Bo på Insjöns Hotell i Dalarna under er bilsemester

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Insjöns hotell

Billigt boende och trivsamt hotell med anor från 20-talet vid sjön Insjön

Mysigt hotell med anor från 1920-talet
Närhet till bad, strand och aktiviteter
Nära till Mora, Siljan, Rättvik, Orsa och Nusnäs
 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Hund
 • Gratis parkering

Om hotellet

Insjöns Hotell ligger mitt i det lilla samhället Insjön, som har ca 2000 bofasta invånare. Det är endast ca 1 km till vackra Insjöns strand. Från hotellet når ni lätt Dalarnas fantastiska natur och de många klassiska svenska turistmålen: Mora, Siljan, Rättvik, Orsa och Nusnäs. Dalarna erbjuder massor av friluftsaktiviteter både på sommaren och på vintern. Skidåkning, snöskovandring, kanotpaddling, cykling eller bara vandra i några av de vackra naturreservaten, ni väljer själva.

Hotellet erbjuder 

Insjöns Hotell är ett mysigt hotell, som har bar och restaurang. Hotellet har anor från 1920-talet, då det uppfördes för att dra turister till bygden. Under årens lopp har ägarna växlat, men idag kan de nuvarande ägarna stolt presentera ett modernt hotell med trevlig personal, god mat och fina avkopplingsmöjligheter i naturen. Hotellet ligger på sluttningen av Vattberget med utsikt över byn och landskapet. Receptionen är bemannad mån - fre kl. 7 - 20 samt lör - sön kl 8 - 12. Hotellet är rökfritt. Gratis WiFi finns på rummen. Voucher för WiFi hämtas i receptionen. Bastu finns tillgänglig för gästerna i hotellets källare.

Rummen

Hotellet förfogar över 18 ljusa och trevliga rum, som har dusch, toalett, hårtork skrivbord, stol, TV med en del svensk kanaler, samt gratis WiFi. Samtliga rum ligger i huvudbyggnaden. Handikappsanpassat rum finns på bottenvåningen.

Vänligen observera att

OBS! Incheckning: mån - fre kl 14 - 20, lördag-söndag enligt överrenskommelse vintertid, kl 12 - 14 sommartid

På söndagar stänger restaurangen efter frukosten. Om ni stannar på hotellet över en söndag serveras en 3-rätters meny någon av de andra dagarna. Receptionen stänger kl. 12 på söndag.

OBS! Fr.o.m. v. 41 i oktober är hotellets restaurang även stängd på lördag kvällar, då serveras lunch istället.

OBS! Baren har öppet under receptionens öppettider!

Vänligen observera att uppehållet är med slutstädning vilket innebär att rummet inte städas, sängarna inte bäddas och handdukarna inte byts under ert uppehåll.

Mer info

Värt att se

 • Insjön IP (2.5 km)

  Vid Insjöns IP finns längdskidåkningsspår med elljus och lite längre bort vid Leksand finns Granbergets skidanläggning skidliftar och 5 nerfarter. Även här finns längdskidåkning. Spåret Länken förbinder en del av spåren, så ni kan åka en längre tur. Vid Ledkand finns också isskidåkning. För vinteraktiviteter är det bra att fråga på hotellet om priser och tillgänglighet.

  Insjön IP
  Vid Insjön IP kan ni åka skidor under er semester i Dalarna
 • Tällbergsbyarnas Golfklubb (22.9 km)

  Tällbergsbyarnas Golfklubb är en vacker naturlig golfbana med nio hål. Tällbergsbyarnas GK erbjuder golfspel bland porlande bäckar och vattenspeglar. Björkar och sommarblomster med vildväxande orkidéer omger banan som sträcker sig över ett varierat landskap. Det är en naturskön parkbana som innehåller många intressanta, varierande hål och är en utmaning såväl för amatörer som för mer rutinerade spelare.

  Tällbergsbyarnas Golfklubb
  Spela en runda golf under er semester med besök på Tällbergsbyarnas Golfklubb
 • Rättvik (30.9 km)

  De flesta förknippar nog Rättvik med folkdräkter, knätofsar, kyrkrodd och midsommar. Här kan ni besöka Rättviks kyrka med anor från 1200-talet eller följa Siljans strand och beundra naturen. Ytterligare en stund längre bort längs Siljan finns Nusnäs. Här tillverkas ännu idag de äkta dalahästarna. Passa på att inhandla en!

  Rättvik
  Rättvik i Dalarna har mycket att erbjuda
 • Dalhalla (38.8 km)

  Dalhalla ligger strax norr om Rättvik. Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare. Här ges olika populära konserter och andra framträdanden.

  Dalhalla
  Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare
 • Carl Larssons hem Lilla Hyttnäs i Sundborn (51.7 km)

  När ni är i Dalarna får ni inte missa svenskarnas mest älskade konstnär Carl Larssons hem Lilla Hyttnäs i Sundborn. "War välkommen kära du, till Carl Larsson och hans fru!" står det över dörren och det var säkert sant för Carl Larsson älskade verkligen sitt hem. Här ges guidade visningar. Museet rekommenderar att man förbokar tid, eftersom visningarna är otroligt populära. Till Sundborn är det ca en timmes bilfärd. På vägen till Sundborn passerar ni Falun. Gör en avstickare och besök världsarvet Falu trästad och Falu gruva. Det var i koppargruvorna som Falu rödfärg skapades.

  Carl Larssons hem Lilla Hyttnäs i Sundborn
  Upplev Carl Larssons hem Lilla Hyttnäs i Sundborn
 • Orsa Björnpark (77.5 km)

  Orsa Rovdjurspark, som tidigare var Orsa Björnpark, förfogar över 325 000 kvm areal. Parken är öppen hela året och här kan ni se bl. a. brunbjörn, lo och snöleopard.

  Orsa Björnpark
  I Orsa Björnpark kan ni se björnar och lodjur i sina naturliga omgivningar.
Mer info

Karta

Insjöns hotell
Hotellvägen 14, 793 41 Insjön

Kunderna tycker

Vad våra kunder säger om oss

 • Så skriver Sofia Uppman: Jag har precis kommit hem från min helg på Insjöns Hotell och är väldigt nöjd. Det var mycket trevligt, bra service och god mat. Vi fick vällagad vegetarisk middag enligt vårt önskemål. Mycket prisvärt! Hotellet är en gammal herrgård som ligger högt upp i Insjöns samhälle med utsikt över bebyggelse och med berg i horisonten. Stor balkong till vissa rum.

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 5~11.99 i extrasäng 65% Rabatt
Barn 12~15.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 16~99.99 i extrasäng 35% Rabatt