Julmarknad i Odense

Julmarknaden är öppen 2/12 10-18, 3/12 10-17, 9/12 10-18, 10/12 10-17, 16/12 10-18, 17/12 10-17. Datum och öppettider kan ändras. För aktuell information, besök julmarknadens egna webbsida.

Det går inte att gå miste om den magiska julstämningen när julen närmar sig i Odense. Rosengårdscentret pyntas med det finaste julpyntet, både utvändigt och inomhus, och stadens gågator smyckas med glittrande hjärtan och vackra dekorationen som lyser upp Vestergade och Kongensgade.

Julen startar officiellt i Odense när den stora granen på Flakhaven tänds, vilket är en stor händelse i staden, och därefter dröjer det inte länge tills den stora julmarknaden öppnar.

Julmarknaden förvandlar Odenses vackra stadsdel, där H.C Andersens hus ligger, till en stor julmarknad och byggs upp för att efterlikna den så som den såg ut omkring år 1800, då den berömda danska författaren levde i staden. Detta tema har körts sedan 2013 och allt är naturligtvis uppbyggt omkring H.C. Andersens kända äventyrsfigurer.

Varje år besöker över 50,000 barn och vuxna den trevliga julmarknaden, vilken kan liknas med en tidsresa tillbaka till författarens barndomstid. Marknaden rymmer ca 65 julbodar som erbjuder allt från julgåvor, hantverkskonst, kläder, leksaker och julgodis. Njut av en varm kopp glögg eller smaka på den danska julspecialiteten "æbleskiver". Utöver de många bodarna bjuds det också på underhållning med häst och vagn, historiska karuseller, jonglörer och jul kör.

Endast några få kilometer väster om Odense finner ni det fina naturområdet omkring Langesø Gods som också arrangerar en ytterst charmig julmarknad. Denna julmarknad är särskild populär bland lokala och är för många en tradition att besöka. Familjer kommer till julmarknaden i Langesø för att köpa julgran och njuta av den mysiga julstämningen med varm glögg och en god portion "æbleskiver".

Om tiden ger tillfälle kan det även rekommenderas att besöka Fyns största och årliga julmarknad på Egeskov Slot. Här kan ni dessutom ta chansen att uppleva den imponerande och unika julutställningen, "LUMINIS", då trädgården dekoreras med upplysta grafiska konstverk och en stort ljud- och ljusshow visas upp på slottets vägg.

Hos Risskov Bilsemester finner ni ett brett utbud av hotellpaket i Odense med omnejd. Så passa på att boka billigt boende och kör iväg på en minisemester eller weekendresa under jultid!

Läs mera...
Närliggande hotell
7
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.