Bilsemester vid havet i Simrishamn på Hotell Svea

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Svea

Koppla av på anrika Hotell Svea i Simrishamn, staden i hjärtat av Österlen

Centralt läge i Simrishamn
Anrikt hotell på Österlen
Närhet till hav och natur
 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Massage mot avgift
 • Hund

Om hotellet

Hotell Svea ligger vid havet men ändå centralt beläget i Simrishamn. Hotellet har en lång historia och är välkänt för sina ”skånska gillen”, vilka är mycket populära både bland simrishamnarna och långväga gäster. Ett perfekt ställe för en minisemester på Österlen!

Hotellet erbjuder

Hotell Svea slog upp portarna första gången på 1840-talet och hotellet har figurerat i många av Fritjof Nilsson Piratens berömda böcker, t.ex "Bombi Bitt och jag". Men sedan dess har det hänt mycket, även om hotellet har blivit ett modernt hotell, värnar man också om traditionerna.  

Varje dag serverar hotellet en prisvärd dagens lunch med salladsbuffé, bröd, lättöl, vatten och kaffe. Hotellet har även en härlig trädgård där ni kan ta något att äta eller dricka. 

WiFi och parkering är gratis (utomhusparkering). Hotellet är handikappsanpassat, har hiss och den vänliga personalen i receptionen bemödar sig om att er vistelse ska bli riktigt bra.

Om rummen

Rummen är modernt och praktiskt inredda och samtliga har dusch, toalett och TV.  Rummen varierar i storlek och en del av rummen har en liten terrass mot innergården.  Möjlighet till extrasäng finns. Husdjur är tillåtna mot avgift, som betalas på plats.

Vänligen observera att

Menyn som serveras är efter kökschefens val. Det går inte att ändra rätterna mot andra rätter. Om det är något ni har en livsmedelsallergi eller har andra kostrestriktioner måste dessa meddelas som kommentar vid bokningen.

Vid boende i minidubbelrum är sängens bredd 160 cm.

OBS! Vänligen observera att uppehållet är med slutstädning vilket innebär rummet inte städas, sängarna inte bäddas och handdukarna inte byts under ert uppehåll.

OBS! Vid ankomst senare än kl.17.00 vänligen kontakta hotellet direkt.

Mer info

Värt att se

 • St. Nicolai kyrka (0.5 km)

  Den vackra kyrkan, som ligger mitt i staden, är värd ett besök. Kyrkan började byggas på 1100-talet och har sedan byggts på i omgångar. St. Nicolaus var sjömännens och fiskarnas skyddshelgon och från taket i kyrkan hänger 2 vackra votivskepp. Prediksstolen är i trä och fascinerande snidad och målad. Den är daterad till 1626, då Skåne fortfarande tillhörde Danmark och tros vara snidad av Claus Clausen Billedsnider. Kyrkans golv har flera intressanta gravstenar, då kyrkan användes som gravplats för betydelsefulla personer.

  St. Nicolai kyrka
  Kyrkan nuvarande utseende fick den 1953 då putsen togs bort och den vackra kvartsiten framhävdes. Ta reda på öppettiderna innan ni går dit. I kyrkan ges konserter och andra framträdande då och då, mest sommartid.
 • Glimminge Hus (13.2 km)

  Bila i Sverige och kör på semester i Skåne. Besök den välbevarade, medeltida borgen Glimmingehus, som började byggas år 1499, när Skåne fortfarande var danskt. Gå på spökjakt eller prova att utföra sysslor, som man gjorde på medeltiden. Borgen omger av en vallgrav och kring försvarsvallen ligger gröna gräsmattor för picknick eller lek. Området omges av vackra odlade fält, speciellt på senvåren när rapsfälten lyser i gult.

  Glimminge Hus
  Den vackra borgen är spännande både för barn och vuxna.
 • Stenshuvud (18.0 km)

  Naturreservatet Stenshuvud är en kulle, som sluttar ner i vattnet. Vandra upp på den vackra stigen till den högsta punkten och få en betagande utsikt över naturen och de små byarna. Reservatet, som är helt fredat, är extra vackert på våren då marken täcks av en gul- och vitsippsmatta. Redan på Carl von Linnés tid omnämndes Stenshuvud, som ett landmärke för sjöfarare. Många i Sverige sällsynta djurarter lever i naturreservatet t.ex. lövgrodan. Om ni tröttnar på naturupplevelsen kan en fika på Café Annorlunda rekommenderas.

  Stenshuvud
  Utsikt från Stenshuvud och huvudet från södersidan. Stranden Knäbäckshusen ligger söder om Stenshuvud. Sandstranden är underbar på sommaren, men tänk på att vattnet är mycket strömt om ni simmar långt ut!
 • Kivik och kungagraven Bredarör (19.0 km)

  Strax söder ligger den stora bronsåldersgraven Kiviksgraven eller Bredarör, som är ett gravröse. Graven tros vara en av de största gravarna från äldre bronsåldern (1700–1100 f.Kr.). Inuti graven finns en stor stenkista och stenristningar. Av en slump stötte två bönder på en stenkista i ett stort stenröse år 1748. Nyfikenhet och girighet (de trodde det var en guld- eller silverskatt) förmådde dem att gräva hela natten. Än idag är det en hemlighet vad de fann, men kungagraven finns kvar delvis i rekonstruktion och är en av "Äppelkustens" mest besökta sevärdheter. Ni kan gå på guidad tur och lära mer om forntiden på Österlen. Kivik var ett rikt samhälle med kaptenshus omgivet av äppelodlingar. Mest berömt är det för författaren Fritjof Nilsson Piraten och sin årliga marknad samt äppelmarknaden.

  Kivik och kungagraven Bredarör
  Lär er mer om forntida Österlen
 • Kivik (19.2 km)

  Kivik är ett gammalt fiskesamhälle ca 20 km norr om Simrishamn. Samhället, som lever upp under sommarmånaderna, beboddes förr av såväl sjökaptener som fiskare. Samhället är mest känt för Kiviksmarknad, som går av stapeln en helg i juli varje år, författaren Fritjof Nilsson piraten, som skrev bl.a. "Bombi Bitt och jag" samt äppelmarknaden eller äppeldagarna varje höst. Då presenteras en "äppeltavla".

  Kivik
  Beundra trädgårdarna i Kivik. Det milda klimatet är mycket gynnsamt för växtligheten.
 • Kiviks musteri (20.2 km)

  Kiviks Musteri AB är ett svenskt familjeägt musteri på Österlen, Skåne, som drivs av fjärde generationen Åkesson. De förädlar frukt bland annat till äppelmust, juicer, cider, krämer och soppor. Dessa varor kan man köpa i deras Musteributik. Här finns även ett kunskapshus som heter Äpplets Hus, där man kan lära sig om äpplets historia och forskning om olika frukter.

  Kiviks musteri
  Njut av ett glas färsk äppeljuice och känn den fina aromen.
 • Sandhammaren (24.4 km)

  Promenera på Sandhammarens strand och upplev att gå runt Skånes sydöstra hörn. Ni upplever att ni går alldeles rakt längs vattenbrynet, men plötsligt har ni passerat hörnet och har ingen strand bakom er! Sandhammarens fyr får ni inte missa när ni är där. På sommaren är det sol och bad som gäller på denna barnvänliga strand med långgrunt vatten.

  Sandhammaren
  Sol och bad på sommaren och underbara promenader resten av året. Sandhammaren är underbar alla årstider. Klättra upp i fyren och se Bornholm vid klart väder.
 • Ravlunda kyrka (24.5 km)

  Ravlunda kyrka byggdes på 1200-talet och byggdes till på 1400-talet. Kyrkan som ligger strax söder om Brösarpsbackar har underbara kalkmålningar. Platsen där kyrkan ligger är underbart vacker! Kontrollera öppettiderna, så ni kan njuta av interiören. På kyrkogården ligger författaren Fritjof Nilsson Piraten begravd med följande inskription på gravstenen: "Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 januari 1972."

  Ravlunda kyrka
  Ravlunda kyrka ligger på en höjd och är känd för sina vackra väggmålningar
 • Brösarps Backar (27.9 km)

  Längs östersjökusten söderut ligger Österlen. Besök naturreservatet Brösarps Backar är inte stort, men ändå väl värt ett besök. På våren är det speciellt vackert när det blommar, först med backsipporna och sedan gullvivorna - men dessa är frislysta, så man får inte plocka. Under sommaren är det också vackert att promenera uppför höjderna och se ut över havet och äppelodlingarna.

  Brösarps Backar
  Backsippaor och gullvivor blommar på våren i Brösarps backar. På hösten lyser äpplena röda på grenarna i de stora äppelodlingarna.
 • Ales stenar (31.6 km)

  Missa inte ett besök vid Ales stenar, som är en skeppssättning från yngre järnåldern (vendeltiden) belägen på höjden över Kåseberga hamn, när ni bilar i Sverige. Skeppssättningen består av 59 kvartssandstenar, som var och en väger ca 5 ton! En del forskare anser att monumentet också är en solkalender. Efter ett besök uppe vid monumentet kan ni köpa färsk rökt fisk i rökeriet nere i hamnen.

  Ales stenar
  Ales stenar är ett otroligt imponerande monument varifrån man har milsvid utsikt över vattnet.
Mer info

Karta

Hotell Svea
Strandvägen 3 272 31 Simrishamn

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~11.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 20% Rabatt