Kör själva i Dalarna och bo på Green Hotel Tällberg

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Green Hotel Tällberg

Nyrenoverat hotell med vacker utsikt över Siljan

Relax-avdelning med inomhuspool, bastu, jacuzzi och gym
Traditionell stil med personal klädd i folkdräkt
Restaurang med meny av närproducerade råvaror
 • Restaurang
 • Utomhuspool
 • Inomhuspool
 • Jacuzzi
 • Bastu

Om hotellet

Green Hotel Tällberg ligger vackert beläget vid Siljan och är omgivet av fantastisk natur. Här möts ni verkligen av det traditionella Dalarna med personal i folkdräkt och inslag av allmogestil i inredningen. Det är endast 15 minuters bilresa till både Leksand och Rättvik. Här väntar en avkopplande weekend eller ett kortare stopp på en längre bilsemester i Dalarna. 

Om hotellet

Hotellbyggnaden är från 1917 men renoverades så sent som 2019 och här blandas traditionella inslag med en modern touch. 

Hotellet har en trevlig relax-avdelning med inomhuspool, bastu, jacuzzi och gym. Utanför hotellet finns också en tennisbana och utomhuspool. 

Hotellets restaurang serverar lokalt producerad mat och är öppen för frukost och middag. Under lågsäsong är restaurangen stängd för middag på söndagar. Köksmästare Morten Paulsen väljer råvaror med omsorg och efter säsong. Här värnar man om miljön och väljer råvaror från lokala producenter med korta transporter. Därför kommer potatisen från grannbyn Häradsbygden och regnbågen fiskas direkt från Siljan.

Om ni vill ha en aktiv semester finns det många utflyktsmål och sevärdheter runt Tällberg. Här hittar ni många vandrings- och cykelleder och det går att åka längdskidor. Här hittar ni också Europas längsta parallellrodelbana. Det finns två golfbanor inom 10 km från hotellet. Om barnen är med på semestern är också Leksands sommarland ett måste!

Det går att hyra cyklar på hotellet och det finns gratis parkering samt laddningsstation för elbilar (mot avgift). Under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet.

Om rummen

Hotellet har totalt 100 rum som varierar i storlek mellan 10-40 kvm. Många av rummen har milsvid utsikt över Siljan. Hälften av rummen ligger i restaurangbyggnaden och resterande rum ligger i fristående hus och härbren i hotellparken.

Alla rum har eget badrum, TV, telefon och hårtork. 

Husdjur är välkomna mot en avgift och måste förbokas. 

Vänligen observera att

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att sängarna inte bäddas, rummet inte städas och handdukarna inte byts under vistelsen. Nya handdukar kan hämtas i receptionen mot avgift.

Mer info

Värt att se

 • Vandra i Tällberg (0.8 km)

  Tällberg bjuder på flera vackra vandringsleder i olika svårighetsgrader. Välj det röda spåret om ni vill ha en längre tur på 7 km som tar er runt hela byn. Under promenaden upplever ni stranden och Digerberget, som även har en fin utsiktspunkt. Det finns flera längre leder längst stranden och även alternativ för de som vill träna i kuperad terräng. Under vintertid finns det ett kort och ett längre skidspår att åka på. För de som vill ha en riktig utmaning finns Tällbergs egna halvmaraton och triathlon att delta i.

  Vandra i Tällberg
  Vandra i Tällberg och upplev den vackra omliggande naturen
 • Tällberg (0.8 km)

  Tällberg eller ”Thaellebaerghe”, som namnet först skrevs, betyder ”Det tallbevuxna berget” är en vacker by belägen på sluttningen ner mot Siljan. Tällberg är en populär semesterort och i samhället finns hela åtta hotell och gästhem och varje år har man cirka en kvarts miljon besökare. Ursprungligen var samhället en liten by med anor från medeltiden men från tidigt 1900-tal utvecklades samhället till en populär turistort. Tällberg bjuder på flera vackra vandringsleder i olika svårighetsgrader. Välj det röda spåret om ni vill ha en längre tur på 7 km som tar er runt hela byn. Under promenaden upplever ni stranden och Digerberget, som även har en fin utsiktspunkt. Det finns flera längre leder längst stranden och även alternativ för de som vill träna i kuperad terräng. Under vintertid finns det ett kort och ett längre skidspår att åka på. För de som vill ha en riktig utmaning finns Tällbergs egna halvmaraton och triathlon att delta i.

  Tällberg
  Semestra i natursköna Tällberg
 • Tällbergsbyarnas Golfklubb (2.6 km)

  Tällbergsbyarnas Golfklubb är en vacker naturlig golfbana med nio hål. Tällbergsbyarnas GK erbjuder golfspel bland porlande bäckar och vattenspeglar. Björkar och sommarblomster med vildväxande orkidéer omger banan som sträcker sig över ett varierat landskap. Det är en naturskön parkbana som innehåller många intressanta, varierande hål och är en utmaning såväl för amatörer som för mer rutinerade spelare.

  Tällbergsbyarnas Golfklubb
  Spela en runda golf under er semester med besök på Tällbergsbyarnas Golfklubb
 • Leksand Sommarland (9.0 km)

  Leksand Sommarland ligger vid Siljans strand och brukar vara populärt för de som reser med barn. Här finns ett vattenland med spännande pooler och rutschbanor men också action- och motoraktiviteter och en minilantgård. Varför inte testa på nyheten "Wipeout Siljan" som är en uppblåsbar hinderbana, klätterväggen eller bungy-trampolinen? Här kan hela familjen lätt underhålla sig en hel dag och mer information om alla aktiviteter finns på deras hemsida. Parken är endast öppen sommartid.

  Leksand Sommarland
  På Leksand Sommarland kan hela familjen roa sig
 • Rättvik (13.5 km)

  De flesta förknippar nog Rättvik med folkdräkter, knätofsar, kyrkrodd och midsommar. Här kan ni besöka Rättviks kyrka med anor från 1200-talet eller följa Siljans strand och beundra naturen. Ytterligare en stund längre bort längs Siljan finns Nusnäs. Här tillverkas ännu idag de äkta dalahästarna. Passa på att inhandla en!

  Rättvik
  Rättvik i Dalarna har mycket att erbjuda
 • Dalhalla (21.4 km)

  Dalhalla ligger strax norr om Rättvik. Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare. Här ges olika populära konserter och andra framträdanden.

  Dalhalla
  Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare
Mer info

Karta

Green Hotel Tällberg
Ovabacksgattu 17 793 70 Tällberg

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~11.99 i extrasäng 60% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 40% Rabatt