Minisemester i Dresden med boende på Hotel Amadeus

Svenska | SEK

Hotel Amadeus Dresden

Njut av Dresdens fantastiska stadskärna under er semester

» Få avstånd från din hemadress

Genomsnittlig kundutvärdering

3.1 / 5

Höjdpunkter

 • Lugnt läge strax utanför Dresden
 • Mysig restaurang i hotellets källare
 • Närhet till kultur, shopping och historia
1.362:-
3~6 dag från
929.-

4=3

Kulturstaden Dresden

5 dagar
Från 1.439,- / spara upp till 1.363,-
Spara
Pris per person i dubbelrum

5 dagar inkl.

 • 4 x övernattningar
 • 4 x frukostbuffé
 • 2 x 1 huvudrätt
 • Gratis parkering
 • 1 överraskning (sötsak) per rum
Wild Offer

Vistelse i spännande kulturstad

Historiska Dresden

3 dagar
Från 929,- / spara upp till 772,-
Spara
4 dagar
Från 1.439,- / spara upp till 864,-
Spara
5 dagar
Från 1.769,- / spara upp till 1.148,-
Spara
6 dagar
Från 2.199,- / spara upp till 1.341,-
Spara
Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 1 huvudrätt
 • 2 x litet glas vin/öl till middag
 • 1 överraskning (sötsak) per rum
Wild Offer

Kulturstaden Dresden har ett överflöd av upplevelser för både stora och små. Historia, kultur och komfort förenas i en underbar miljö. Hotel Amadeus är beläget strax utanför centrum med nära till offentlig transport, så det är enkelt att ta sig till stadens sevärdheter

Hotellet erbjuder

Det 3-stjärniga Hotel Amadeus har ett härligt läge i Dresden några kilometer från stadens centrum och en kort promenad från närmaste S-bahnstation. Den egna restaurangen erbjuder en mysig atmosfär i hotellets karaktäristika källare och ni kan bland annat njuta av olika medelhavsrätter och traditionell tysk mat. Restaurangen serverar även frukostbuffé från klockan 06:30 till 10:30. Hotellet har en hiss och det finns gratis parkering på hotellet. Det finns även WiFi på hotellet.

Om rummen

Standard dubbelrum med individuell karaktär. Alla med bad / toalett. Rummen har skrivbord och betal-TV.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

420 km från
Rostock, Tyskland
430 km från
Swinoujscie, Polen
500 km från
Travemünde, Tyskland
500 km från
 Sassnitz, Tyskland
625 km från
Öresundsbron
650 km från
Helsingborg, Sverige
1000 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Die Welt der DDR (3.3km)

DDR-museet i Dresden är ett populärt besöksmål. Museet låg tidigare i Radebeul men flyttades i början av 2017 till en 1500 kvm stor lokal vid Albertplatz i Dresden. Museet är fortsatt en privat samling till skillnad från många andra DDR-museum som är statligt ägda. Museet visar livet bakom järnridån i forna Östtyskland utan alltför politisk prägel och här finns utställningar baserade på olika teman som arbete, hemmet, elektronik och fordon. Museet har fortsatt en imponerande samling Trabanter samt en utförlig tidslinje över det kalla kriget.

Zwinger (4.8km)

Som ca. 80% av Dresden blev också Zwinger förstört under bombanfallen mellan den 13 - 15:e februari 1945. Men Zwinger slottet blev återigen uppbyggt i slutet av 1950 talet. Zwinger är nog en av Tysklands mest berömda barockbyggnader, fylld med vackra målningar som ni bland annat kan se i Zwinger museet. Målningarna blev under kriget gömda i Sovjet och har sedan återvänt till staden. En av de absoluta huvudattraktionerna är museet Gemäldegalerie Alte Meister, där ni kan skåda verk av Rafael Giorgione och Titian. Besök också vapenkällaren, som har en imponerande samling av gamla vapen och krigsrustningar. Zwinger är också hem till en mycket berömd porslinsutställning och här är den kinesiska och japanska samlingen av särskilt värdefulla.

Semperoper (4.8km)

Semperoper är Dresdens operahus, som ritades av Gottfried Semper och stod klart i 1841. Operan har renoverats ett flertal gånger, första gången var efter branden i 1864, sedan även efter bombanfallen i 1945 och senast i 2002 efter den stora översvämningen i Centraleuropa som förstörde delar av byggnaden.

Operahuset har stått som värd för flera premiärer, som bland annat verk av Richard Wagner och Richard Strauss. Om ni har musikaliska familjemedlemmar så är det väl värt att se om det finns biljetter till en föreställning under ett besök i Dresden!

Frauenkirche (5.3km)

Den vackra kyrkan Frauenkirche, blev dessvärre förstörd i 1945 efter några av de våldsammaste luftbombningarna under andra världskriget och den efterföljande branden därpå. Frauenkirche uppstod dock igen i 2005 efter en längre renovering som påbörjades redan 1994.

Enligt historien ska det ha stått en annan kyrka på denna plats för 1000 år sedan, men Frauenkirche originalet stod färdigt i 1743. Kyrkan ritades av arkitekten George Bähr, som dessvärre aldrig hann se sitt verk fulländat då han dog i 1738.

Kyrkans enorma kupol blev ett landmärke för staden och har upplevt en hel del, bland annat så blev kupolen bombad av Preussens armén i 1760, dock utan att ta skada och kyrkan har även stått i centrum för maj upproret i 1849. I Dresden har Risskov Bilsemester samarbete med flera hotell som ger er ett brett urval av tillgängliga prisvärda hotellpaket, med eller utan halvpension inkluderad. 

Striezelmarkt (5.3km)

Striezelmarkt är den äldsta och största julmarknaden i Tyskland som hölls första gången år 1434. Julmarknaden har fått sitt namn genom den lokala julkakan, Strietzel. Detta är en underbar upplevelse för både barn och vuxna med flera höjdpunkter såsom Pflaumentoffelhaus, Knusperhaus, julbageri och ett flertal musikarrangemang. Innan jul, i december månad hålls det olika festligheter såsom Stollenfesten, den 5:e december, som är något av ett dragplåster och lockar stor publik med sin enorma Stollen-julkaka, som fraktas från Zwinger till Striezelmarkt, i Dresdens centrum med hästvagn och som sedan skärs upp för att delas ut till besökarna.

Njut av ett glas varm glögg, Glühwein, en bit julkaka eller väldoftande kastanjer. Och glöm inte att smaka på den berömda julkakan Christstollen.

De tre slotten vid Elben (6km)

Endast 3 km öster om Dresdens centrum finner ni de tre fantastiska slotten vid floden Elben. Schhloss Albrechtsberg, Lingnerschloss och Schloss Eckberg är kända som "de tre slotten vid Elben" och en utflykt hit bjuder på ett imponerande besök där ni kan skåda dessa samtidigt som ni tar en promenad längs med floden Elben. Om ni går över på andra sidan av floden får ni en slående utsikt över de tre slotten. Ala tre slott byggdes mellan åren 1850 och 1861 och dess omgivningar är fyllda av trädgårdar och grönområdet i brittisk stil.

Moritzburg (11.5km)

Jaktslottet har en imponerade arkitektur från 1500-talet då det byggdes i vacker harmoni med dess fantastiska omgivningar. Jaktslottet är i barrockstil och är särskilt känt för att ha varit med i filmen "Three wishes of Cinderella" från 1973.

Men Moritzburg har mer att bjuda på. Besök tex det kanske minsta slottet i hela Sachsen, inom gångavstånd från jaktslottet ligger Fasanenschölsschen med sin fyr. Passa även på att ta en tur till "Abenteuerpark” som bland annat bjuder på ett vildreservat, bågskytte och ett klätterland.

Radeberg (16.8km)

Oavsett om ni är är ute efter en kulinarisk upplevelse, kultur eller vacker natur så hittar ni det i den lilla staden Radeberg som ligger perfekt belägen i närheten av kulturstaden Dresden. Här kan ni gå på en rundtur på det lokala ölbryggeriet, Radeberger Exportbier Brewery eller lära er mer om annan lokal produktion som man är mycket stolt över i området. Några av de större lokala producenterna som erbjuder en inblick i produktionen och som ni kan lära er mer om är Radebergs destilleri och alkohoholfabrik (Radeberger Destillation und Liquerfabrik) samt Radebergs kött- och korvproducent Radeberger Fleisch- und Wurstwaren Korch GmbH. I Radeberg kan ni också uppleva det bästa av områdets vackra natur. För naturälskaren är ett besök i Hüttertal-dalen och dess vandringsleder ett måste. I den botaniska trädgården ligger fokus på sinnet och i Dresden Heath-skogen kan ni ta en inbjudande cykeltur eller under vintersäsongen varför inte en längdskidtur. Radebergs kulturella höjdpunkt är helt klart Klippenstein-slottet som är stadens äldsta byggnad. Slottet erbjuder ett stort utbud av kulturella upplevelser och det finns också många spännande upplevelser anpassade för barn. Missa heller inte att besöka Radebergs Biertheater på Kaiserhof där det erbjuds underhållning för hela familjen.

Meissen (23.5km)

Meißen, eller Meissen,  har massor i och omkring sig att utforska med sina mer än 1.000 år gamla historia. Redan på vägen in till Meißen bjuds ni på inblick i områdets skönhet med vinmarkerna i Elben dalen.

Ett besök i det tidigare residensslottet Albrechtsburg, den tillhörande domkyrkan eller Europas första porslinsfabrik är ett måste för den historie- och kulturintresserade.

Ta er även tiden att strosa omkring bland gatorna eller längs Elben floden och njut av något gott att äta eller dricka på något av de små caféerna eller trevliga restaurangerna i den gamla stadsdelen.

Julmarknad i Dresden (5.3km)

Doften av glögg och pepparkakor sprider sig i luften genom den charmiga tyska staden Dresden under julmånaden, när stadens berömda och välbesökta marknad arrangeras. Julmarknaden i Dresden är en av Tysklands äldsta, som för första gången arrangerades år 1434 och kallas också för Strizelmarkt, vilket är namnet på den lokala och berömda julkakan med torkade frukter, "Dresdner Stollen". 

Här kan ni finna äkta traditionella hantverk, med allt från julpyramider till ljusstakar från Erzebirge bergen. Besökare kan också kan uppleva glasblåseri och julbagare in action på marknaden. Varje år får ni även chans att beskåda och uppleva den största trapp-pyramiden från Erzebirge, som är en över 14 meter hög juldekoration.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Comfort Hotel Lichtenberg

Uppehåll med frukostbuffé

Berlin

Vinter i Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 fl vatten på rummet
 • 1 x choklad på rummet
 • Sen check out

521:-
Från endast
789.-

Visa karta

Kultur, historia och shopping i Berlin

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i extrasäng 100% rabatt
 • Barn 6~11.99 år i extrasäng 40% rabatt
 • Barn 12~99.99 år i extrasäng 20% rabatt

Quick Hotel Dresden West

Uppehåll med frukostbuffé

Sachsen

Kulturstaden Dresden

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Tillgång till wellness och gym
 • Gratis internet och parkering

209:-
Endast
699.-

Visa karta

Upplev Dresdens kultur och stadspuls

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~2.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 3~7.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 8~14.99 år i extrasäng 30% rabatt
 • Barn 15~99.99 år i extrasäng 20% rabatt

Hotel Victoria Plzen

Bryggeribesök i Tjeckien

Plzen

Upplev Plzen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x Övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 bryggeribesök Pilsner Urquell
 • Gratis kaffe och te
 • Bastu och gym

215:-
Från endast
979.-

Visa karta

Bo med perfekt läge vid Plzen

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 6~14.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 15~99.99 år i extrasäng 25% rabatt