Zleep Hotel Roskilde - centralt hotell

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Zleep Hotel Roskilde

300 år gammal renoverad byggnad med vacker fasad och rokokoinredning

Klassiskt hotell beläget centralt i Roskile
Mysiga omgivningar nära Roskilde-fjorden
Vikingahistoria och sightseeing i Köpenhamn
 • 100 km från Öresundsbron
 • 190 km från Rostock, Tyskland
 • 330 km från Göteborg, Sverige
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • Hiss

Om hotellet

Detta klassiska hotel i Roskilde erbjuder historiska övernattningar i eleganta omgivningar. Det anrika hotellet från år 1695 har ett fantastiskt läge med utmärkta möjligheter att uppleva Roskildes stadsliv. År 2016 övertogs hotellverksamheten av den danska hotellkedjan Zleep, som driver många hotell både i Danmark och utomlands.

Om hotellet

Hotellet ligger centralt i Roskilde och är ett klassiskt hotell, både beträffande utseende och inredning. Byggnaden är över 300 år gammal och den vackra fasaden tillsammans med rokokoinredningen gör ert uppehåll till en unik upplevelse. Några minuters promenad från hotellet ligger flera bra restauranger och caféer och i förlängningen av själva hotellet ligger Florentz Café og Brasserie med inbjudande café- och kvällsrätter samt en imponerande vinlista. Florentz Café och Brasserie är ett populärt matställe i Roskilde. 

Parkering och internet är gratis.

Om rummen

De trevliga rummen är inredda i nordisk, klassisk stil. Rummen är utrustade med bad/dusch och toalett, skrivbord , stol, madrasser av hög kvalitet och plattskärms-TV med kabelkanaler.

Vänligen observera att

Det är möjligt att parkera på Sankt Ols Gade 5, som leder till hotellet, vilket ligger på en gågata.

Mer info

Värt att se

 • Vikingaskeppsmuseet (1.2 km)

  Ett måste i Roskilde är att se Vikingaskeppsmuseet. Museet byggdes år 1969, och har sedan dess utvidgats år efter år. Museet har hela fem ursprungliga vikingaskepp och här kan ni verkligen få se en glimt av det hårda sjöfartslivet.

  Vikingaskeppsmuseet
 • Sagnlandet Lejre (12.0 km)

  Utspritt över 430 000 m² vackert och välbevarat naturområde, skapat under istiden, reser ni 13 000 år tillbaka i tiden. Med massor av olika spännande aktiviteter kan ni uppleva livet på stenåldern, järnåldern och vikingatiden. Segla i kanoter, gör upp eld med flintsten och se vad förhistoriska människor åt till middag. Här kommer hela familjen uppleva en speciell och oförglömlig tidsresa.

  Sagnlandet Lejre
 • Fågelreservatet Ølsemagle Revle (20.9 km)

  Fågelreservatet Ølsemagle Revle i Køge är perfekt för naturälskare och fågelintresserade. Våtmarken är mycket rik på vadare och har ett fågeltorn för bättre överskådlighet. Ett fint och naturskönt område på Själland som passar att besöka för er som reser med eller utan barn.

  Risskov Bilsemester har ett brett urval av bokningsbara hotellpaket, med eller utan halvpension. 


  Fågelreservatet Ølsemagle Revle
  Ornitologer vallfärdar hit för att uppleva det rika fågellivet och alla naturälskare tycker om området.
 • Arken Museum för Modern Konst (24.8 km)

  Konstmuseet ARKEN ligger vid Køge Bugt Strandpark, söder om Köpenhamn och har en av Skandinaviens finaste samlingar med samtida konst, men också själva museets arkitektur har vunnit stort internationellt erkännande, sedan det invigdes 1996. Samlingen innehåller över 400 verk av nordiska och internationella samtida konstnärer, som täcker perioden 1990 till idag. På ARKEN finns även en av Europas mest eftertraktade samlingar av Damian Hirst i sällskap med verk av Asgar Jorn och den abstrakte Anselm Reyle samt den kinesiske konstnären Ai Weiwei.

  Arken Museum för Modern Konst
  ARKEN har fått stor internationell uppmärksamhet för både dess arkitektur och utställningar
 • Vikingaborgen Borgring (27.4 km)

  I den vackra medeltidsstaden Køge kan ni besöka Vikingaborgen Borgring, som sensationellt upptäcktes vid en arkeologisk utgrävning 2014. Det arkeologiska arbetet är långt ifrån slutfört så besökarna får än så länge möjlighet att få en visning med arkeologerna och kan följa det spännande arbetet utgrävningsarbetet.

  Vikingaborgen Borgring
  Besök vikingaborgen Borgring där de intressanta utgrävningarna fortfarande pågår.
 • Köpenhamn (35.2 km)

  Köpenhamn har givetvis en massa sevärdheter, som alla huvudstäder. Börja med den största turistattraktionen och Danmarks varutecken: Den lille Havfrue (Den lilla Sjöjungfrun). Statyn är Danmarks och en av världens mest fotograferade statyer. Att passera Amalienborg (slottet) är också ett måste under er Köpenhamnsvistelse. Christiansborg, Rundetårnet och Rosenborg Slott är även värt ett besök. Glöm inte en shoppingrunda på Strøget, som startar vid Rådhusplatsen och går till Kongens Nytorv. Fortsätter ni över Kongens Nytorv kommer ni till Nyhavn, som samtidigt är det moderna Köpenhamns mest folkliga och levande mötesplats och ett stycke gammal Köpenhamnsromantik. Med eller utan barn är det alltid kul att gå en sväng på Tivoli, speciellt på kvällen.

  Köpenhamn
  Dannebrogen vajar över skutorna, som ligger förtöjda i charmiga Nyhavn, Köpenhamns mötesplats. Köpenhamn är en otroligt vacker stad med många tinnar och torn på de oficiella byggnaderna.
Mer info

Karta

Zleep Hotel Roskilde
Algade 13 Roskilde 4000