Kör själv semester tillTyskland och Wyndham Stralsund HanseDom

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Wyndham HanseDom

Upplev Stralsund på hotell vid populära vattenparken HanseDom

Obegränsad tillgång till HanseDom vattenpark
4-stjärnig semester till specialpris
Badland, wellness och utflyktsmål
 • 230 km från Öresundsbron
 • 80 km från Rostock, Tyskland
 • 725 km från Göteborg, Sverige
 • 320 km från Helsingborg, Sverige
 • 220 km från Travemünde, Tyskland
 • 60 km från Sassnitz, Tyskland
 • 300 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Utomhuspool
 • Inomhuspool

Om hotellet

Den charmiga tyska staden Stralsund ligger på Östersjökusten nära populära Rügen. Här finns upplevelser för hela familjen både i staden och på HanseDom. Stadens gamla del är nu på UNESCO:s lista över världskulturarv. Här hittar du många intressanta hus med anor från medeltiden, men också moderna byggnader som t.ex. nya oceanografiska museet Ozeaneum. Stralsund var svenskt från mitten av 1600-talet till 1815. Både Nicodemus Tessin d. ä och Carl Wilhelm Scheele var födda där.

Hotellet erbjuder

Wyndham Stralsund HanseDom ligger bara 3 km utanför Stralsund i förbindelse med nöjes- och vattenparken HanseDom, som hotellgästerna har obegränsad tillgång till. På hotellet finns den härliga Restaurant Vineta med god medelhavsinspirerad mat. Efter middagen kan du njuta av en drink i baren på Vineta. Dessutom har HanseDom ytterligare en restaurang och bar. 

På HanseDom finns inomhus- och utomhuspool, äventyrsbad, vattenrutschbanor, barnpool, bubbelpool, bastu, solarium, wellnessavdeling, turkiskt bad samt massage och fysioterapi. Bastun kan användas mot en avgift. Wyndham Stralsund HanseDom är ett perfekt hotell för dem som planerar en lyxig weekend eller en semester för hela familjen. Parkering på hotellet kostar 6 €/dygn, medan parkeringen ca 100 meter bort på HanseDom är gratis. Internet finns på hotellet.

Om rummen

Alla rum är inredda i marin stil med symboler från Stralsunds viktiga sjöfartshistoria. Alla rum har eget bad/dusch, tv  och minibar. Alla rum är rökfria.

Vänligen observera att

*Entrén till HanseDom är obegränsad och inkluderar äventyrsbadet och gym. Bastuavdelningen är avgiftsbelagd.

Innehåller paketet meny/buffé avgör hotellet vilket som serveras.
Serveras meny innehåller den rätter valda av hotellet.

Om ni har med er barn rekommenderar hotellet att ni tar med er egna badrockar till barnen då det endast finns ett begränsat antal barnbadrockar på plats.

Mer info

Värt att se

 • Stralsund (3.6 km)

  Staden har ett stort utbud av sevärdheter, t. ex stadens symbol rådhuset. Inte långt från rådhuset ligger S:t Nikolaikyrkan från 1200-talet byggd i gotisk stil. I den gamla stadsdelen ligger många mysiga restauranger och kaféer och hela stadsdelen består av mycket charmiga byggnader.

  Stralsund
  Stralsunds gamla stadsdel - Altstadt - är mysig och charmig
 • Marienkirche (4.0 km)

  Stralsunds största kyrka är Marienkirche. Kyrkan, som ligger centralt i Stralsund, reser sig mäktigt över stadens övriga byggnader. Det är den näst störasta tegelkykan i hela Östersjöregionen. Gå upp längs den vindlande trappan, som verkar fortsätta i oändligheten. De höga trappstegen avlöses ännu en gång av en gång och fler trappsteg, tills ni nått utsiktsplattformen i det 104 meter höga kyrktornet. Då har ni gått 366 trappsteg. Utsikten över staden och vattnet är oslagbar, men rekommenderas inte för personer med höjdskräck.

  Marienkirche
  Marienkirche syns på långt håll över taken i Stralsund
 • Ozeaneum (4.3 km)

  Besök det intressanta Ozeaneum med hela familjen och upplev de fantastiska havsdjuren på nära håll. Det är en extraordinär resa genom undervattensvärlden, helt enastående i Europa. Samtidigt är det den största Östersjöutställningen i Europa. På "Sea for Children kan barnen utforska havets hemligheter och mysterier genom lek. Besök också de stora valarna och Humboldt pingvinerna på museets takterrass.

  Ozeaneum
  Ozeaneum - ett spännande besök för både barn och vuxna
 • Hiddensee (0.0 km)

  Hiddensee är en liten ö väster om Rügen, endast ca 19 kvadratkilometer stor. Ön är helt bilfri och kan nås genom en kort båtfärd. Hiddensee är fredad och har sedan 1990 varit en del av nationalparken ”Vorpommersche Bodenlandschaft”. Här kan ni bl.a. ha tur att få se sällsynta och utrotningshotade fågelarter som t.ex. dvärgtärnan. Mellan juni och september är det regelmässiga guidade turer på ön. Hiddensee hyser också ett litet fiskerimuseum som det är värt att ta en titt på under en sommarsemester i Nordtyskland.

  Hiddensee
  Fina stränder på den bilfria ön Hiddensee
 • Barth (30.9 km)

  Staden ligger på södra bukten av viken Barther Bodden, som är ansluten till Östersjön. Staden har haft ett turbulent liv. Under 30-åriga kriget hade staden flera olika härskare, men efter Westfaliska freden blev Barth svenskt, ända tills år 1815, tills staden blev en del av Preussen. Staden tillhörde Östtyskland men eftersom murens fall har den utvecklats till en liten stad med bra restauranger och kaféer. Ta en promenad längs strandpromenaden och njut av den friska havsluften från Östersjön.

  Barth
  Besök staden Barth som ligger i Nordtyskland
 • Rügen (40.5 km)

  Rügen, Tysklands största ö, kallas också "Tysklands Riviera". Ön är ett populärt turistmål p.g.a. de pittoreska fiskesamhällena, den underbara naturen och de kritvita sandstränderna på öns sydöstra sida. Upplev vita klippor, cykling, vandring, fiske och avkoppling vid Östersjön. På ön finns naturligvis många trevliga restauranger, som är stolta över öns lokala specialiteter. Besök också Binz, den största kurorten på Rügen. Längs gågatan ligger butiker och längs strandpromenaden spa-hus och pensionat. På den nordöstra delen av Rügen ligger Nationalpark Jasmund, som är ett naturreservat. Området omfattar den bokskogsklädda åsen Stubnitz norr om hamnstaden Sassnitz. Här reser sig kalkklippor upp till 161 m. ö. h.

  Rügen
  Besök Rügen, även känt som Tyskland Riviera!
 • Greifswald (38.5 km)

  Den gamla Hansa- och universitetsstaden Greifswald har ca 55 000 invånare och är belägen i den nordtyska regionen Mecklenburg–Vorpommern vid Östersjöns kust. Staden är omgiven av slående natur, med närhet till vatten och öarna Rügen och Usedom. I hjärtat av den gamla stadsdelen finner ni många vackra och gotiska mustenshus. Greifswald är dessutom en gammal universitetsstad och de unga studenter skapar liv och god stämning runt stadens gator och torg. Här finns mycket att upptäcka och staden har förutom sitt breda urval av butiker även flera mysiga caféer och trevliga restauranger.

  Greifswald
  Greifswald bjuder på massor av historia, kultur och shopping.
 • Ribnitz-Damgarten (44.1 km)

  Ribnitz-Damgarten ligger i tyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern i stadsdelen Vorpommern-Rügen, vid sjön Ribnitzer See. Det är en liten stad belägen på en vacker plats med fantastisk utsikt över Ribnitzer sjön. Staden har en liten pärla i form av ett museum kallat 'It liten Vineta-Museum' som på sina tre våningar har varierande och intressanta specialutställningar samt en permanent utställning som handlar om stadens historia.

  Ribnitz-Damgarten
  Ribnitz-Damgarten är en charmig liten stad
Mer info

Karta

Wyndham HanseDom
Grünhufer Bogen 18-20 18437 Stralsund