Weekendresa till Öland med Risskov Bilsemester

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Guntorps Herrgård

Bo centralt i Borgholm på Öland i natursköna omgivningar

Boende på hemtrevlig herrgård
Nyrenoverade rum
Hyr cyklar och upptäck Öland
 • Bar
 • Möjligt att hyra cykel
 • Lekplats
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Åk på semester till vackra Öland och bo på mysiga Guntorps Herrgård, beläget nära Borgholms centrum. Härifrån har ni gångavstånd till stadens centrum och kan utforska alla stadens och öns sevärdheter. Öland har massor att erbjuda; upptäck det spännande Borgholms slott, utforska mysiga byar, besök museum, upptäck den vackra naturen och mycket mer. På herrgården bor ni bekvämt i vackra och rofyllda omgivningar och kan bland annat njuta av en god frukostbuffé varje morgon. 

Hotellet erbjuder

Guntorps Herrgård är beläget nära centrala Borgholm, ett mycket populärt turistresmål om somrarna, och är en perfekt utgångspunkt för en rofylld semester på vackra Öland. Ni bor i lugna, natursköna omgivningar och får uppleva ett riktigt avkopplande herrgårdsliv. Glöm vardagsstressen och njut av tystnaden och lugnet vid herrgården. Det pittoreska hotellet passar perfekt för en weekendresa eller längre vistelse. Ni kan lätt ta er till stadens alla sevärdheter och upptäcka all historia, kultur och natur som ön har att erbjuda. Passa på att njuta av Ölands natur med till exempel vandrings- eller cykelutflykter. Ni kan bland annat uppleva en kunglig vandring, en promenad på cirka en halvtimme där ni upptäcker områdets kungliga historia. 

Varje morgon dukas det upp en god frukostbuffé i de nyrenoverade sällskapsrummen. 

Ni har gratis tillgång till trådlöst internet under er vistelse. Det finns även Type 3 mode 2-elparkering vid hotellet. Det är möjligt att hyra cyklar på hotellet. 

Rummen

Herrgården har total 32 rum med 110 sängplatser. Samtliga rum är utrustade med ett badrum. Ni bor i nyrenoverade rum, antingen sekelskiftesrum i huvudbyggnaden eller i annexet på gården. Det finns både enkel- och dubbelrum. 

Vänligen observera att

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att sängarna inte bäddas, rummet inte städas och handdukarna inte byts under vistelsen. Nya handdukar kan hämtas i receptionen mot avgift.

Mer info

Värt att se

 • Öland (25.1 km)

  Läget vid Kalmarsund och naturen längs kusten gör staden och omgivningarna mycket vackra. Närheten till Ölandsbron gör det också lätt att besöka Öland. Du kan åka bil eller buss över bron till Borgholm på under en timme. Öland har allt du kan önska, särskilt på sommaren. Här finns alvarmarken med fridlysta orkidéer, skogar, underbara cykelleder, vita stränder, djurpark, ekopark, geopark, vikingagravar och naturreservat, samt restauranger, nattklubbar, fest och håll-i-gång, särskilt på sommaren.

  Öland
  Upplev Öland
 • Borgholm (1.9 km)

  Upptäck spännande och vackra Borgholm, det mycket populära resmålet på somrarna, under er semester på Öland. Här finns massor av sevärdheter: besök museer, byar, den härliga hamnen, det spännande Borgholm slott och mycket mer. Förbi Borgholm slott hittar ni även kungliga Solliden där ni bland annat kan besöka den vackra parken. Njut av Ölands vackra natur. Här finns massor av vandrings- och cykelleder att upptäcka. Det är även möjligt att klättra vid Borgholms vattentorn. 

  Borgholm
  Hamnen i Borgholm
 • Borgholms slott (2.3 km)

  Besök det spännande Borgholms slott på vackra Öland. Vandra runt på slottet och njut av den vackra utsikten. Slottsruinen är en av Ölands mest populära turistattraktioner och har flera utställningar och aktiviteter för hela familjen. Under sommarsäsongen är det till exempel flera konserter i slottsruinen. Borgholms slott stod färdigt år 1281 men förstördes i början av 1500-talet under kriget mellan Sverige och Danmark och har sedan återupprustats. På slottet kan ni besöka en utställning om dess 900 år långa och spännande historia. 

  Borgholms slott
  Besök Borgholms slott och upptäck dess spännande historia
 • Kalmars gamla stadsdel (38.8 km)

  Under medeltiden var Kalmar en av de få svenska städerna som var omgivna av en äkta ringmur. Denna mur kan ni fortfarande se rester av idag på flera platser i den gamla stadsdelen som är placerad ute vid Kalmarsund. Upplev denna vackra stad och gamla stadsdel under en kör själv semester med billigt och barnvänligt hotell. 

  Kalmars gamla stadsdel
  Passa på att strosa runt i och kring Kalmars gamla stadsdel under en minisemester eller weekend.
 • Skälby (38.3 km)

  Skälby är ett av de många grönområden omkring Kalmar. I denna barnvänliga och idylliska gårdsmiljö finns kaniner, grisar, kor, höns, getter, får, hästar och katter. Alla är välkomna att besöka djuren! Här finns även en lekplats, ponnyridning, grill och picknick-faciliteter samt trevliga promenadstråk. Under sommarhalvåret öppnar även caféet upp dörrarna och serverar kaffe, korv, glass och våfflor. Passa även på att besöka gårdsbutiken där ni bland annat kan köpa dagsfärska ägg.

  Skälby
  Skälby är ett barnvänlig och idyllisk gårdsmiljö
 • Kalmar Slott (39.9 km)

  Boka en billig bilsemester och åk till Kalmar där ni kan besöka Kalmar Slott som är en av stadens största attraktioner och ett av Sveriges mest välbevarade renässansslott. Året runt kan ni boka guidade rundvisningar där ni erbjuds en spännande inblick i slottets och Kalmars historia. Under en rundvisning kommer ni bland annat bli bekanta med slottets riddare, en imponerande vapensamling, fängelsetornet och kapellet. Efter rundvisningen kan ni ta en härlig promenad i slottsparken. 

  Kalmar Slott
  Kalmar Slott är ett av Sveriges mest välbevarade renässansslott.
 • Kalmars Konstmuseum (39.6 km)

  I centrum av Kalmar finner ni ett av Sveriges mest besökta konstmuseum. Detta är ett mycket modernt konstmuseum med mål att stimulera diskussioner och frågeställningar som påverkar mänsklighetens framtid och de utmaningar som regionen har framför sig. En mycket intressant och omtyckt sevärdhet väl värd att besöka under en bilsemester till staden!

  Kalmars Konstmuseum
  Kalmars Konstmuseum är väl värt ett besök under en bilsemester i eller kring Kalmar.
 • Kalmar Domkyrka (38.3 km)

  Åk på en billig kör själv semester och upplev den charmiga staden Kalmar. En stor sevärdhet i Kalmar är stadens imponerande domkyrka som ligger centralt i stadskärnan där ni också kan boka billiga och barnvänlisa hotell. Kalmar Domkyrka byggdes under 1600-talet och är uppfört i italiensk barrock stil. Domkyrkan vittnar om Kalmars storhetstid och är en av de enda byggnaderna kvar från den tiden.

  Kalmar Domkyrka
  Kalmar Domkyrka är stadens imponerande domkyrka, byggt under 1600-talet i Italiensk barrockstil.
Mer info

Karta

Guntorps Herrgård
Guntorpsgatan 2, 387 36 Borgholm, Sverige

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~11.99 i extrasäng 25% Rabatt