven och kommer till Feskekörka som är djupt förknippat med Göteborg, Fisk har alltid sålts mycket i Göteborg, men från början såldes fisken från högar direkt på gatorna - stanken låg tät och det var mycket fiskfusk. Med Paris och Liverpools bra organisation som förebild så byggdes denna hall som invigdes i 1874. Den moderna designen är inspirerad av Norska stavkyrkor och gotisk stil. Här finns det största utbudet av färsk fisk och skaldjur i Sverige, så man kan beställa och pröva både nya och traditioneller rätter och fiskar, och lära sig ostronöppning och vinprovning!

Det finns mycket bra shopping i Göteborg, på Magasinsgatan finns många märkesbutiker för kläder och heminredning, och sedan finns ju också köpcentret Nordstan, på andra sidan Stora Hamnkanalen.

Du fortsätter ner till Kungsportsplatsen, här kan man ta del av Göteborgs historia med den klassiska sightseeingbåten Paddan som gås på här. Flyt runt och upplev staden från vattnet. Se den gamla vallgraven och kanalerna ifrån 1600-talet innan du lär dig historien kring Göteborgs uppbyggnad och försvar.

Sedan kan man ta en liten avstickare till Trädgårdsföreningen, här kan du ta en paus från gatuliv och sjunka ner naturens vackerhet och besöka spännande växter i palmuhuset eller gå på en romantisk promenad i Rosariet som har tre stjärnor i Michelin Guiden.

Sedan strosar man nedför Avenyn, eller Kungsportsavenyen som den heter egentligen. Göteborgs mest kända gata är 860 meter lång. Här finns det mycket restauranger och affärer. Beställ go mat, en öl eller en kaffe medan ni tar en paus från era äventyr.

Nära Avenyn finns Heden, här finns det fotbollsplaner och lekplats så det är perfekt att kunna låta barnen leka av sig där en stund. Här finns också bra parkering.

Du fortsätter nedför Avenyn och kommer fram till Götaplatsen och Poseidons fontän. Torget kantas av Göteborgs Konstmuseum, Konserthuset och Stadsteatern. Njut av vacker och romantisk konst på Göteborgs konstmuseum som har tre stjärnor i Michelin Guiden för sin samling av konst som sträcker sig från 1400-tal till nutid, och för sitt breda program som innehåller bland annat workshops och familjeaktiviteter. Här hittar ni verk från Europa, USA och framförallt Norden - vila ögat på tavlor av Carl Larsson, Bruno Liljefors, Anders Zorn, Edvard Munch, Rembrandt, Rubens, Monet, Picasso, Chagall och andra.

Upplev mer av vår värld på Universeum, Nordens största vetenskapscentrum, som är utspritt över hela 7 våningar. Det är lätt att hitta hit för det ligger bredvid Liseberg. Här finns det upplevelser för alla - man kan bege sig in i Regnskogen och i den svenska vildmarken, lära sig mer om Rymden, titta på fiskar och hajar i Akvariehallen, och på giftormar och ödlar i Reptilariet. Tycker man om att vara mer aktiv så kan man ta del i utmaningarna för kroppen och knoppen på Hälsa, och gillar man att fixa och pilla så kan man vara på Kemilabbet, Teknoteket och Jobbis - perfekt för en weekendresor med barn!

Liseberg, Göteborgs pärla, har varit Nordens största nöjespark sedan 1923. Här finns någonting för alla åldrar, upplev Lisebergs magiska atmosför, från åkattraktioner och lekplatser för små barn, till fartfyllda berg och dalbanor i världsklass. Är man inte sugen på åk så kan man spela på hjulen och se på uppträdanden på en av deras 5 scener.