Vanliga Frågor

På denna sida hittar du svar på de vanligaste frågorna. Om du inte får svar på din fråga här ber vi dig kontakta oss per e-mail: kontakt@risskov.se eller per telefon 040 611 61 30.

Hur avbeställer eller ombokar jag?

Avbokning och ändringar

Ändring/annullering av datum, hotell, antal deltagare, rumskategori, namn m.m. eller annullering av hela bokningen kan ske fram till 8 dagar före ankomst mot avgift och förutsatt att Risskov Bilsemester och hotellet bekräftar att en sådan ändring är möjlig. 

Avgiften beräknas enligt följande: 

+ 30 dagar till ankomst 10% av skillnadsbeloppet, dock minst kr. 220,- 

14 – 29: 30% av skillnadsbeloppet, dock minst kr. 220,- 

8 – 13: 40% av skillnadsbeloppet, dock minst kr. 220,-

0 - 7: 100% av skillnadsbeloppet

Skillnadsbelopp = totalt ursprungligt uppehållspris minus totalt nytt uppehållspris. Om hela vistelsen ställs in beräknas ett nytt uppehållspris pris till 0,-. Expeditionsavgift och reseavbeställningsskyddsavgift överförs vid byte till ny bokning. Vid avbokning av hela bokningen går även expeditionsavgiften och reseavbeställningsskyddsavgiften bort. Priset för vistelsen definieras som fakturabeloppet minus expeditionsavgiften och avbeställningsskyddsavgiften för resan. Expeditionsavgifter och ev. avbeställningsskydd för resan räknas även bort. För enskilda hotell kan ovanstående villkor skilja sig och de exakta villkoren i dessa fall kommer att visas under bokningsprocessen och i dina resedokument. Vid utebliven ankomst från första natten betraktas detta som en avbokning och Risskov Bilsemester förbehåller sig rätten att avboka hela bokningen. Observera att reseavbeställningsskydd (som endast kan användas en gång per bokning) och beställningskod inte kan läggas till efter betalning.


Kan jag teckna ett reseavbokningsskydd genom Risskov Bilsemester?

Du har möjlighet att teckna ett reseavbokningsskydd hos Risskov Bilsemester. Avbokningsskydd täcker sjukdom, dödsfall och olycksfall för såväl resedeltagarna som den närmaste familjen från betalningstillfället till check-in på hotellet. Vidare täcker avbokningsskyddet vissa andra omständigheter som t.ex. brand eller inbrott, som omöjliggör vistelsen. För att teckna reseavbokningsskydd behöver Risskov Bilsemester namn på samtliga deltagare. Avbeställning skall alltid ske till Risskov Bilsemester.

Reseavbokningsskydd gäller endast med skriftlig dokumentation (läkarintyg, polisrapport o.dyl.) och endast till tidpunkten för incheckning på hotellet.

En separat reseförsäkring kan också vara en god idé när du ger dig ut på bilsemester i Europa. Denna typ av försäkring ingår ibland i din hemförsäkring och täcker t.ex. hemtransport. Risskov Bilsemester kan inte erbjuda detta. Hör med ditt försäkringsbolag innan du ger dig av hemifrån.

Hur bevisar jag att reseavbokningsskyddet täcker min avbokning?

Dokumentation i form av läkarintyg, polisrapport, rapport från bilförsäkringsbolag el.dyl. sänds till Risskov Bilsemester per e-mail eller per post.

Vad kostar reseavbokningsskyddet?

Reseavbokningsskyddet kostar 6 % av hotellvistelsens pris. Exempel: För en hotellvistelse som kostar 1000 SEK blir reseavbokningsskyddet 60 SEK. Då Risskov Bilsemester erhållit nödvändig information, återbetalas allt utom avbokningsskyddsavgiften och expeditionsavgiften. Du kan läsa mer om reglerna för reseavbokningsskydd på vår hemsida www.risskov.se/reseavbokningsskydd

Hur beställer jag en hotellvistelse?

En hotellvistelse erbjuden genom Risskov Bilferie kan beställas på vår hemsida www.risskov.se eller per telefon 040-611 61 30 måndagar - fredagar kl. 9-17 och lördagar - söndagar kl. 10-15 (stängt vissa helgdagar).

Var hittar jag beställningskoden?

Beställningskoden finns tryckt i annonser för Risskov Bilsemester i dagtidningar, vecko- och månadstidningar samt på kampanjerbjudanden. Koderna, som består av en bokstavskombination, ibland följd av en sifferkombination, skriver du in överst i hemsidans vänstra eller högra hörn. Beställningskoden ger rabatt på Risskov Bilsemesters samtliga hotellerbjudanden, alltså inte endast på de erbjudanden, som finns med i den annons du läst.

Går det att betala på hotellet?

Nej, betalning måste alltid ske till Risskov Bilsemester, på ett sådant sätt att vi kan se att ditt uppehåll är betalat, innan du anländer till hotellet.

Hur och när betalar jag?

Bokningen är bindande när den bekräftats från Risskov Bilsemester.

Betalning kan göras till vårt bankkonto i Swedbank: clearingnummer 8901, kontonummer 19447097099 eller till bankgiro 470-1264. Vid betalning av en vistelse med ankomstdatum inom 3 arbetsdagar skall betalning ske via kontoöverföring till ovanstående kontonummer eller genom kortbetalning. Vi accepterar VISA och Mastercard. Önskar du personlig service vid kortbetalning kan du ringa till oss. Du kan läsa mer om kortbetalning på www.risskov.se/kortbetalning

Om tidsramen medger att bankgiroinbetalning görs, rekommenderar vi detta. Vid betalning av en vistelse med ankomst senare än 45 dagar efter beställningsdatum och över 8000 sek, skickas en depositionsavgift på 20% av totalbeloppet som bör betalas inom ca 5 bankdagar. Resterande belopp skall betalas 30 dagar före ankomstdatum. OBS! Glöm inte att skriva ditt bokningsnummer vid betalningen, om du inte använder de förtryckta bankgiroblanketterna. Vid gruppbokningar (över 12 personer) gäller andra betalningsregler.

Om Risskov Bilsemester finner att betalningen inte kommit oss tillhanda, kontaktar vi dig. Om vi inte kan nå dig varken per telefon eller e-mail, avbokas vistelsen.

Hur mottar jag fakturan och bekräftelsen?

Bekräftelse, faktura med betalningsinformation och ev. inbetalningskort samt voucher sänds per e-mail. Du kan också välja att få dessa dokument sända per post, men då tillkommer en avgift på 40 SEK. 

Vad gäller när jag vill resa som ensam vuxen med barn?

Risskov Bilsemesters priser gäller för två betalande vuxna i ett dubbelrum. Om du reser ensam med barn måste ett av barnen betala fullt pris. För de övriga gäller de barnrabatter, som anges på hotellets hemsida.

Går det att beställa enkelrum?

På nästan alla hotell, som vi samarbetar med, går det att beställa enkelrum mot enkelrumstillägg. Tillägget varierar från hotell till hotell.

Kan jag boka färja eller flyg genom Risskov Bilsemester?

Risskov Bilsemester säljer ENDAST hotellpaket. All transport måste du ordna själv. Vi har inget avtal med färje- eller flygbolag, men rekommenderar dig att leta på internet efter billigaste transportmedel.

Vad ska jag ta med till hotellet och på resan?

Till hotellet behöver du, som bevis på din bokning, endast ta med vouchern, vilken beskriver vad som ingår i det paket du beställt. Vouchern tillsändes dig med bekräftelsen. Om du fått bekräftelsen per e-mail, ska vouchern skrivas ut och lämnas till hotellet vid incheckningen. Utomlands kräver hotellen oftast legitimation vid in-checkningen. Vi rekommenderar att ni tar med er passen.

Glöm inte att ta med giltigt registreringsbevis på bilen. Vi rekommenderar också att ta med det blå EU-sjukförsäkringsbeviset är ett supplement till den allmänna sjukförsäkringen. Det kan beställas på Försäkringskassan. Den allmänna sjukförsäkringen gäller med endast personnummer uteslutande i Norden.

Kan någon kostnad tillkomma, när jag är på hotellet?

Allt som står angivet i beskrivelsen av hotellpaketet ingår. På vissa hotell tar man ut en miljöavgift eller turistskatt, som ska betalas på hotellet i lokal valuta (eller ev. med kort). Om hotellet inte tillhandahåller gratis parkering, betalar du parkeringsavgiften på hotellet, om du använt den avgiftsbelagda parkeringen.

När hotellrummet har minibar, betalar du själv för din konsumtion på hotellet. Detta gäller även för annan konsumtion, utöver vad som anges i paketet, i bar eller restaurang.
Var uppmärksam på alla hotell inte har gratis internet, om det inte angivits i texten på vår hemsida.

I vissa paket ingår endast mat för fullt betalande vuxna. Läs hotelltexten på vår hemsida noggrant beträffande barn som har gratis logi.

Miljöavgifter för bilar och motorvägstullar tas ut i många storstäder och storstadsregioner, ffa i Tyskland, Österrike, Schweiz och Italien. I Tyskland heter miljömärket, vilket klistras synligt på vindrutan, umweltsplakette eller feinstaubplakette. Dessa kan köpas på bensinstationer (TÜV och DEKRA) i Tyskland. Om man kör bil utan märket i en miljözon, får man böta. I Italien betalar man motorvägsavgiften direkt i "biltullen", som ligger i början av motorvägen och vid avfarterna. Denna kan betalas kontant eller med kort. I Österrike måste motorvägsmärket köpas på bensinstationer innan ni kör på motorvägen. I Schweiz köper du motorvägsmärket vid gränsstationen.

Hur beställer jag ett handikappanpassat rum?

Alla hotell är inte handikappanpassade. Oftast framgår detta av hotelltexten på vår hemsida. Vi rekommenderar er att kontakta oss per telefon, så hjälper vi gärna till att hitta det bästa alternativet beroende på handikappet. Dock är det till sist kundens ansvar att förvissa sig om, att det rum som bokats har rätt hjälpmedel. Detta görs lämpligen genom ett telefonsamtal till hotellet. Risskov Bilsemester ansvarar inte för att hjälpmedlen är tillfredsställande.

Får jag ha hund med mig på hotellet?

Alla hotell accepterar inte hundar eller andra husdjur. När du gör din bokning på vår hemsida kan du bocka för "hund" på bokningssidan. Oftast är detta förknippat med en avgift, som ibland betalas på fakturan till Risskov Bilsemester och ibland ibland betalas på hotellet. Vilket som gäller syns på bokningen. Utomlands beror avgiften ibland på hundens vikt.

Vad innebär slutstädning?

Att uppehållet är med slutstädning, innebär att rummet inte städas, sängarna inte bäddas och handdukarna inte byts under vistelsen. Nya handdukar kan hämtas i receptionen mot avgift. På en del hotell kan du köpa till daglig städning, när du är på plats.

Hur dags kan jag checka in på hotellet?

På vår hemsida och på vouchern står in- resp. utcheckningstider. Om ni vet att ni ankommer efter kl.18 till hotellet, måste ni ringa och meddela detta. När middag ingår i hotellpaketet måste ni anlända under restaurangens öppettider. Om detta inte är möjligt och ni själva inte avtalat något annat med hotellet, ersätter Risskov Bilsemester inte förlorad måltid. Hotellets telefonnummer finner ni på vouchern.

Kan jag beställa en katalog över Risskov Bilsemesters erbjudanden?

Nej, tyvärr kan vi inte trycka kataloger eftersom våra erbjudanden ständigt varierar både beträffande vilka hotell vi skrivit avtal med och priserna för Specialerbjudanden och Wild Offers. Om du är intresserad av att få en beskrivning (papperskopia) av ett eller ett par hotell från vår hemsida, som du vill titta närmare på kan vi sända dessa med post. Ring till oss så ombesörjer vi det. I annat fall finns all information på vår hemsida.

Hjälp! Jag har ingen skrivare! Vad gör jag?

För att betala behöver du inte skriva ut fakturan. Du kan kopiera informationen på ett blankt inbetalningskort. Om du gör det, glöm inte ditt bokningsnummer! Vouchern måste däremot presenteras vid incheckningen. Om du kontaktar oss kan vi sända voucher till hotellet, när vi ser att din vistelse är betald.

Är det billigare att boka genom Risskov Bilsemester än direkt på hotellet?

Vårt mål är att alltid erbjuda bättre priser än hotellen. Det går dock inte att undvika att hotellen själva har friheten att erbjuda hotellnätter till extrapris under vissa perioder, oftast lågsäsong.

Kan jag sända kommentarer till Risskov Bilsemester?

Vi tar gärna emot kommentarer, ris, ros och förslag till förbättring, från våra kunder på vår e-mailadress kontakt@risskov.se Du kan också skriva brev till oss om du inte har någon dator.

Kan jag framföra speciella önskemål till hotellet?

Risskov Bilsemester försöker, i samarbete med hotellet, emotse speciella önskemål som t.ex. rummets placering, balkong eller störningsfritt rum. Vi kan dock inte garantera att era önskemål uppfylles, såvida inte extra betalning avlagt för önskemålet. Var vänlig meddela receptionen om era eventuella önskemål vid incheckningen, även om de är bekräftade från Risskov Bilsemester.

Om det speciella önskemålet gäller kostallergi, husdjursallergi eller religiösa kostrestriktioner, meddelar Risskov Bilsemester hotellet och kräver ett skriftligt svar från hotellet. Om önskemålet inte går att uppfylla, meddelar vi dig. Om hotellet trots bekräftande inte uppfyller önskemålet, ber vi dig om möjligt, att kontakta oss snarast, medan du fortfarande är på hotellet.

Ska jag ta med lokal valuta på resan?

Det är alltid bra att ha med lokal valuta till din destination. I nästan alla länder kan man betala med kort, men en situation kan uppstå där kortbetalning inte går och tjänsten redan är "förbrukad" t.ex. en taxiresa eller en drink i en bar. Dessutom är det bra om du vill köpa något litet, som t.ex. ett vykort eller en glass. Vi rekommenderar dig att växla hemma, så du vet växlingskursen. Du kan naturligtvis också ta ut pengar i den lokala valutan på ditt bankomatkort när du ankommit till resmålet. Var dock uppmärksam på att en avgift kan tillkomma om du inte går till den bank, som din svenska bank samarbetar med.

Presentkort

Presentkortet gäller vid köp av resor på www.risskov.se och kan inte lösas in mot kontanter. Presentkortet är giltigt i 36 månader från utskriftsdatum.

Ångrar du köpet av ett presentkort kan det återbetalas av Risskov Bilsemester inom 14 dagar så länge det inte har använts.

Ångerrätten gäller från den tidpunkt då du mottager presentkortet via post eller email.

Önskar du att annulera presentkortet vänligen kontakta vår kundservice på 040-6116130.

Uppdaterad 16 december 2019

För vår ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi återigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet

· Researrangör: Risskov Autoferien AG
· Priset är per person i dbl.rum. · Minimum inkl. slutstädning
· Bokningsavgift för online bokning 85 SEK och för telefonbokning 100 SEK
· Spara ift. hotellets eget pris

Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.