Badsemester vid havet nära till Tysk gränshopping

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Strandhotel Strande

Härliga dagar vid stranden och vattnet i Schleswig-Holstein

 • 470 km från Öresundsbron
 • 230 km från Rostock, Tyskland
 • 460 km från Göteborg, Sverige
 • 460 km från Helsingborg, Sverige
 • 100 km från Travemünde, Tyskland
 • 360 km från Sassnitz, Tyskland
 • 380 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Hund
 • Parkering mot avgift

Om hotellet

Strandhotel Strande ligger i vacker natur intill Kielfjorden i tyska Schleswig-Holstein. Beläget i den lilla staden Strande ca 15 km norr om delstatens huvudstad Kiel, är det en perfekt bas för både stads-, bad- och natursemester. Området erbjuder många fina upplevelser nära till stränder och även till Danmarks gräns, ett härligt område för bilsemester.  

Hotellet erbjuder

Strandhotel Strande ligger bara två minuters promenad från stranden vid Kielbukten och erbjuder härliga möjligheter för båtturer och en avkopplande semester på de vita sandstränderna. Här kan du njuta av en idyllisk miljö i ett litet, mysigt samhälle med lugn och vacker natur nära storstadens puls. 

Hotellet ligger i en vacker tegelbyggnad och med många faciliteter. Bl. a. kan ni njuta av läckra, regionala rätter i hotellets restaurang, Riva, som tillsammans med vinterträdgården och terrassen har en vacker utsikt över fjorden. Restaurangen har lunchöppet från kl. 12:00 till 14:30, eftermiddagskaffe mellan 14:30 och 17:00, och middagsgäster är välkomna måndag-lördag från kl. 18:00 till 21:30. Från oktober till mitten av mars serveras på söndagar inga varma rätter efter kl. 20:00. Hotellet har en bar och en vinbar samt bastu och en härlig trädgård. Det finns gratis parkering på hotellet och hotellet erbjuder gratis trådlöst internet. 

Rummen

Hotellet har 29 rum, alla inredda i en ljus, luftig och modern stil. Alla rum har bad/dusch, toalett, hårtork, TV, skrivbord och värdeskåp.

Vänligen observera att

Om ni vill använda bastun kan ni låna badrock och tofflor på hotellet.

Mer info

Värt att se

 • Tiergehege Tannenberg (16.1 km)

  Tiergehege Tannenberg är ett härligt naturområde på omkring 40 hektar beläget vid Östersjökanalen norr om Kiel. Området präglas av stora skogar, idylliska ängar, ystra bäckar och fina dammar. Djurlivet inkluderar många arter som t.ex. skotsk höglandsboskap, vildsvin, baggar, rådjur och dovhjort. De ofarliga djuren vandrar fritt, medan de farliga finns på stora inhägnade arealer.

  Tiergehege Tannenberg
  Möt de charmiga djuren fritt i naturen.
 • Kiel War Cemetery (Krigskyrkogården i Kiel) (13.7 km)

  Kiel War Cemetery ligger som en del av Kiels största kyrkogård, den 16 hektar stora vackra Nordfriedhof från 1878, nordväst om Kiel Altstadt. Krigskyrkogården las till år 1952 i överensstämmelse med "Commonwealth War Graves Commisions" byggbestämmelser (CWGC). Gravarna omfattar soldatgravar och befälsgravar av olika rang och kyrkogården poängterar Kiels betydelse som flottbas. Detta är ett intressant och lärorikt utflyktsmål att besöka under en bilsemester i norra Tyskland!

  Kiel War Cemetery (Krigskyrkogården i Kiel)
  Krigskyrkogården är en del av Nordfriedhof - Kiels största kyrkogård.
 • Botanischer Garten Kiel (16.4 km)

  Kiels stora vackra botaniska trädgård omger Christian Albrechts Universitet. Trädgården har inte mindre än 7 växthus med exotiska växter från hela världen indelade i klimattema. Under vissa perioder av året kan man också få se många olika sorters fjärilar.

  Botanischer Garten Kiel
  vackert blommande träd i Botanisher Garten Kiel
 • Kiel (19.0 km)

  Kiel är en universitetsstad, flottbas och en viktig hamnstad. Tysklands största färjehamn ligger i Kiel och här förenas maritim livsstil med storstadsliv, kultur och historia. Staden är en av de populäraste shoppingstäderna vid Östersjön och stadens stolthet är givetvis Kielfjorden. Här finns stränder och vacker kultur. "Kieler Woche", den världsberömda regattan, är årets höjdpunkt och en sann folkfest. Promenera i den gamla stadsdelen, Kieler Altstadt, där ni kan se Nikolaikyrkan på Alter Markt med Ernst Barlachs figur "Geistkämpfer". Resten av fjordarmen gör en halvcirkel runt den gamla stadsdelen. Sjöfartsmuseet finns i en gammal fiskehall och det är också spännande att se Museihamnen med de historiska skeppen. Med andra ord finns här massor att upptäcka under en bilsemester i eller kring Kiel!

  Kiel
  Kiel är en universitetsstad, flottbas och en viktig hamnstad.
 • S:t Nikolaikyrkan (22.4 km)

  Den vackra evangelistiska S:t Nikolaikyrkan står på Alter Markt i Kiel och är stadens huvudkyrka och äldsta överlevande byggnad. Kyrkan är särskilt känd för sin stora altartriptyk och sin enorma orgel. Den 22 maj 1944 blev kyrkan skadad i samband med ett luftangrepp från de Allierade, men redan 1950 påbörjades restaureringen och de skadade delarna av kyrkan blev återuppbyggda med mer moderna material, former och strukturer som t.ex betongpelare och cementloft. 1986 renoverades åter kyrkans inre.

  S:t Nikolaikyrkan
  Kyrkan ligger i Kiels gamla stadsdel
 • Laboe Naval Memorial (37.4 km)

  Laboe Naval Memorial är ett 72 meter högt monument ursprungligen uppfört som minnesmonument över de stupade i kejserliga flottan under första världskriget. Monumentet byggdes under åren 1927 till 1936. År 1954 ändrade man dedikationen till att omfatta alla marinsoldater, som stupat under båda världskrigen.

  Laboe Naval Memorial
  Laboe Naval Memorial syns långt ifrån och utgör en av Kiels symboler
 • U-Boot U 995 (37.5 km)

  U-Boot U 995 är den enda tyska u-båten, som finns bevarad från andra världskriget och som man kan gå in i. Här får ni en unik inblick i besättningens liv ombord. U-båten, som var aktiv under andra världskriget, gjordes om till museum år 1972 och sedan dess har inte mindre än 12,5 miljoner besökare sett båten. Kom förbi och upplev den spännande historien! Besök också Laboe Naval Memorial som ligger intill u-båten.

  U-Boot U 995
  U-Boot U 995 är den enda tyska u-båten från andra världskriget, som man kan gå in i.
 • Holsteinische Schweiz (82.9 km)

  Naturparken Holsteinische Schweiz sträcker sig över inte mindre än 72000 hektar och är därmed det största naturområdet i Schleswig-Holstein. Här finns över 200 små och stora sjöar omgivna av kullar, skog och mark som avlöses av idylliska småstäder och vackra herrgårdar. På grund av de många sjöarna är området populärt för vattensport såsom att paddla kanot eller fiska. Det finns också otaliga möjligheter till vandring. En annan härlig upplevelse är en segeltur på sjöarna där ni kommer nära inpå naturen och det lokala fågellivet.

  Holsteinische Schweiz
  Segeltur på sjöarna i naturparken Holsteinische Schweiz under er bilsemester.
 • Plön (48.0 km)

  När ni kommer till Plön är det första ni ser det otroligt vackra, vita sagoslottet, som tronar på en höjd vid staden. Renässansslottet byggdes på 1600-talet och var fram till 1761 säte för hertigarna av Plön. På 1800-talet var slottet sommarresidens för Kronprins Frederik senare Frederik VIII. Missa inte ett stopp här när ni bilar i Tyskland. 

  Plön
  Första anblicken som möter er i Plön är det stora sagoslottet, som ligger som en gräddtårta på höjden över Plön
 • Julmarknad i Kiel (19.7 km)

  Kiels årliga julmarknad är inspirerad av stadens omgivningar och historia som bygger mycket som Kiel som maritim kuststad. Vid Holstensplatz och Ismus-Bremer-Plads förvandlas omgivningarna till ett magiskt jullandskap med många bodar där ni kan köpa ullkläder, bärnstenssmycken samt lokala kulinariska läckerheter. Ni kan också besöka julmarknaden Altenmarkt vid den gamla stadsdelen omkring Skt. Nikolai Kyrkan som har sin egna alpin-inspirerade julstämning och traditionella punch och matbodar.

  Från mitten av november arrangeras också en is festival på rådhusplatsen i Kiel, där en 750 kvm stor baldakin finns på plats för att ta emot frysande gäster.

  Julmarknad i Kiel
  Besök Kiels magiska julmarknad i vinter
Mer info

Karta

Strandhotel Strande
Strandstraße 21 24229 Strande

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~3 i spjälsäng 62% Rabatt
Barn 3~12 i extrasäng 43% Rabatt