Bila i Uppland och bo på vackra Söderfors Herrgård

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Söderfors Herrgård

Romantisk semester med halvpension i vackra omgivningar

Herrgård i bruksmiljö med anor från 1600-talet
Vacker natur precis runt hörnet
Nära till Älvkarleby, Furuvik och Gävle
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Bastu
 • Gym

Om hotellet

Söderfors Herrgård ligger vackert beläget i välbevarad bruksmiljö i gränslandet mellan Uppland och Gästrikland. Här bor ni nära spännande historiska sevärdheter som Söderfors bruk, Älvkarleby och Furuvik. Herrgården är en av bruksbygdens äldsta och byggdes redan på 1690-talet. Då dominerades den av karolinsk stil men byggdes sedan om i rokokostil vid mitten på 1700-talet. Här väntar ett avslappnande och romantiskt stopp under er bilsemester. 

Hotellet erbjuder

När ni kommer till Söderfors Herrgård möts ni av stillhet och lugn i den gamla bruksmiljön och hotellet är perfekt för att varva ner och ta det lugnt på semestern. 

Hotellet ligger endast 50 meter från en sjö med strand och i området finns det många spännnade sevärdheter. Här finns möjligheter till fiske i Dalälven eller fallen i Älvkarleby och vandring i de vackra omgivningarna. Bege er ut till kusten och känn havsbrisen, besök Gävle och järnvägsmuseet eller Furuviksparken. För den whisky-intresserade är också ett besök till Sveriges första destilleri, Mackmyra, ett måste. Om ni vill göra en lite längre utflykt hittar ni Uppsala ungefär en timmes bilresa och Stockholm två timmars bilresa från hotellet. 

Varje morgon serveras en härlig frukost i hotellets restaurang, som fortfarande har kvar det vackra originaltaket från 1600-talet. Maten i restaurangen lagas från lokala råvaror och det finns en stor vinkällare med viner från hela världen. Menyn består av det bästa av Sverige och svenska traditioner och menyn ändras efter vilka råvaror som är i säsong. Här serveras både husmanskost och rätter med nya spännande smakkombinationer. 

Hotellet har en relaxavdelning med gym och bastu och det går att hyra cyklar på hotellet.

Det finns gratis parkering vid hotellet och ni har tillgång till gratis trådlöst internet under er vistelse. 

Om rummen

Hotellet har 46 personligt inredda rum som blandar dåtidens charm med moderna bekvämligheter. Standardrummen finns som både enkel- och dubbelrum och ligger jämnt fördelade i flera av herrgårdens byggnader. I dubbelrummen finns antingen en king-size säng eller två enkelsängar samt duntäcke och det finns möjlighet att få en extrasäng.

Alla rum har eget badrum med dusch och hårtork, kabel-TV med svenska och internationella kanaler och trådlöst internet. Alla rum är också rökfria och har utsikt mot trädgården, gårdsplanen eller älven.

Värt att se

 • Mackmyra Whisky (41.7 km)

  Mackmyra strävar alltid efter att tillverka sin whisky på ett så modernt, effektivt, besöksvänligt och miljövänligt sätt som möjligt. För att kunna göra det byggdes världens mest klimatsmarta destilleri, Gravitationsdestilleri, som stod färdigt år 2011. Det är en 35 meter hög byggnad där framställningsprocessen utförs med hjälp av tyngdkraften.

  Mackmyra Whisky
  Mackmyra Whisky har världens mest klimatsmarta destilleri, Gravitationsdestiller.
 • Makalösa Furuvik (42.0 km)

  Om man är i trakten så måste man absolut ta sig ett besök på Furuvik Nöjespark. Här finns djurpark, konserter och tivoli. Det finns caféer och restauranger, och massor av aktiviteter för hela familjen. Här kan ni välja att promenera i den vackra gröna, lummiga parken, hälsa på alla djur, besöka handelsbodarna, njuta god mat, svalka er i äventryrsbadet, snurra dig yr på parkens tivoli eller njuta av konserter en ljum sommarkväll.

  Makalösa Furuvik
  Makalösa Furuvik
 • Mackmyra Golf (42.8 km)

  Om du vill ta en tur på golfbanan kan du spela nio hål på Mackmyra Golf. De har långa säsonger tack vare konstgräsgreenerna som öppnas tidigt på våren och stängs sent på hösten. Ett perfekt sätt att koppla av och komma ut i friska luften!

  Mackmyra Golf
  Mackmyra Golf
 • Sveriges Järnvägsmuseum (38.4 km)

  Gillar du tåg? Ta då chansen att besöka Sveriges Järvägsmuseum! Här finns en av världens främsta samlingar av lok och vagnar, bland annat Prins August från 1856 och andra häftiga fordon och föremål från Sveriges järnvägshistoria. Sveriges Järnvägsmuseum är ett roligt besöksmål med utställningar och lekfullt lärande för alla åldrar, tågtrafik med museitåg och minitåg vid evenemang.

  Sveriges Järnvägsmuseum
  Sveriges Järnvägsmuseum
 • Hemlingby Friluftsområde (39.1 km)

  Hemlingby Friluftsområde är en naturoas mitt i Gävle, perfekt för såväl sommar- som vintersemester. Här hittar du Hemlingbybacken med snowpark, motionsspår och skidspår i olika längder, ett mountainbikespår, grillplatser, raststugor, teambanor och en naturstig. Gästrikeleden passerar också genom området. Och på sommaren är utomhusbadet öppet nedanför Hemlingbystugan som har café/restaurang, minigym och bastu. För barnen finns bland annat lekområde, upplevelsespår, pulkabacke, skidspår och skridskobana, och i Hemlingbystugan kan du hyra utrustning. Boka prisvärt hotellpaket hos Risskov Bilsemester och njut av en aktiv semester tillsammans med familjen.

  Hemlingby Friluftsområde
  Hemlingby Friluftsområde, en oas mitt i Gävle!
 • Gamla Uppsala (70.7 km)

  Bo billigt i Sverige under en bilsemester med familjen och åk till Uppsala. Det är verkligen värt att ta sig en tur till Gamla Uppsala, som är ett av Nordens märkligaste fornlämningsområden. Du kan ta en titt på de tre majestätiska kungshögarna från 500-talet, eller på ett av Nordens största gravområden och resterna efter domkyrkan som byggdes på 1100-talet. Platsen är mytomspunnen, och har de senaste åren dessutom blivit känd utomlands i och med serien 'Vikings'. Ta chansen att lära dig mer om hur det verkligen kunde se ut! Du kan också besöka Gamla Uppsala museum, restaurang Odinsborg och friluftsmuseet Disagården som ligger här.

  Gamla Uppsala
  Besök den gamla kyrkan från 1200-talet och Kungagravarna, Uppsala Högar, där man känner historiens vingslag!
Mer info

Karta

Söderfors Herrgård
Söderfors Herrgård 76, 815 76 Söderfors

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~11.99 i extrasäng 60% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 40% Rabatt