Minisemester med wellness på Wyndham Hannover Atrium

Svenska | SEK

Wyndham Hannover Atrium

Besök kulturella Hannover, kungliga trädgårdarna och gamla stadsdelen

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • 4-stjärnigt hotell med lugnt läge i Hannover
 • Wellnessavdelning med bastu
 • Restaurang, uteplats och lobbybar
854:-
3~4 dag från
869.-

Hotellet ligger i Eilenriede City Park

Kulturstaden Hannover

3 dagar
Endast 869,- / spara upp till 546,-
Spara
4 dagar
Endast 1.269,- / spara upp till 854,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • Fri entré till gym
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • Stadskarta över Hannover
Wild Offer

Ett stopp i Hannover kan erbjuda alla tänkbara kulturella, historiska och gastronomiska upplevelser. Dessutom är staden fylld med härliga grönområden, vilket ger staden en avkopplande och lugn atmosfär. Wyndham Hannover Atrium ligger strax utanför centrum, och det är lätt att nå stadskärnan med kollektivtrafik.

Hotellet erbjuder

Det 4-stjärniga Wyndham Hannover Atrium ligger nära Eilenriede stadspark strax utanför centrum av Hannover, vilket ni enkelt når med kollektivtrafik. Parkering utomhus är gratis, men antalet platser är begränsat. Det är också möjligt att parkera i garaget mot avgift. 

I hotellets restaurang kan ni njuta av en romantisk middag och ni kan avsluta dagen med en drink i den sköna lobbybaren. Om vädret tillåter kan ni sitta ute på den mysiga uteplatsen. Hotellet har en stor wellnessavdelning, som inkluderar bastu, spa, och solarium vid förfrågan. Ni kan också förboka olika wellnessbehandlingar mot avgift. Wellnessavdelningen har bra gymutrustning. Hotellet erbjuder också ett lekrum för de mindre, där kan de stoja och leka.

Om rummen

De rymliga rummen är alla inredda med dusch, toalett, hårtork, TV, telefon, minibar och ett funktionellt skrivbord med möjlighet till internetanslutning. Sängarna, av hög kvalitet, borgar för en god natts sömn.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

0 km från
Öresundsbron
0 km från
Rostock, Tyskland
0 km från
Göteborg, Sverige
0 km från
Helsingborg, Sverige
0 km från
Travemünde, Tyskland
0 km från
 Sassnitz, Tyskland
0 km från
Swinoujscie, Polen

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Hannover (0km)

Centrum av Hannover med sitt stora nät av gågator har något för alla smaker när det gäller shopping. Om ni vill ha lite mer historisk prägel på shoppingturen, bege er istället till gamla delen av staden där det finns många små spännande butiker.

Ett måste när ni besöker Hannover är ett besök på Herrenhausen, där ni hittar trädgårdskonst i fransk barockstil, trädgårdar i engelsk stil och botaniska trädgårdar. Herrenhausen anlades av kungligheter under 1700-, 1800- och 1900-talen och här kombineras på ett enastående vis de viktigaste stilriktningarna inom trädgårdskonst. Anläggningens centrala del är den stora trädgården "Großer Garten" som är en historisk barockträdgård i fransk stil med en stor fontän, vattenkonst och en labyrint. En weekendresa eller längre kör själv semester med egen bil till Hannover bjuder på upplevelser för hela familjen!

Hannover Zoo (0km)

Hannovers Zoo är en djurpark med över 50 olika djur att beskåda. Här hittar ni noshörningar, lejon, tigrar och många andra stora djur. Här kan ni också se på när djuren får mat samt shower med sälar och fåglar. Ett perfekt utflyktmål under en kör själv semester i Hannover, inte minst för er som reser med barn!

Rausch chokolademuseum (0km)

Om ni gillar choklad får ni inte missa ett besök på Rausch chokladmuseum i Berlin. Här kan ni lära er om kakaobönans historia, skörden av bönorna samt produktionen av chokladen. Här finns också diverse maskiner utställda som visar hur chokladen tillverkades för 100 år sedan. Självklart finns det också möjlighet att smaka på chokladen och köpa med choklad hem från outlet-butiken. Museet har också ett café, som såklart går i chokladens tecken, och där det serveras varm choklad, kakor och andra läckerheter.

Marienburg slott (0km)

Som taget ur en historisk äventyrsberättelse och vackert beläget i det historiska landskapet i Calenberger Land ligger denna pärla till slott. Slottet var en gåva från kung Georg V av Hannover till hans älskade fru, drottning Marie. Slottet byggdes mellan 1858 och 1867 och blev drottningens sommarresidens. Efter krigen 1866 när Preussen erövrade Hannover var kung Georg V och drottning Marie tvungna att gå i exil i Österrike. Slottet blev därför aldrig helt färdigbyggt och ser idag nästan exakt likadant ut som det gjorde då. Ett besök på drömslottet rekommenderas för hela familjen och här kan ni se de vackert utsmyckade rummen och de imponerande kronjuvelerna, som fortfarande tillhör kungariket Hannover.

Sehnde (0km)

Sehnde är ett mindre samhälle utanför Hannover med cirka 23.300 invånare, som alla bor med närhet till storstaden. Sehnde är också en del av regionen Hannover men ett självständigt distrikt. Här finns både butiker och stormarknader så det är lätt att göra inköp för dagens utflykt. I Sehnde finns också flera restauranger så varför inte smaka på lokala rätter på "Schützenklause-Restaurant" som endast ligger ett par kilometer från hotellet. Här finns också “Hannoversches Straßenbahn-Museum” som har en unik samling av spårvagnar från perioden 1895 fram till slutet av 1980-talet. En intressant upplevelse för hela familjen då det finns upplevelser både för entusiasten och familjens yngre medlemmar då många av spårvagnarna fortfarande fortfarande är i körbart skick.

Hildesheim (0km)

I den tyska delstaten Niedersachsen ligger Hildesheim, som är en mindre tysk stad belägen 40 km söder om Hannover. Hildesheim är en av norra Tysklands äldsta städer och den ligger där den gamla handelsvägen Hellweg korsar floden Innerste.

Domkyrkan i Hildesheim härstammar från 1100-talet och är på grund av detta också en av de äldsta kyrkorna i Tyskland. Domkyrkan bombades så svårt under andra världskriget att den låg i ruiner. 1950 började renoveringen av domkyrkan, vilket nästan blev ett nybygge på grund av de svåra skadorna, och tio år senare var den nya kyrkan klar. Numera finns kyrkan också med på UNESCOs världsarvslista. Utmed muren som sträcker sig runt kyrkan växer en rosbuske som sägs vara 400 år gammal, och därmed världens äldsta kända ros.

På Roemer- und Pelizaeus Museum finns utställningar om hur världen skapades, gamla kulturer och konst. Här finns en stor samling från det gamla Egypten och museet har också en stor samling konst från Peru som drar många besökare. Museet har också flera spännande konstutställningar med bland annat en samling med över 10 000 posters med motiv från 1600-talet.

Något annat som inte får missas är Wasser Paradies som är ett vattenland som uppskattas av hela familjen. Här hittar ni både vattenrutschbanor, inom- och utomhuspool, en grotta, bastu och restaurang. Under en billig minisemester i området rekommenderas det att ta en shoppingtur i Hildesheim där ni också kan beskåda vackra historiska byggnader bredvid moderna längs shoppinggatorna. Här finns också många mysiga restauranger med allt från italienska delikatesser och franska rätter till traditionella tyska rätter.

Celle (0km)

Celle är en förtjusande stad med sina korsvirkeshus i den gamla delen av staden. Här finns fler än 500 korsvirkeshus och i den södra sidan av Lüneburger Heide hittar ni det gamla hertigslottet från 1200-talet. Celle är mest känt för sin korsvirkesarkitektur. Konstnärligt utsmyckade hus från 1500- till 1700-talet pryder den gamla delen av staden som har en väldigt medeltida känsla. Den pampigaste byggnaden är Hoppener Haus från 1532 som med sina sex våningar är ett väldigt fantasifullt hus utsmyckat med åtskilliga ornament. Hertigslottet med anor från 1200-taler är stadens äldsta byggnad. Byggnaden med fyra flyglar har en intressant interiör där renässans möter barock och här hittar ni den äldsta barockteatern som fortfarande är i bruk, slotskapellet, ståtliga gemak och slottsköket.

I Celle hittar ni dessutom ett stort utbud av butiker. Den största shoppinggatan Zöllnerstraße som har en trevlig mix av små butiker i de pampiga renässans- och korsvirkeshusen.

Hameln (0km)

Omgivet av böljande kullar av Weserbergland är den lilla staden Hameln, som också är hem till legenden om Råttfångaren i Hameln. Staden har ett antal riktigt vackra timmerbyggnader och stenhus från 1600- och 1700-talet. Speciellt Råttfångarhuset, Rådhuset, Bröllopshuset och Dempters hus har intressanta små arkitektoniska härligheter byggda i Weser-renässansstil med vackra gaveldekorationer prydd med diamantstenar samt vackra utsmyckade burspråk.

Hameln är mest känd från legenden om Råttfångaren i Hameln, en gammal historia från medeltiden, som gick ut på att skrämma olydiga barn. Historien har översatts till minst 30 språk, och man säger att barnen försvann när de följde efter råttfångarna ur staden. Se mer på Museum Hameln, som också iscensätter Råttfångaren och figurspel.

Stadens äldsta byggnad är Münster St. Bonifatius, kyrkan går tillbaka till 1800-talet och är definitivt värt ett besök. Ta en tur i den gamla staden upp för Osterstrasse och Pferdemarkt och gå mellan de smala gatorna som slingrar sig runt de små inbjudande kaféerna och romantiska restaurangerna med sina mysiga uteserveringar. Det finns gott om små charmiga butiker för de som vill vandra i ett shoppingparadis.

Julmarknad i Hannover (0km)

Upplev en härlig julstämning i den medeltida staden Hannover, vars årliga julmarknad sprider glädje över staden. Passa på att åka på en minisemester eller weekend under jultid och njut av ett fint besök på denna traditionella julmarknad.Hannover är huvudstad i regionen Niedersachsen och varje år strömmar massor av besökare in till staden för att uppleva den trevliga julmarknaden. Eller de härliga julmarknaderna, för det finns nämligen flera olika marknader i och kring Hannover.Den mest klassiska och traditionella julmarknaden i staden arrangeras i pittoreska Altstadt, nära rådhuset och den gamla marknadskyrkan. Här är inspirationen till juldekorationerna hämtade från Erzgebirge och Thüringerwald. De 130 bodarna är placerade framför upplysta historiska byggnader som pryds av julbelysning och här säljs allt från konst och hantverk i glas och trä, till hushållsartiklar och naturligtvis massor av god julmat och läckra drycker.På Ballhofplatz finner ni den finska julmarknaden där ni kan smaka på särskilda specialiteter såsom rökt lax och finsk julglögg, "Glögj", samt andra nordiska delikatesser.Längs med Leine-flodens bredd kan ni uppleva det medeltida stadslivet i den historiska byn omkring "Historisches Museum Hannover". Här möts ni av levande ljus, bål och massor av härliga juldofter från alla håll och kanter. I den historiska byn kan ni uppleva hantverk inom smedja, samt trä- och syslöjd. Glöm inte att smaka på den originella Thüringer korven som grillas på träkol.Inom kort avstånd från den medeltida marknaden vid Leinen finner ni även "Holzmarkt", som under jultid pryds med 50 väldoftande granar. Mitt i denna 400m² stora skog står en önskebrunn, "Oskar Winter Brunnen", där man kan få sin innersta önskan uppfylld. Omkring området finner ni dessutom flera olika bodar som erbjuder godsaker och värmande glögg.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Ambiente Hannover

Inkl 3-rättersmeny

Niedersachsen

Nära Hannover centrum

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis internet

194:-
Endast
1.359.-

Visa karta

Mysigt hotell nära centrala Hannover

Läs mer

Hotel Berghölzchen

Inkl halvpension

Niedersachsen

Vackra Hildesheim

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 1 fl vatten
 • Bastu och gym
 • Gratis internet och parkering

410:-
Från endast
1.359.-

Visa karta

Härliga upplevelser i Tyskland

Läs mer

Apart Hotel Sehnde

Stort paket, litet pris

Niedersachsen

I närheten av Hannover

Wild Offer - 2 dagar inkl.
 • 1 övernattning
 • 1 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 välkomstdrink
 • Gratis internet och parkering

140:-
Endast
589.-

Visa karta

Minisemester vid Hannover

Läs mer

Relexa Hotel Bad Salzdetfurth

Inkl halvpension

Niedersachsen

Kursemester i Bad Salzdetfurth

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 2 x 1 gl öl, vin el. vatten
 • Wellnessavdelning

380:-
Från endast
1.289.-

Visa karta

4-stjärnig komfortnivå nära Hildesheim

Läs mer

Ringhotel Celler Tor

Inkl. 1 x 3-rättersmeny

Lüneburger Heide

Wellness i Celle

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • Kaffe efter middagen
 • Spa entré
 • Gratis parkering

235:-
Från endast
1.719.-

Visa karta

4-stjärnigt spahotell nära Hannover

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.