Bilsemester vid havet i Simrishamn på Hotell Svea

Svenska | SEK

Hotell Svea

Koppla av på anrika Hotell Svea i Simrishamn, staden i hjärtat av Österlen

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Centralt läge i Simrishamn
 • Anrikt hotell på Österlen
 • Närhet till hav och natur
2.056:-
2~4 dag från
1.099.-

Inkl 2-rättersmeny

Upplev Österlen

2 dagar
Endast 1.269,- / spara upp till 231,-
Spara
3 dagar
Från 1.099,- / spara upp till 1.351,-
Spara
4 dagar
Från 1.619,- / spara upp till 2.056,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

2 dagar inkl.

 • 1 x Övernattningar
 • 1 x Frukost
 • 1 x 2-rättersmeny
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Risskov Paket

Hotell Svea ligger vid havet men ändå centralt beläget i Simrishamn. Hotellet har en lång historia och är välkänt för sina ”skånska gillen”, vilka är mycket populära både bland simrishamnarna och långväga gäster. Ett perfekt ställe för en minisemester på Österlen!

Hotellet erbjuder

Hotell Svea slog upp portarna första gången på 1840-talet och hotellet har figurerat i många av Fritjof Nilsson Piratens berömda böcker, t.ex "Bombi Bitt och jag". Men sedan dess har det hänt mycket, även om hotellet har blivit ett modernt hotell, värnar man också om traditionerna.  

Varje dag serverar hotellet en prisvärd dagens lunch med salladsbuffé, bröd, lättöl, vatten och kaffe. Hotellet har även en härlig trädgård där ni kan ta något att äta eller dricka. 

WiFi och parkering är gratis (utomhusparkering). Hotellet är handikappsanpassat, har hiss och den vänliga personalen i receptionen bemödar sig om att er vistelse ska bli riktigt bra.

Om rummen

Rummen är modernt och praktiskt inredda och samtliga har dusch, toalett och TV.  Rummen varierar i storlek och en del av rummen har en liten terrass mot innergården.  Möjlighet till extrasäng finns. Husdjur är tillåtna mot avgift, som betalas på plats.

Rumstyper

Dubbelrum

1 / 3
Dubbelrum på 12–13 m², utrustade med två enkelsängar (90 cm), eget badrum, skrivbord, TV och gratis WiFi. Rummen har utsikt mot trädgården.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum m havsutsikt

1 / 3
Dubbelrum på 13-16 m², utrustade med en 160cm säng (alt. två enkelsängar, 90 cm), eget badrum, skrivbord, fåtölj, TV och gratis WiFi. Rummet har högre beläget fönster mot havet.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum m havsutsikt (andra våningen)

1 / 3
Dubbelrum på 13–17 m², utrustade med två enkelsängar (90 cm), eget badrum, skrivbord, fåtölj, TV och gratis WiFi. Rummet har fönster mot havet.
» Se fler rumsspecifika bilder

Garden Dubbelrum

1 / 2
Dubbelrum på 18 m², utrustade med två enkelsängar (90 cm), eget badrum, skrivbord, fåtölj, TV och gratis WiFi. Rummet har egen altan mot trädgården. Hund tillåten.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

St. Nicolai kyrka (1.4km)

Den vackra kyrkan, som ligger mitt i staden, är värd ett besök. Kyrkan började byggas på 1100-talet och har sedan byggts på i omgångar. St. Nicolaus var sjömännens och fiskarnas skyddshelgon och från taket i kyrkan hänger 2 vackra votivskepp. Prediksstolen är i trä och fascinerande snidad och målad. Den är daterad till 1626, då Skåne fortfarande tillhörde Danmark och tros vara snidad av Claus Clausen Billedsnider. Kyrkans golv har flera intressanta gravstenar, då kyrkan användes som gravplats för betydelsefulla personer.

Glimminge Hus (12.9km)

Bila i Sverige och kör på semester i Skåne. Besök den välbevarade, medeltida borgen Glimmingehus, som började byggas år 1499, när Skåne fortfarande var danskt. Gå på spökjakt eller prova att utföra sysslor, som man gjorde på medeltiden. Borgen omger av en vallgrav och kring försvarsvallen ligger gröna gräsmattor för picknick eller lek. Området omges av vackra odlade fält, speciellt på senvåren när rapsfälten lyser i gult.

Stenshuvud (17.9km)

Naturreservatet Stenshuvud är en kulle, som sluttar ner i vattnet. Vandra upp på den vackra stigen till den högsta punkten och få en betagande utsikt över naturen och de små byarna. Reservatet, som är helt fredat, är extra vackert på våren då marken täcks av en gul- och vitsippsmatta. Redan på Carl von Linnés tid omnämndes Stenshuvud, som ett landmärke för sjöfarare.

Många i Sverige sällsynta djurarter lever i naturreservatet t.ex. lövgrodan.

Om ni tröttnar på naturupplevelsen kan en fika på Café Annorlunda rekommenderas.

Kivik och kungagraven Bredarör (19km)

Strax söder ligger den stora bronsåldersgraven Kiviksgraven eller Bredarör, som är ett gravröse. Graven tros vara en av de största gravarna från äldre bronsåldern (1700–1100 f.Kr.). Inuti graven finns en stor stenkista och stenristningar. Av en slump stötte två bönder på en stenkista i ett stort stenröse år 1748. Nyfikenhet och girighet (de trodde det var en guld- eller silverskatt) förmådde dem att gräva hela natten. Än idag är det en hemlighet vad de fann, men kungagraven finns kvar delvis i rekonstruktion och är en av "Äppelkustens" mest besökta sevärdheter. Ni kan gå på guidad tur och lära mer om forntiden på Österlen.

Kivik var ett rikt samhälle med kaptenshus omgivet av äppelodlingar. Mest berömt är det för författaren Fritjof Nilsson Piraten och sin årliga marknad samt äppelmarknaden.

Kivik (19.3km)

Kivik är ett gammalt fiskesamhälle ca 20 km norr om Simrishamn. Samhället, som lever upp under sommarmånaderna, beboddes förr av såväl sjökaptener som fiskare. Samhället är mest känt för Kiviksmarknad, som går av stapeln en helg i juli varje år, författaren Fritjof Nilsson piraten, som skrev bl.a. "Bombi Bitt och jag" samt äppelmarknaden eller äppeldagarna varje höst. Då presenteras en "äppeltavla".

Kiviks musteri (20.2km)

Kiviks Musteri AB är ett svenskt familjeägt musteri på Österlen, Skåne, som drivs av fjärde generationen Åkesson. De förädlar frukt bland annat till äppelmust, juicer, cider, krämer och soppor. Dessa varor kan man köpa i deras Musteributik.

Här finns även ett kunskapshus som heter Äpplets Hus, där man kan lära sig om äpplets historia och forskning om olika frukter.

Sandhammaren (24.2km)

Promenera på Sandhammarens strand och upplev att gå runt Skånes sydöstra hörn. Ni upplever att ni går alldeles rakt längs vattenbrynet, men plötsligt har ni passerat hörnet och har ingen strand bakom er! Sandhammarens fyr får ni inte missa när ni är där. På sommaren är det sol och bad som gäller på denna barnvänliga strand med långgrunt vatten.

Ravlunda kyrka (24.5km)

Ravlunda kyrka byggdes på 1200-talet och byggdes till på 1400-talet. Kyrkan som ligger strax söder om Brösarpsbackar har underbara kalkmålningar. Platsen där kyrkan ligger är underbart vacker! Kontrollera öppettiderna, så ni kan njuta av interiören.

På kyrkogården ligger författaren Fritjof Nilsson Piraten begravd med följande inskription på gravstenen: "Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 januari 1972."

Brösarps Backar (28km)

Längs östersjökusten söderut ligger Österlen. Besök naturreservatet Brösarps Backar är inte stort, men ändå väl värt ett besök. På våren är det speciellt vackert när det blommar, först med backsipporna och sedan gullvivorna - men dessa är frislysta, så man får inte plocka. Under sommaren är det också vackert att promenera uppför höjderna och se ut över havet och äppelodlingarna.

Ales stenar (31.5km)

Missa inte ett besök vid Ales stenar, som är en skeppssättning från yngre järnåldern (vendeltiden) belägen på höjden över Kåseberga hamn, när ni bilar i Sverige. Skeppssättningen består av 59 kvartssandstenar, som var och en väger ca 5 ton! En del forskare anser att monumentet också är en solkalender.

Efter ett besök uppe vid monumentet kan ni köpa färsk rökt fisk i rökeriet nere i hamnen.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Garden

Upplev Skåne

Skåne

Utforska Malmö

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x Övernattn. m. frukost
 • 1 x Kvällens varmrätt
 • 2 x Eftermiddagskaffe
 • Tillgång till bastu
 • Gratis Wi-Fi

186:-
Endast
1.269.-

Visa karta

Hotell beläget mitt i mysiga Malmö

Läs mer
Barnrabatter
Se våra bra barnpriser.
För att få våra fördelaktiga barnpriser krävs minst 2 fullt betalande vuxna i rummet Dubbelrum
 • Barn 0~2.99 år i föräldrarnas säng gratis
 • Barn 3~99.99 år i extrasäng 540kr per natt

Hotel Carlshamn

Bo mitt i mysiga Karlshamn

Blekinge

Upptäck Blekinge

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x Frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis internet och parkering
 • Tillgång till gym & relax

501:-
Endast
1.719.-

Visa karta

Upptäck Blekinge och Karlshamn

Läs mer
Barnrabatter
Se våra bra barnpriser.
För att få våra fördelaktiga barnpriser krävs minst 2 fullt betalande vuxna i rummet Dubbelrum
 • Barn 0~12.99 år i föräldrarnas säng gratis
 • Barn 0~99.99 år i extrasäng 240kr per natt

First Hotel Olofström

Vackra Blekinge

Blekinge

Inkl halvpension

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x Övernattningar
 • 2 x Frukost
 • 2 x Kvällens varmrätt
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

607:-
Endast
1.169.-

Visa karta

Bli förälskad i Blekinges natur och charm!

Läs mer
Barnrabatter
Se våra bra barnpriser.
För att få våra fördelaktiga barnpriser krävs minst 2 fullt betalande vuxna i rummet Dubbelrum
 • Barn 0~12.99 år i föräldrarnas säng gratis
 • Barn 0~99.99 år i extrasäng 240kr per natt