Minisemester med centralt boende på Cabinn Vejle

Svenska | SEK

Cabinn Vejle

Billig och bekväm bas under er vistelse i Vejle

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Modernt hotell med central belägenhet
 • Frukostbuffé och trevliga rum
 • Utmärkt utgångsunkt för en familjesemester
311:-
3~5 dag från
999.-

Uppehåll med frukostbuffé

Besök Vejle

3 dagar
Från 999,- / spara upp till 226,-
Spara
4 dagar
Från 1.549,- / spara upp till 289,-
Spara
5 dagar
Från 2.139,- / spara upp till 312,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis internet
 • Centralt läge
Risskov Paket

Cabinn Vejle är det perfekta valet för er som söker en billig och bekväm utgångspunkt för upplevelser i Vejle med omnejd, med både Legoland och Givskud Zoo inom 30 minuters köravstånd.

Hotellet erbjuder

Cabinn Vejle har ett bra centralt läge i den södra delen av Vejle centrum, med närhet till Vejle Å och stadens gågata. Hotellbyggnaden består av 12 våningar och från hotellet får ni en fin utsikt över staden.

Hotellet erbjuder en modern och bekväm bas för en härlig vistelse i Vejle. Med kort avstånd till djurparken i Nørreskoven, Legoland och Givskud Zoo är Cabinn Vejle ett perfekt val för er som ska ut på familjesemester och reser med barn.

Varje morgon serveras en god frukostbuffé med ett stort urval i frukostmatsalen. Så här kan ni få en bra start på dagen innan ni tar er ut på upptäcktsfärd i och kring staden. Hotellet erbjuder ej middag, men det centrala läget gör att ni har närhet till flera caféer och restauranger där ni kan avnjuta läcker mat och dryck.

Bilen går bra att parkera på hotellets gård, mot en extra avgift. Vänligen observera att antal parkeringsplatser är begränsade. 

Under er vistelse har ni tillgång till kostnadfritt trådlöst internet.

Om rummen

Hotellets rum är omsorgsfullt inredda för er bekvämlighet med sängar, skrivbord, TV samt kaffe och te-faciliteter. Samtliga rum är utrustade med eget badrum med toalett och dusch/badkar. Några av rummen har våningsängar medans andra har enkel och dubbelsängar.

Rumstyper

Dubbelrum

1 / 2
Rummen är inspirerade av skeppskabiner och här har man tagit vara på varje centimeter när man inrett rummen. Alla rum har eget badrum, bekväma sängar, skrivbord, TV och gratis te och kaffe.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

250 km från
Öresundsbron
250 km från
Göteborg, Sverige
410 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Legoland - Barnens dröm (28km)

Börja med den största attraktionen i Billund, Legoland, som är mycket fascinerande för både vuxna och barn. I det nya "Lego Ninjago World" finns det utmaningar, som ska klaras av. Starta som en ninja i Lloyds Laser Labyrint, tag därefter turen över Coles Klatrevæg (Coles Klättervägg), och slutligen i "Lego Ninjago The Ride" ska de 4 Ninja-elementen; eld, blixtar, jord och is övervinnas för att nå "The Great Devourer".

Givskud Zoo (21.9km)

Mitt på Jylland ligger Djurens rike. Åk på safari med familjen i den egna bilen eller hoppa på safaribussen och upplev djuren, precis som på savannen, på nära håll. Håll bilrutorna uppdragna medan lejonen smyger runt bilen och när zebrorna och girafferna springer över slätten. Här finns också ett stort tropikhus med jätteuttrar. Missa inte heller Danmarks största Dinosaurieutställning med över 40 exemplar i naturlig storlek och avsluta kanske dagen med att vaska guld och baka pinnbröd i indianernas tipitält. Som ni förstår är det lätt attt tillbringa en hel dag på Givskud Zoo.

LEGO@House (28.2km)

Det nya LEGO@House gör besökarna delaktiga i historien bakom Lego och inspirationen till de världsberömda klotsarna, som skapade nytänkande kring leksaker. Det nya LEGO@House öppnar 2017 och blir 23 meter högt och inte mindre än 8.500 kvadratmeter, så det finns plats för en och annan legoklots.

Vejle (6.9km)

En av de intressantaste upplevelserna i Vejle är köpmansgården Bindeballe, som är både ett museum och en spännande butik. Besök också

Kulturmuseet i Spinderihallerne, som visar olika utställningar om Vejles historia. Det finns möjlighet att ta en virtuell tur runt Vejle under renässanstiden här liksom att se en spännande film om bomullsspinneriindustrin. Bomullspinneriet medverkade till att göre Vejle känt. I Vejle finns också Danmarks mest berömda mosslik och järnåldersutställningen, Jernalderudstillingen, är intressant med hundratals utställningar, samt ett lekmuseum. Om barnen är med kan en promenad i Spinderiet varmt rekommenderas. Science- och upplevelsecentret Økolariet är ett rent sagoland för de minsta. Det finns en rad utställningar om natur och miljö, samt naturtillgångar och klimatet. Genom utställningar och arrangemang lär sig besökare om naturen om klimatet omkring oss. Varje år är det mer än 55000 barn som besöker Økolariet. De som inte vill leka kan alltid välja att ta en guidad tur.

Gorilla Park Vejle (3km)

Gorilla Park Vejle är en klätterpark med 6 individuella hinderbanor som för er igenom trätopparna i Nørreskogen. Banorna varierar i både höjd och svårighetsgrader så här finns det utmatningar som passar både stora och små. Här kan ni verkligen leka Tarzan och Jane och slinga er igenom trätopparna, ett sant äventyr och utflykt som passar hela familjen!

Økolariet (0.5km)

Besök Økolariet, ett enastående kunskaps och upplevelsecentrum med spännande och interaktiva utställningar om natur, miljö och teknologi. Det är gratis inträde till centret och här kan hela familjen tillsammans uppleva, lära sig nya saker och inspireras. Här förmedlas lokala och globala teman om naturens tillstånd, vattnets kretslopp, avfall och återvinning, energi och resurser, bostäder och konsumtion, dialog och teknik, innovation och arkitektur.

Fjordenhus (1.8km)

I juni 2018 fick Vejle ett nytt och speciellt landmärke. Den världsberömda dansk-isländska konstnären, Olafur Eliasson, står bakom Fjordenhus som är en unik byggnad, belägen vid Vejles hamn. Konstverket är späckat med detaljer och otraditionella vinklar och naturen är väl tagen i beaktning vid konstruktionen.

Den 9.000 kvm stora byggnaden reser sig 28 meter upp från havet och består av fyra sammanhängande cylindrar som skapar förbindelse mellan fjorden och staden. Byggnaden är byggd så att det är möjligt att åka igenom den med kajak och få en speciell upplevelse från en unik vinkel. På taket finns det solceller och plantering, och om natten lyser byggnaden upp inifrån, som en fyr. 

Byygandens väggar och murar består av tusentals smala, rektangulära murstenar med flera inmurade blåa och gröna stenar. De gröna stenarna präglar särskilt byggnadens nedre del, omkring fjorden, medans de blå ökar i antal desto längre upp i höjd man kommer. Detta är ett exempel på hur naturen är tagen i beaktning under bygget. Ett annat exempel är en skulptur som visas emellanåt och döljs av tidvattnet. 

Detta är med andra ord en ganska unik byggnad, där konst och arkitektur går hand i hand, i en härlig harmoni med den omgivande naturen.

Fjordenhus är öppet för offentligheten alla dagar mellan kl 07:00 till 24:00, och det arrangeras guidade turer där ni kan få mer inblick i konstnärens tankar och idéer bakom utmaningen av bygget och de olika konstverken som ni finner i byggnaden.

Vejle Musikteater (1.1km)

Vejle Musikteater ligger i centrala Vejle och här händer det mycket roliga och spännande saker. Teatern bjuder både på äventyr och historieberättelser, musikaler, konserter, föredrag och annan underhållning. Under ett besök i Vejle rekommenderas det absolut att titta närmare på teaterns program för att se om det finns något event som faller er i smaken. Musikteatern har ett fantastiskt läge endast ett stenkast från centralstationen, huvudgatan och stadsparken.

Skulpturparken i Tørskind Grusgrav (21.6km)

Den danska skulptören Robert Jacobsen har i samarbete med den franska skulptören Jean Clareboudt byggt en skulpturpark i grusgraven i Tørskind. Skulpturerna är skapta i järn, betong, sten och trä och betraktas som ett samlat verk som går i dialog med naturen. Utställningen bygger nämligen på solens bana över himlen under dagen och man kan skåda hur ljuset och skulpturerna samspelar. Av samma skäl upplevs dessa verk olika beroende på vilken tidpunkt på dagen eller året ni besöker platsen.

Jelling Monumenten (14.1km)

Åk på bilsemester i Danmark och upplev den spännande historia i Jelling där ni kan besöka det imponerande monumentområdet från Vikingatiden, som består av två runstenar, två stora högar, Jellingehögarna, Europas största stensamling och ett 1,4 km långt staket som omger hela området. Mitt på monumentplatsen ligger Jelling Kyrka, en romantisk stenkyrka från 1100, där ett gravminne av Gorm den gamle restes år 2000. Den lilla runstenen är rest av Gorm den gamle och här finns det äldsta skriftliga beviset på Danmarks namn. Av den anledningen kallas stenen för Danmarks namncertifikat. Den stora runstenen restes av Harald Blåtand och markerar övergången från den hedniska tiden till Kristendomen och betecknas därför som Danmarks födelsebevis. Monumentet anses vara Europas främsta monument från Vikingatiden och har sedan 1994 funnits med på UNESCO:s världsarvslista.

Bluetooth-teknologin, som används för trådlös kommunikation i mobiltelefoner och datorer, är uppkallad efter den danska kungen Harald Blåtand på grund av hans förmåga att kommunicera mellan olika fraktioner. Ni kan lära er mycket mer om monumentet och Vikingatiden på upplevelsecentret Kongernes Jelling. Det är gratis att besöka både monumentområdet och besökscentret, så passa på att besöka området under en bilsemester med billigt hotellboende från Risskov Bilsemester.

Billund (27.8km)

Kör till södra Danmark och besök Billund, vars område erbjuder vacker natur, kultur och ett pulserande stadsliv samt massor av attraktioner för barn.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Gudenå

Uppehåll med frukostbuffé

Midtjylland

Semester nära Gudenå

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • kaffe och te
 • 1 fl vin på rummet
 • Gratis internet och parkering

272:-
Från endast
869.-

Visa karta

Minisemester på Jylland

Läs mer

Hotel Korning Kro

Inkl halvpension

Östra Jylland

Krosemester med mat & vin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 gl. vin till varje middag
 • Gratis parkering

340:-
Endast
1.439.-

Visa karta

Trevlig krosemester på Østjylland

Läs mer

Hotel Bredehus

Inkl 2-rättersmeny

Östra Jylland

Natur och kulturhistoria

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 2 x kaffe m. sötsak efter middagen
 • Gratis internet och parkering

652:-
Från endast
1.269.-

Visa karta

Många upplevelser på södra Jylland

Läs mer

Munkebjerg Hotel

Inkl halvpension och 1 glas vin

Östra Jylland

Forkælelse i Vejle

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 gl vin i lobbybareb (15-17)
 • Entré Casino (2 dgr) + 1 jeton

1.663:-
Endast
1.689.-

Visa karta

Minisemester vid Vejle Fjord

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.