Bo på hotell ACHAT Hotel Dresden Elbufer på bilsemester i Tyskland

Svenska | SEK

ACHAT Hotel Dresden Elbufer

Hotell nära sevärdheter och kulturutbud.

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Modernt 4-stjärnigt hotell i utkanten av Dresden
 • Eleganta omgivningar och promadavstånd till Elbe
 • Storstadsupplevelser med shopping och sightseeing
1.141:-
3~5 dag från
959.-

Kulturstad i Tyskland

Upplev Dresden

3 dagar
Från 959,- / spara upp till 541,-
Nedsatt
4 dagar
Från 1.399,- / spara upp till 851,-
Nedsatt
5 dagar
Från 1.859,- / spara upp till 1.141,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Gratis internet och parkering
 • Dresden infopaket
Wild Offer

ACHAT Hotel Dresden Elbufer är ett modernt och nytt hotell som ligger ca 10 minuter från floden Elbe och samtidigt nära Dresdens centrum. Hotellet kan erbjuda ett trevligt och avkopplande uppehåll för gäster som önskar ett centralt boende.

Hotellet erbjuder

Hotellets läge, just i utkanten av Dresdens centrum,  möjliggör spårvagnsresa från hållplatsen Alttolkewitz till centrum. Föredrar ni att köra tar det endast ca 20 minuter med bil.

ACHAT Hotel Dresden Elbufer är ett medelstort hotell med 122 rum, hotellbar samt egen restaurang. På hotellet startar ni dagen med en frukostbuffé som dukas fram i restaurangen. Hotellets restaurang "No. 18" har öppet kl 18 - 22 och här serveras lokala rätter med säsongsbaserade råvaror samt ett urval av lokala goda viner. 

Rummen

Hotellets rum är ca 18 kvm och är modernt inredda med skrivbord och TV. Samtliga rum har egen dusch, toalett, hårtork, elvattenkokare, kaffe och te. Rökarrum och rum tillåtna för husdjur mot avgift finns.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

430 km från
Rostock, Tyskland
440 km från
Swinoujscie, Polen
500 km från
Travemünde, Tyskland
500 km från
 Sassnitz, Tyskland
650 km från
Öresundsbron
675 km från
Helsingborg, Sverige
1025 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Slottet Pillnitz (11.5km)

Schloss Pillnitz, eller slottet i Pillnitz, är ett vackert renoverat barockpalats som ligger i den östra delen av Dresden, i den tyska regionen Sachsen. Slottet har använts som sommarresidens för flera kungar och kurfurstar av Sachsen. Det var även här som Pillnitz-förklaringen blev underskrivet i 1791.

Slottet består av tre huvudbyggnader, Wasserpalais som ligger längs med flodbredden, Bergpalais som ligger längs bergsidan och som innehåller kinesiskt inspirerande arkitektur, och sedan även Neues Palais som förbinder byggnaderna på den östra sidan. Slottet har en välkänd barockträdgård som är omgiven av en stor offentlig park och är även hem till Kunstgewerbemuseum samt Palatsmuseet.

Ett besök här bjuder på en spännande tur tillbaka i tiden och är en perfekt familjetur och utflykt som passar både de små och stora i familjen.

Frauenkirche (8.1km)

Den vackra kyrkan Frauenkirche, blev dessvärre förstörd i 1945 efter några av de våldsammaste luftbombningarna under andra världskriget och den efterföljande branden därpå. Frauenkirche uppstod dock igen i 2005 efter en längre renovering som påbörjades redan 1994.

Enligt historien ska det ha stått en annan kyrka på denna plats för 1000 år sedan, men Frauenkirche originalet stod färdigt i 1743. Kyrkan ritades av arkitekten George Bähr, som dessvärre aldrig hann se sitt verk fulländat då han dog i 1738.

Kyrkans enorma kupol blev ett landmärke för staden och har upplevt en hel del, bland annat så blev kupolen bombad av Preussens armén i 1760, dock utan att ta skada och kyrkan har även stått i centrum för maj upproret i 1849. I Dresden har Risskov Bilsemester samarbete med flera hotell som ger er ett brett urval av tillgängliga prisvärda hotellpaket, med eller utan halvpension inkluderad. 

Zwinger (8.6km)

Som ca. 80% av Dresden blev också Zwinger förstört under bombanfallen mellan den 13 - 15:e februari 1945. Men Zwinger slottet blev återigen uppbyggt i slutet av 1950 talet. Zwinger är nog en av Tysklands mest berömda barockbyggnader, fylld med vackra målningar som ni bland annat kan se i Zwinger museet. Målningarna blev under kriget gömda i Sovjet och har sedan återvänt till staden. En av de absoluta huvudattraktionerna är museet Gemäldegalerie Alte Meister, där ni kan skåda verk av Rafael Giorgione och Titian. Besök också vapenkällaren, som har en imponerande samling av gamla vapen och krigsrustningar. Zwinger är också hem till en mycket berömd porslinsutställning och här är den kinesiska och japanska samlingen av särskilt värdefulla.

Semperoper (8.2km)

Semperoper är Dresdens operahus, som ritades av Gottfried Semper och stod klart i 1841. Operan har renoverats ett flertal gånger, första gången var efter branden i 1864, sedan även efter bombanfallen i 1945 och senast i 2002 efter den stora översvämningen i Centraleuropa som förstörde delar av byggnaden.

Operahuset har stått som värd för flera premiärer, som bland annat verk av Richard Wagner och Richard Strauss. Om ni har musikaliska familjemedlemmar så är det väl värt att se om det finns biljetter till en föreställning under ett besök i Dresden!

Pirna (14.7km)

Den pittoreska staden Pirna är ett vackert inslag i landskapet med sina vackra kyrktorn, omkring vingårdarna, i dalen vid Elben och ett trevligt stopp när ni bilar i Tyskland. Staden har många vackra byggnader och hus som i stor utsträckning är utsmyckade med konstnärliga gavlar och stadens kullerstensgator ger en inbjudande känsla. Besökare rekommenderas ta en tur kring den allra innersta delen av staden, speciellt kring marknadsplatsen och Marienkirche, Mariekyrkan, som årligen besöks av många turister.

Prina museet, Stadsmuseet Prina och DDR museet, som bjuder på kuriosa från DDR-tiden är även väl värt ett besök.

Ta även vägen förbi slottet Sonnenstein och upplev platsens kusliga förflutna. Det finns guidade turer på slottet som varmt kan rekommenderas, där ni bland annat kan få veta mer om den historien kring slottet. En rolig detalj är att det dansk slottet, Christiansborg, är byggt av sandsten från just detta område.

Striezelmarkt (8.2km)

Striezelmarkt är den äldsta och största julmarknaden i Tyskland som hölls första gången år 1434. Julmarknaden har fått sitt namn genom den lokala julkakan, Strietzel. Detta är en underbar upplevelse för både barn och vuxna med flera höjdpunkter såsom Pflaumentoffelhaus, Knusperhaus, julbageri och ett flertal musikarrangemang. Innan jul, i december månad hålls det olika festligheter såsom Stollenfesten, den 5:e december, som är något av ett dragplåster och lockar stor publik med sin enorma Stollen-julkaka, som fraktas från Zwinger till Striezelmarkt, i Dresdens centrum med hästvagn och som sedan skärs upp för att delas ut till besökarna.

Njut av ett glas varm glögg, Glühwein, en bit julkaka eller väldoftande kastanjer. Och glöm inte att smaka på den berömda julkakan Christstollen.

Basteiklipporna (33.7km)

De imponerande klipporna ligger sydöst om Dresden i nationalparken Sachsiske Schweiz. Från toppen erbjuds en helt otrolig utsikt och turen upp bjuder på flera olika vandringsleder, trappstigar och små broar. Innerst inne i parken ligger Felsenburg Neurathem, klippborgen som är den största medeltida stenslotten i Sachisiske Schweiz. Slottets historia går tillbaka till 1289 och har varit hem åt flera olika adelssläkten.

Passa även på att besöka Panorama restaurangen och njut av utsikten över Elben och Königstein fästingen i fjärran.

Königstein fästning (25.3km)

Regionen Sachsen har många slott och borgar, nästan upp till 1000 st vackra byggnader som bjuder på en massa spännande historia vid ett besök. Festung Königstein, eller Königstein-fästningen hör också till bland alla dessa enastående byggnader med spännande tysk historia och detta är även den största kulle fästningen i Europa.

Byggt på 9,5 hektar stenplatå, 240 meter över Elben, innehåller denna fästning över 50 byggnader som är omgivet av en 1800 meter lång mur som vid några ställen når en höjd på 42 meter. I mitten av fästningen finns det en 152,5 meter djup brunn som också är den näst djupaste i Europa.

Fästningen har varit i bruk som ett statligt fängelse, och är fortfarande intakt och är idag hem till en av Sachens största turistattraktioner. Fästningen Königstein är även enkel för rullstolsbundna och synskadade att ta sig runt kring fästingen då de har speciellt utformade kartor som visar vägen och även taktila sådana.

En perfekt upplevelse för hela familjen!

Golfclub Dresden Elbflorenz e.V. (14.5km)

För er som tar golfväskan med på resan så är Elbflorenz Golfklubb en utmärkt plats att besöka. Golfklubben ligger ca 10 km söder om Dresdens centrum. Banan har 18 hål och är beläget i ett naturskönt område, i ett lätt kuperat landskap med naturliga hinder och snäva banor, särskilt de 12-15 hålen som löpen genom Poisenwald, Poisenskoven, som en gång tillhörde den tyska konungen. Denna bana kan vara en utmaning även för skickliga spelare och efter en golfrunda här kan ni koppla av i det tillhörande klubbhuset.

Julmarknad i Dresden (8.2km)


Doften av glögg och pepparkakor sprider sig i luften genom den charmiga tyska staden Dresden under julmånaden, när stadens berömda och välbesökta marknad arrangeras. Julmarknaden i Dresden är en av Tysklands äldsta, som för första gången arrangerades år 1434 och kallas också för Strizelmarkt, vilket är namnet på den lokala och berömda julkakan med torkade frukter, "Dresdner Stollen". 

Här kan ni finna äkta traditionella hantverk, med allt från julpyramider till ljusstakar från Erzebirge bergen. Besökare kan också kan uppleva glasblåseri och julbagare in action på marknaden. Varje år får ni även chans att beskåda och uppleva den största trapp-pyramiden från Erzebirge, som är en över 14 meter hög juldekoration.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Amadeus Dresden

Vistelse i spännande kulturstad

Sachsen

Historiska Dresden

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 1 huvudrätt
 • 2 x litet glas vin/öl till middag
 • 1 överraskning (sötsak) per rum

772:-
Från endast
929.-

Visa karta

Dresden kallas Elbes Florens

Läs mer

Quality Hotel Dresden West

Häftiga kulturupplevelser väntar

Sachsen

Kulturstaden Dresden

Wild Offer - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 3 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis internet

1.418:-
Endast
1.149.-

Visa karta

Upplev Dresdens kultur och stadspuls

Läs mer

Ringhotel Residenz Alt Dresden

Inkl 2-rättersmeny

Sachsen

Upplev Dresden

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rättersmeny/buffé
 • 2 x Adgang til sauna og dampbad
 • 2 x Gratis parkering och WiFi

281:-
Från endast
1.129.-

Visa karta

Besök historiska Dresden

Läs mer

Gasthaus zum Schwan Oschatz

Inkl halvpension

Sachsen

Historiska Oschatz

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 3 x 2-rättersmeny
 • 1 fl prosecco
 • Gratis internet

489:-
Endast
1.719.-

Visa karta

Historiska Östtyskland

Läs mer

Erzgebirgshotel Freiberger Höhe

All inclusive uppehåll

Erzgebirge

Pittoreska området

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x kvällsbuffé
 • 2 x lätt lunch
 • 2 x kaffe och kaka
 • Gratis dryck 11:00-21:00

152:-
Endast
999.-

Visa karta

Slappna av i Erzgebirge

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.