Resebestämmelser

Resebestämmelser

Allmänna villkor

Bokningar

Expeditionsavgiften är 89 kr för onlinebokningar och 129 kr för telefonbokningar. Porto på 65 kr tillkommer vid val av leverans av resehandlingar per post. Eventuell bokningskod måste anges vid bokningstillfället. När du bokar godkänner du våra allmänna villkor och vår integritetspolicy.

 

Särskilda önskemål

Särskilda önskemål (t.ex. allergier, vegetarisk meny, gångsvårigheter, utsikt, etc) kan skrivas i kommentarfältet i bokningsformuläret. 

Risskov Bilsemester kan dock inte garantera eller hållas ansvarig för att särskilda önskemål uppfylls, oavsett om dessa har meddelats till Risskov Bilsemester eller direkt till hotellet.

 

Faktura och kundens skyldigheter

Fakturan finns i de resehandlingar som skickas till dig när hotellet har bekräftat din bokning. Fakturan innehåller alla tjänster som köpts och bekräftats av hotellet, inklusive övernattningar, antal deltagare, antal och typ av rum samt måltider. Andra tjänster betalas direkt till hotellet, t.ex. miljöskatt, turistskatt och parkeringsavgifter. Om obligatoriska miljö- eller turistskatter ska betalas på hotellet kommer ett uppskattat belopp att inkluderas på fakturan.

Vissa hotell ber om en deposition eller kreditkortsuppgifter vid incheckning för att täcka ytterligare inköp under din vistelse. Vissa tjänster med pris anges ibland på fakturan från Risskov Bilsemester, men måste betalas direkt på hotellet.

 

Kundens skyldigheter: Kontrollera att all information är korrekt innan du betalar för bokningen och var uppmärksam på betalningsdatumet. Genom att betala accepterar du alla villkor som gäller för bokningen, samt de allmänna villkoren, vår integritetspolicy, hotellbeskrivningen och information på vår hemsida.

 

Hotellvoucher

Hotellvouchern ingår i de resehandlingar som skickas till dig när bokningen bekräftas. Vouchern måste skrivas ut och lämnas in i receptionen vid ankomst. Utan voucher kan hotellet neka incheckning. Hotellets adress, telefonnummer och innehållet i vistelsen anges även på vouchern.

 

Barnrabatter

Barnrabatter gäller först efter två fullt betalande vuxna resenärer i dubbelrum. Barnets ålder på ankomstdagen måste anges. Om ett barns ålder uppges felaktigt har hotellet rätt att debitera eventuell prisskillnad.

 

Reseavbokningsskydd

Vi rekommenderar att du köper ett reseavbokningsskydd som ger rätt till återbetalning av resans pris (exklusive avgifter och priset för reseavbokningsskyddet). Reseavbokningsskyddet gäller vid akut sjukdom, dödsfall (även dödsfall i den närmaste familjen) eller olycksfall såsom inbrott eller brand i resenärens bostad. Reseavbokningsskyddet gäller fram till avresan från hemorten och kan endast utnyttjas en gång. Avbokning av resa ska göras omedelbart till Risskov Bilsemester och korrekt dokumentation (t.ex. läkarintyg, polisrapport etc.) ska alltid lämnas in med bifogat bokningsnummer och kontonummer för återbetalning. Eventuella kostnader för dokumentation sker på egen bekostnad. Kostnaden för reseavbokningsskyddet är 6 % av resans pris och måste läggas till före betalning av bokningen. I händelse av en resenärs dödsfall eller akut sjukdom får familjen och upp till fyra andra resenärer avboka sin vistelse.

 

Betalning av faktura

Bokningen är bindande när fakturan från Risskov Bilsemeser är betald. 

Betalningsfristen anges på fakturan. Betalning ska ske online på vår hemsida med Visa eller Mastercard. För bokningar med betalningsfrist senast 7 dagar före ankomstdagen kan betalning även ske via banköverföring till följande konto: Swedbank, clearingnummer 8901-1, kontonummer 9447097099. Ange alltid bokningsnumret som referens eller betala med det bifogade inbetalningskortet. Ett kvitto skickas via e-post när betalningen har registrerats. Vid bokningar över 8.000 kr erbjuds delbetalning med 20% i förskott 5 arbetsdagar efter mottagen faktura och resterande belopp senast 45 dagar före ankomst.

 

Ankomst och avresa

In- och utcheckningstiderna anges på hotellvouchern tillsammans med hotellets adress och kontaktuppgifter. Om du planerar att anlända senare än kl. 18.00 på ankomstdagen så rekommenderar vi att du kontaktar hotellet före ankomst för att meddela dem detta.

Ändringar och avbokningar

Alla ändringar, såsom datum, längd, valda rum, namn, etc. samt avbokningar av bokningar måste godkännas av hotellet och Risskov Bilsemester och en avgift kommer att debiteras. Avgiften beror på antalet dagar fram till ankomst enligt tabellen nedan.


Avgiftsnivå

Dagar till ankomst*

Ändringsavgift, minst 220 kr

Avbokningsavgift, minst 220 kr

Nivå 1

30+ dagar

10% av skillnaden

10% av priset för boendet

Nivå 2

14 – 29 dagar

30% av skillnaden

30% av priset för boendet

Nivå 3

8 – 13 dagar

40% av skillnaden

40% av priset för boendet

Nivå 4

0 – 7 dagar

Ändring ej möjlig

100% av priset för boendet

* För vissa hotell kan avgiftsnivåerna som anges i tabellen variera från standardvillkoren som anges här. I sådana fall anges nivåerna på fakturan och kommer att gälla istället för de nivåer som anges här.

 

Skillnadsbelopp = totalt ursprungligt vistelsepris minus totalt nytt vistelsepris.

Vistelsepriset definieras som fakturabeloppet minus alla avgifter (expeditionsavgift, ombokningsavgift, porto, kostnader för avbeställningsskydd). 

Om en bokning avbokas beräknas det nya vistelsepriset till 0 kr. 

Avgiften för reseavbokningsskyddet återbetalas ej.

Vid ändring av en bokning överförs alla befintliga avgifter till den nya bokningen och en extra ombokningsavgift debiteras.

En utebliven ankomst från den första natten av vistelsen betraktas som en avbokning.

Reseavbeställningsskydd och bokningskoder kan inte läggas till efter betalning.

 

Arrangörens ansvar

Risskov Bilsemester ansvarar inte för fel, ändringar och/eller avbokningar som beror på force majeure eller force majeure-liknande händelser, dvs. händelser som Risskov Bilsemester vid bokningstillfället inte kunde förutse, åtgärda eller avvärja. Risskov Bilsemester tar inget ansvar för avbokningar, ändringar eller förseningar som beror på avtalsbrott, hotellfel, tekniska problem, problem med bilen eller annan transport, väderförhållanden, epidemier osv. Ändringar som begärs på grund av dessa omständigheter omfattas av ovanstående villkor för ändringar. Risskov Bilsemester och hotellet tar inget ansvar för gästen eller deras ägodelar under vistelsen. Du är skyldig att följa hotellets regler. Om du bryter mot hotellets regler ansvarar Risskov Bilsemester inte för eventuella kostnader som du kan drabbas av till följd av detta.  Risskov Bilsemester kan inte garantera tillgång till internet (wi-fi) på hotellen, som ofta endast finns tillgängligt i och omkring lobbyn.

 

Prisändringar

Risskov Bilsemester förbehåller sig rätten att ändra priserna på vår hemsida från dag till dag, t.ex. till följd av oförutsedda förändringar i valutakurser, moms, skatter och miljöskatter. Priser i annonser och på hemsidan är inte garanterade.

 

Reservationer

Risskov Bilsemester reserverar sig för eventuella tryck- och skrivfel på vår hemsida, i annonser och nyhetsbrev samt individuellt skickade erbjudanden.

 

Reseförsäkring

Risskov Bilsemester rekommenderar att du tecknar en privat reseförsäkring som täcker sjukdom, transport och bagage under din resa. Vi tar inget ansvar för bristande försäkringsskydd.  Medtag det blå EU-försäkringskortet för att få tillgång till offentlig sjukvård vid behov under ett besök i ett EU/EES-land.

 

Transport vid resor

Ta alltid med ditt pass när du reser utanför Sverige. Vid resa med bil ska du även ta med bilens registreringsbevis och försäkring i original, varningstriangel och gul säkerhetsväst. I många europeiska länder finns det dessutom lagkrav på vissa saker i bilen. Vi rekommenderar att du kontrollerar bestämmelserna för de länder du reser till. I vissa länder betalas vägskatt i form av en dekal/vignett som fästs på bilens vindruta, eller genom kontant betalning under resan. Detta köps vanligtvis vid gränsen. Flera europeiska länder har miljözoner i städerna och kräver därför en miljödekal i bilen. Information om parkeringsavgifter finns i hotellbeskrivningen på https://www.risskov.se/. Observera att Risskov Bilsemester endast säljer hotellvistelser. Transportmedel är kundens eget val och ansvar.

 

Oanvända förmåner

Återbetalas ej.

 

Klagomål

Skulle det uppstå några avvikelser i samband med din vistelse ska du alltid kontakta hotellet omgående så att de har möjlighet att åtgärda eventuella fel och brister på plats. Om den hjälp du får på plats inte är tillfredsställande, kontakta Risskov Bilsemester. Vi kommer att försöka hjälpa dig medan du fortfarande är på hotellet. Om du väntar med att kontakta oss till efter hemkomsten har vi tyvärr inte möjlighet att åtgärda skadan och du har inte rätt till någon ersättning. Övriga reklamationer ska vara Risskov Bilsemester (kontakt@risskov.se) tillhanda senast 2 veckor efter hemkomst med en beskrivning av det som inträffat och i möjligaste mån med visuell dokumentation i form av foton. Vi kommer därefter att kontakta hotellet och behandla klagomålet. Du kommer därefter att få vårt beslut.  

 

Presentkort

Presentkort är giltiga i 36 månader från utfärdandedatumet och kan endast användas för att köpa vistelser på https://www.risskov.se/. De kan inte bytas mot kontanter eller användas för inköp på hotell. Oanvända köpta presentkort kan återbetalas inom 14 dagar efter mottagandet. 

Bonuspresentkort måste användas individuellt och kan inte kombineras med andra presentkort. Presentkorten är giltiga i 12 månader från utfärdandedatumet om inget annat anges.

 

Integritetspolicy

Risskov Bilsemester samlar in uppgifter i form av kakor och personuppgifter i enlighet med gällande lagar och förordningar. Uppgifterna samlas in för olika ändamål, t.ex. beställning och leverans av inköp, kundregister, fakturering, inkasso, marknadsföring, statistik m.m. En detaljerad förklaring av Risskov Bilsemesters integritetspolicy finns på https://www.risskov.se/sekretesspolicy/.Vid bokning av hotellvistelser och andra tjänster accepteras Risskov Bilsemester integritetspolicy.

 

Tillämplig lag och jurisdiktion

Alla åtgärder mot Risskov Autoferien AG ska regleras av schweizisk lag och föras inför en schweizisk domstol eller skiljenämnd. Platsen är domstolen i Cham, Kanton Zug, Schweiz.

Tlf. 040 611 6130
Handelsregister CH-170.3.035.097-7

Webbplats: https://www.risskov.se/

 

01.01.2024, version 1.1.9

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.