Minisemester i Mariager med boende på Hotel Postgaarden Mariager

Svenska | SEK

Hotel Postgaarden Mariager

Charmigt värdshus med utsökt mat och historisk atmosfär

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Historisk atmosfär i en över 350 år gammal byggnad
 • Suveränt läge mitt i Mariager
 • God dansk husmanskost av hög kvalitet
948:-
3~4 dag från
1.289.-

Inkl halvpension

Minisemester vid Mariager Fjord

3 dagar
Från 1.289,- / spara upp till 676,-
Spara
4 dagar
Från 1.999,- / spara upp till 948,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 2 x kaffe m. sötsak
 • Gratis parkering
Risskov Paket

Boka en härlig semester med utsökt mat på ett historiskt och charmigt danskt kro (vilket är ett traditionellt danskt värdshus) i Kronjylland. Postgaarden har ett fantastiskt läge nära fjorden i den charmiga köpstaden Mariager och erbjuder en mysig och autentisk gammaldags atmosfär under er semester i Danmark, och ni hittar många spännande upplevelser i närheten.

Om hotellet

Den charmiga hotellbyggnaden har anor från 1660 och här möts ni av en helt unik historisk atmosfär som man har sett till att bevara trots moderniseringar. Genom tiderna har flera kända personer tagit vägen förbi det här mysiga värdshuset och gästerna inkluderar H.C. Andersen, Sir Elton John, drottning Margrethe och prins Henrik.

Hotellets centrala läge i den populära staden Mariager med sina charmiga kullerstensgator ger er en perfekt bas för er semester i området och ni har nära både till fjorden, Mariager Saltcenter, vacker natur och många andra trevliga städer på Jylland.

Varje morgon dukar hotellet fram en härlig och varierad frukostbuffé i den trevliga restaurangen och till middag serveras välsmakande och vällagad dansk husmanskost. Sommartid kan ni slappna av med en kall öl eller ett glas vin på den trevliga terrassen.

Det finns gratis parkering vid hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet.

Om rummen

Hotel Postgaarden Mariager har 14 individuellt inredda rum som alla har renoverats varsamt i ljusa och trevliga färger men där man har behållit den ursprungliga charmen. Det finns både enkel- och dubbelrum att välja på och  alla rum har eget badrum, bekväma sängar, sittgrupp och TV med både danska och internationella kanaler. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

130 km från
Göteborg, Sverige
270 km från
Öresundsbron
525 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Mariager Saltcenter (0.6km)

Ett besök på Mariager Saltcenter är alltid en både rolig och lärorik upplevelse. Mariager Saltcenter ligger i den lilla mysiga hamnen vid Mariager fjord.

Det finns inget tvivel om vad som är det viktigaste på Saltcentret, vilket helt enkelt är just salt. Börja besöket med att lära er mer om hur saltet bildas i ”sydehytten” och bege er därefter till ”saltminen” (saltgruvan) och lär er mer på biografen. På ”Salt Touch” kan ni sedan njuta av en wellness- och spaupplevelse, ingen dålig idé med lite välbefinnande under besöket. Som avslutning på besöket kan ni sen bege er till Café Saltbøssen där det serveras allt från lunch till en slät kopp kaffe och till Saltshoppen där ni hittar många spännande föremål till försäljning. Varför inte inhandla en saltlampa eller havssalt från Mariager!

Vikingacentret Fyrkat (15.8km)

Fyrkat uppfördes omkring år 980 under vikingakungen Harald Blåtand. Borgen existerar inte längre, men försvarsvallen, som markerar byns utsträckning, kan fortfarande upplevas. Bakom vallen fanns 16 långhus, vars positioner idag markeras av vita stenar och alldeles utanför vallen har man byggt en kopia av ett långhus, som mäter nästan 29 meter och är byggt i uteslutande ek.

De arkeologiska fynden man funnit vid utgrävningar finns på Hobro Museum.

Besök också Vikingagården, som med sina hus och sin smedja utgör en stormansgård, som de såg ut på Harald Blåtands tid. Vikingacentret Fyrkat gömmer många upplevelser och lämpar sig utmärkt för en familjetur även med små barn.

Randers Regnskov (23.2km)

Gör ett besök i en helt annan värld. Så känns det nämligen när ni åker till Randers Regnskov. Den varma och fuktiga luften blandas med ljuden från de skummande vattenfallen och de många djurläten som hörs i den tropiska regnskogen i Randers. I de gröna omgivningarna väntar massor av spännande upplevelser. Se små och mycket flitiga bladskärarmyror och hälsa på de vackra jaguarerna, som bidrar till att göra det tropiska äventyret till en alldeles speciell upplevelse. Besök de stora kontinenterna Afrika, Sydamerika och Asien eller prova på en tur till det fruktade Ormtemplet.

Världskartan i Aalestrup (26.6km)

En dag skulle några ängar avvattnas nära Klejtrup Sjö, söder om Hobro, och fram kom då en sten som såg ut som Jylland. Det gav den dansk-amerikanska Søren Poulsen en idé att bygga sin helt egna lilla värld i ängarna. Detta byggdes mellan 1944 och 1969 och täcker en yta på 45 x 90 meter.

Bygget gick till på så sätt att stora stenar lades ovan på de frusna ängarna på plats så som världsdelarna är utplacerade. När isen sedan smälte kunde stenarna utan problem tiltas på plats. Ekvatorn är rödmarkerad och hela världskartan är omringad av sjöar, vatten och kända bergskedjor, så det är lätt att skicka mamma, pappa eller kompisen till Australien, Borneo eller Mount Everest om ni vill det.

Här finns även en 18-håls minigolfbana utplacerad på världskartan och på somrarna kan ni njuta av en segeltur på Stilla Havet där hela familjen kan vara med.

Mariager Fjorden (26.2km)

Mariager Fjord är också känt som Danmarks vackraste Fjord och området kring fjorden är fylld av härliga upplevelser. Här kan ni bland annat uppleva de mysiga fjordbyarna som alla har sin egna unika charm. Besök också semesterorten Øster Hurup, som har Danmarks mest barnvänliga strand.

Memphis Mansion (27.8km)

Nyttja också möjligheten att äta frukost på Graceland. Fasaden är en kopia av Elvis Presleys hus i Memphis, Tennesee. Innanför väggarna finns världens enda museum utanför USA om Elvis, hans musik och hans liv.

Rold Skog (31.9km)

Rold Skov, eller Rold Skog, är Danmarks största skog, med en yta på 8.000 hektar har den skiftande karaktär. Naturligtvis finns vandringsstigar, såsom den som går runt Store Økssø. Rold Skov är populärt för Mountainbikers och det finns rutter med olika längd och svårighetsgrad. Ridning i skogen är också populärt. För barnen finns en härlig naturlekplats, Røverknolden, som inbjuder till lek och mys.

Förr kunde det vara mycket farligt att besöka Røverknolden. Rövarlegender som Bette Fanden, Long Ajes, Lorentz Nielsen och Petronillen höll nämligen kontroll över skogen och anföll de som tog vägen genom skogen på hemväg från kroen. Som tur är hör dessa historier till dåtiden, men legenden lever kvar som statyer på de fyra rövarna.

Järnåldersbyn Hvolris (35.8km)

Vid Skals Ådal omkring 17 kilometer norr om Viborg ligger Hvolris Järnåldersby. Detta friluftsmuseum tillhör ett stor naturområde med en naturlekplats och små leder som tar er ut runt området. Börja med att utförska Tømmerlanden där det är en arkeologisk utställning med flera spännande fynd som grävts upp omkring Hvolris. Här har det bott människor ända sedan stenåldern för omkring 6000 år sedan. Något som är väldigt speiellt med järnåldersbyn är att utgrävningarna ligger sida vid sida med de rekonstruerade hus och verkstäder som tillsammans utgör en del av den spännande och lärorika järnåldersmiljön. Under året hålls en rad kurser i olika forntida hantverk och under helgerna pågår många olika aktiviteter. Få svärdet smitt och res tillbaka i tiden på ett riktigt underhållande sätt i Hvolris Järnåldersby, en perfekt destination för hela familjens sommarsemester på Jylland!

Rebild Bakker (37.6km)

Rebild Nationalpark är ett stort område med ljungbevuxna backar. Här finns det goda möjligheter för en fin dag i naturens tecken med aktiviteter som mountainbiking eller långpromenader.

Viborg Domkyrka (45.8km)

Domkyrkans historia går ända tillbaka till 1100-talet, men genom tiderna har kyrkan utsatts för flera allvarliga bränder, varav den sista var år 1726. Det finns därför inte mycket kvar av den ursprungliga eleganta domkyrkan, det var faktiskt bara den gamla kryptan som stod emot tidens härjande. Resten av kyrkan har restaurerats och byggts upp, den nuvarande kyrkan invigdes år 1876. I kyrkans södra kapell ligger Sankte Kjelds Brunn där många sjuka, särskilt blinda, sägs blev helade. Domkyrkans väggar och valv dekorerade av konstnären Joakim Skovgaard och hans medhjälpare. Från år 1901 till 1913 målade de domkyrkans väggar och valv med mycket färgrika fresker ur bibelhistorien, från Adam och Eva och fram till de senare tiderna.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

St. Binderup Kro

Uppehåll vid Rold Skov

Nordjylland

Mysig krosemester

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 x kaffe och kaka
 • 1 x välkomstdrink

445:-
Från endast
999.-

Visa karta

Alldeles vid skogen i Rold

Läs mer

Suldrup Kro

Inkl halvpension och välkomstdrink

Nordjylland

Krosemester i Suldrup

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink

898:-
Från endast
1.079.-

Visa karta

Krosemester på Nordjylland

Läs mer

Rold StorKro

God mat och gröna omgivningar

Nordjylland

Krosemester i Danmark

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x kronhjortsgryta (dag 1)
 • 1 x 3-rättersmeny
 • Gratis internet och parkering

380:-
Endast
1.719.-

Visa karta

Spännande mat och mysiga omgivningar

Läs mer

Hadsund Færgekro

Vackert läge vid Mariager Fjord

Nordjylland

Minipris till Hadsund

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny (kockens val)
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis internet och parkering

655:-
Från endast
1.549.-

Visa karta

Minisemester i Hadsund

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.