Bila i Sverige och bo billigt i Stockholm

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Tegnérlunden

Centralt läge endast ca 1,5 km från Stockholms centrum.

Personligt hotell med bra service
Centralt läge i en lummig park
Gångavstånd till restauranger, shopping och nöje
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Bar
 • Gym
 • Hund
 • Parkering mot avgift

Om hotellet

Åk på minisemester eller weekend och bo billigt i Stockholm! Hotel Tegnérlunden är ett personligt hotell med bra service som ligger ca 1,5 km från Sergels Torg i Stockholm och Stockholms Centralstation med Rådmansgatan som närmsta tunnelbanestation. 

Hotellet erbjuder

Med sitt centrala läge i en lummig park har ni både rogivande omgivningar samt gångavstånd till många bra restauranger, shopping och nöje i Sveriges huvudstad!

Varje morgon kan ni starta dagen med en god frukost på hotellet som serveras mellan 06:30-10:00 på vardagar och 07:00-11:00 på helger. Och efter en lång och upplevelserik dag i Stockholm kan ni avsluta dagen i hotellet lobbybar. Hotellet har också ett eget minigym för er som önskar hålla igång på semestern. 

Wifi finns att tillgå kostnadsfritt på hotellet och djur är tillåtna mot en extra kostnad. 

Om rummen

De fina och fräscha standardrummen är 17 kvm stora, trivsamt inredda och utrustade med antingen twinbäddar (två 90 cm sängar) eller en quuensize säng, badrum med dusch, samt TV, telefon och hårtork.

Vänligen observera att

OBS! Hotellet har hiss, men det är några trappor upp till entrén vilket kan vara svårt om man lider av rörelsehinder.

Mer info

Värt att se

 • Stockholms skärgård (63.0 km)

  Skärgårdsbåtarna tar dig ut i den magnifika skärgården, som är vacker under alla årstider. Många av båtarna serverar lunch och/eller middag. Vad sägs om ångbåtsbiff, sillbord eller ”räkfrossa”? Båtarna går till mängder av pärlor i skärgården, t.ex. Sandhamn, Grinda, Utö eller Vaxholm.

  Stockholms skärgård
  På en tur i skärgården förstår man verkligen varför Stockholmarna älskar sina kobbar och skär. Stockholm skärgård har 24.000 öar!
 • Stockholm (2.2 km)

  Vill man gå på teater finns exempelvis Kungliga Dramatiska Teatern vid Nybroplan eller så kanske det kan vara kul att besöka någon av de mindre teatrarna på Söder. Operan vid Gustav Adolfs torg är också väl värd ett besök, och inte bara för sina föreställningar utan också för sin vackra arkitektur. Även Globen har ständigt stora sportevenemang, konserter och shower. Står shopping på agendan så erbjuder hela området kring Hötorget och Stureplan mycket liksom Götgatan på Söder. Missa heller inte ett besök på NK på Hamngatan. Tröttnar du på att vandra i innerstaden och hellre vill se lite grönska kan en promenad på Kungliga Djurgården rekommenderas eller kanske en tur längs Norr Mälarstrand. Långholmen är också en fin oas mitt i storstaden. Sommartid finns även gott om badplatser i city, både på Långholmen, Södermalm och Kungsholmen. Drottningholm, där kungafamiljen bor, har en underbar slottspark och Drottningholms teater och Kina slott är nästan ett måste. UNESCO har tagit upp detta fantastiska kulturarv på sin världsarvslista. Vasamuseet (nära Skansen) är en otrolig upplevelse. Här kan du lära dig massor om människorna och tiden omkring år 1628, när regalskeppet förliste. Alldeles i närheten av Vasamuseet ligger Junibacken, Astrid Lindgrens museum i Stockholm. Detta är ett populärt ”museum” för barn, men också för vuxna som kan få en liten nostalgitripp.

  Stockholm
  Teater
 • Gamla stan i Stockholm (3.0 km)

  Bila i Sverige och kör till Stockholm med upplevelser för hela familjen och alla intressen. Gamla stan, som fram till 1980 hette "Staden mellan broarna", är Stockholms historiska centrum och ligger på Stadsholmen. Under många hundra år var det Gamla stan som var staden Stockholm och de många smala gatorna och gränderna är väl bevarade. Den smalaste gränden är Mårten Trotzigs gränd som är endast 90 cm bred på sitt smalaste ställe. Passa på att ta en fika eller ät en bit mat på något av alla mysiga caféer och restauranger. Stockholms kungliga slott, som är kungens officiella residens, ligger också i Gamla stan.

  Gamla stan i Stockholm
  Besök Gamla Stan under en storstadssemester i Sveriges vackra huvudstad.
 • Gröna Lund (4.0 km)

  Bila i Sverige och njut av en minisemester eller weekend i Stockholm där ni kan spendera en dag fylld av roliga aktiviteter! Gröna Lund är en nöjespark på Djurgården där ni enkelt kan spendera en heldag med hela familjen. Parken tar ni er enkelt till via spårvagn från Kungsträdgården, som sedan stannar precis utanför Gröna Lund. Parken bjuder på massvis med roliga aktiviteter, spel och åkattraktioner för både stora och små under sommarhalvåret. Dessutom finns flera restauranger och det hålls även flera konserter på plats. 


  Gröna Lund
  Perfekt att besöka under en semester eller weekend i Stockholm, inte minst för er som reser med barn.
 • Djurgården (6.4 km)

  På Djurgården i Stockholm finns flera goda möjligheter till upplevelser för hel familjen! Skansen är ett friluftsmuseum och djurpark. Stugor och hus från många delar av Sverige går att besöka och djuren, som alla tillhör Sveriges fauna, har stora områden att röra sig på. Gröna Lund är en nöjespark där ni enkelt kan spendera en heldag med hela familjen. Parken bjuder på massvis med roliga aktiviteter och åkattraktioner för stora och små. ABBA museet är också värt ett besök för den musikintresserade, ta del av historien kring den världskända svenska pop gruppen här. Vasamuseet är en otrolig upplevelse. Här kan du lära dig massor om människorna och tiden omkring år 1628, när regalskeppet förliste. Alldeles i närheten av Vasamuseet ligger även Junibacken, Astrid Lindgrens museum i Stockholm. Detta är ett populärt ”museum” för barn, men också för vuxna, som kan få en liten nostalgitripp. Längre bort på Djurgården ligger Waldemarsudde, ett museum med Prins Eugens målningar och en fantastisk trädgård. Ännu längre ut ligger Thielska Galleriet med spännande konstutställningar av världsberömda konstnärer.

  Djurgården
  Besök Gröna Lund. Från utsiktstornet har du en underbar utsikt över vackra Stockholm.
 • Drottningholm (11.8 km)

  En dagsutflykt till Drottningholm är också att rekommendera. Drottningholms slott finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och är vårt bäst bevarade kungliga slott i Sverige som också är representativt för all europeisk kunglig arkitektur från 1600-talet. Tillsammans med det exotiska lustslottet Kina slott, slottsteatern och den storslagna slottsparken utgör slottsanläggningen en unik helhet.

  Drottningholm
  Kungliga Drottningholm!
Mer info

Karta

Hotel Tegnérlunden
Tegnérlunden 8, 113 59 Stockholm