Kör själva till Hotell & Konferens Wången i Jämtland

Svenska | SEK

Hotell & Konferens Wången

Ät vällagad mat från lokalproducerade råvaror

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Relaxavdelning med fantastisk utsikt och bubbelpool
 • Vacker utsikt över landskapet och Alsensjön
 • En fantastisk naturupplevelse med vackra vandringsleder
1.391:-
3~4 dag från
919.-

Sista natten är gratis

Minisemester i Alsen

4 dagar
Endast 919,- / spara upp till 1.391,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

4 dagar inkl.

 • 3 x övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 2 x kvällens varmrätt
 • Gratis internet och parkering
 • 3 x välkomstkaffe och kaka
Wild Offer

Inkl. halvpension

Minisemester i Alsen

3 dagar
Endast 1.019,- / spara upp till 521,-
Spara
4 dagar
Endast 1.519,- / spara upp till 791,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällens varmrätt
 • 2 x välkomstkaffe och kaka
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Hotell & Konferens Wången ligger vackert beläget precis vid Alsensjön och omgivet av den jämtländska naturen. Här bor ni i trevliga rum på ett hotell som har ett eget ridhus. Efter en upplevelserik dag fylld av aktiviteter kan ni slappna av på hotellets relaxavdelning där ni bland annat hittar en utomhusjacuzzi.

Om hotellet

Bo vackert mitt i den jämtländska naturen på Hotell & konferens Wången som ligger precis vid Alsensjön. Här bor ni omgivna av naturen och med många spännande vandringsleder och naturupplevelser runt knuten.

Hotellet har en trevlig relaxavdelning med utomhusjacuzzi och bastu.

Wångens Wärdshus serverar vällagad mat från lokalproducerade råvaror och här serveras jämtländska specialiteter och husmanskost. Varje morgon dukar hotellet fram en härlig frukostbuffé där ni kan äta er riktigt mätta inför en dag av spännande aktiviteter. Det går också att äta lunch och middag på hotellet.

Hotellet ligger vackert beläget i den jämtländska naturen. Ni hittar anrika vandringsleder och spännande vattenfall i närheten och ni har inte långt till Åre som passar perfekt för skidåkning vintertid. Det finns också riktigt bra fiskemöjligheter i området.

Det finns gratis parkering vid hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet.

Om rummen

Hotell & Konferens Wången har totalt 28 moderna rum som är 12 kvm stora och ligger i hotellbyggnaderna Wangr eller Förvaltaren. Rummen är fördelade på enkel- och dubbelrum och det finns möjlighet att få upp till två extrasängar på dubbelrummen. Alla rum har eget badrum med dusch och hårtork. På rummen hittar ni också TV.

I Förvaltaren finns det ett också sällskapsrum på båda våningarna och i entréplan hittar ni ett fullt utrustat kök med sittplats för upp till åtta personer.

Rumstyper

Enkelrum

1 / 2
Enkelrummen är på 9 kvm med en enkelsäng och badrum med dusch.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum

1 / 2
Dubbelrummen är på 12 kvm och har dubbelsäng eller twin bed (2*90cm) och badrum med dusch. Möjlighet för extra personer i gästsäng / bäddsoffa.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Östersund (48.3km)

Östersund är en stad med strax över 50 000 invånare och som geografiskt sett ligger beläget i mellersta Sverige och brukar ta på sig äran att vara Sveriges mittpunkt. Staden ligger vid Storsjön och på andra sidan vattnet från Frösön. 

Östersund är den enda stad inom Sveriges nuvarande gränser som grundats på 1700-talet. Staden grundades av kung Gustav III den 23 oktober 1786, efter att Odensalaböndernas utmarker vid Östersundet införskaffats för ändamålet. Stadens syfte var då främst att kontrollera handeln i Jämtland. 

Om ni gör en utflykt till Östersund får ni inte missa att besöka landmärken som Östersunds rådhus, Arctura och stora kyrkan. Förutom många sevärdheter finns det också över 300 butiker i staden så här kan ni passa på att shoppa innan ni sätter er på något mysigt kafé för att äta lunch eller ta en kaffe. Sommartid hålls här också festivalen Storsjöyran som är en av Sveriges äldsta stadsfestivaler och där många olika artister uppträder. 

Storsjön och Storsjöodjuret (38.3km)

Storsjön är en insjö i centrala Jämtland som har en area på 464 kvadratkilometer och är Sveriges till ytan femte största sjö. Handredskapsfiske är fritt i hela Storsjön och med detta menas fiske med spö eller liknande redskap som inte görs från båt. 

Storsjön och bygden runt sjön beskrivs ibland som en oas i vildmarken och ligger omgiven av höga fjäll i väster och stora skogsområden i öster. Enligt sägnen lever också det mytomspunna Storsjöodjuret i sjön. 

Storsjöodjuret

Ett odjur i Storsjön omnämns för första gången i skrift redan 1635 i sägnen om trollen Jata och Kata och här associeras odjuret med Frösö runsten som visar en runorm med drakslingor.

Många anspråk om observationer av fenomenet har gjorts sedan 1800-talet och dessa görs främst under sommaren och mestadels i sjöns södra och östra delar. 2008 placerade man fyra webbkameror och en värmesökande kamera på holmen Nysvehälla och i Augusti samma år fångades något som man hävdade vara odjuret på film.

Storsjöodjuret beskrivs oftast som ormliknande, mer än 10 meter långt, upp till en meter brett och med två eller tre pucklar. Huden beskrivs som glänsande med fjäll, och färgen gråsvart eller grågrön med svarta fläckar. Det har korta ben, med längre bakben som tycks ha simfenor och halsen är lång och har ett litet hundliknande huvud.

Många försök har gjorts till att förklara fenomenet och en av de vanligaste är att det är en extremt stor mal då dessa kan vara upp till fem meter långa och väga 300 kg. En annan förklaring är att odjuret är en jätteödla som överlevt sedan det fanns dinosaurier på jorden.

Vad som är sant är det ingen som vet, vilket gör det till en ännu mer spännande attraktion i området. 

Tännforsen (78.6km)

Tännforsen är ett vackert och dramatiskt vattenfall som ligger i Åre kommun i Jämtland. Vattenfallet är Sveriges högsta och har en fallhöjd på hela 37 meter, en lodrät fallhöjd på 26 meter och är hela 60 meter brett.

Tännforsen är också ett av Jämtlands mest besökta turistmål och ett få vattenfall i Jämtland som inte bebyggts med ett kraftverk. Fallet har genom åren, och främst på 1940-talet, hotats av kraftverksutbyggnad men har räddats av lokalbefolkningen som varit emot exploateringen. Numera klassa Tännforsen och det omkringliggande området som ett naturreservat och Natura 2000-område. 

Fallet är en del av Indalsälven och förbinder sjöarna Tännsjön och Östra Noren. Mest vatten forsar genom fallet i slutet av maj. Vintertid forsar inte lika mycket vatten över fallets nacke som det gör sommartid, men då täcks det istället av en vacker isskrud. 

Frösön (45km)

Frösön är en 41 kvadratkilometer stor ö i Storsjön som förbinds med fastlandet via tre olika broar där en av dem förbinder ön med Östersund. På jämtmål, som är den lokala dialekten, kallas ön Frösöya.

Frösön består till största delen av sedimentära bergarter och naturen på ön är förhållandevis kuperad. Det högsta berget på ön heter Östberget och når hela 469 meter över havet (och 176 meter över Storsjön). Naturen består av stora skogar och många åkermarker och ön har ett rikt djurliv med bland annat älg och rådjur. En anledning till att det finns så många djur på ön är att de vandrar dit över isen vintertid och sedan blir kvar när isen smälter på våren. På den sydvästra delen av ön finns det också den kända fågelsjön Ändsjön och området är ett naturreservat.

På Frösön ligger fornborgen Mjälleborgen och här står också runstenen Frösöstenen som är världens nordligaste och Jämtlands enda kända runsten. Vid Öneberget har man också hittar ett vikingatida mynt från den engelska ön Isle of Man.

Östersund Åre Flygplats ligger på Frösön. 

Åre och skidåkning i Åre (57.2km)

Åre är en tätort som ligger i västra Jämtland och som har strax under 1 500 fast bosatta invånare. Det är det ett extremt populärt turistmål med många skidbackar och hotell. Området är fullt av turister året runt och sommartid när det inte finns någon snö är backarna istället populära för mountainbike-cykling och vandring. 

Åres alpina skidområde är det äldsta i Sverige och består av 46 liftar och 89 skidbackar. Här finns också Sveriges högsta liftburna fallhöjd på 890 meter och den högst belägna åkhöjden på 1274 meter över havet. Skidområdet är uppdelat i två liftsystem utifrån fyra olika byområden. Den totala åklängden i Åre är 192 km. Här finns backar för alla nivåer med allt från nybörjare till vana skidåkare. 

Åre har varit arrangör för ett alpint världsmästerskap tre gånger och är Sveriges nationalarena. Skidområdet drivs och ägs numera av Skistar som också driver andra kända svenska skidområden. 

Om ni är på semester i närheten under vintermånaderna får ni inte missa att bege er till Åre för fartfylld skidåkning!

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Långbergets Sporthotell

Trevligt hotell med utomhuspool

Svenska fjällen

Se Värmlands vildmark

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällens varmrätt
 • 2 x Gratis parkering
 • 2 x Gratis internet

376:-
Endast
1.019.-

Visa karta

Utsikt över nejden

Läs mer

Sälens Högfjällshotell

Naturupplevelser i Sälen

Svenska fjällen

Underbara Dalarna

Wild Offer - 5 dagar inkl.
 • 4 x övernattningar
 • Gratis parkering
 • 2 sovrum m 6 sängplatser
 • Vardagsrum m köksavd
 • Dusch, WC & TV

981:-
Från endast
2.019.-

Visa karta

Upplev fantastiska svenska fjällen

Läs mer

First Hotel Strand Sundsvall

Uppehåll med frukostbuffé

Medelpad

Minisemester i Sundsvall

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x Kvällsmacka med ett glas vin
 • Bastu och gym
 • Gratis internet

851:-
Endast
919.-

Visa karta

Besök natursköna och härliga Sundsvall

Läs mer