Aktiv semester nära Varberg med boende på Åkulla Outdoor Resort

Svenska | SEK

Åkulla Outdoor Resort

Familjedrivet hotell omgivet av bokskog som erbjuder många aktiviteter

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Endast 20 minuters bilresa från Gekås Ullared
 • Inkluderar halvpension och välkomstfika
 • Natursköna omgivningar med vackra vandringstigar
696:-
3~4 dag från
969.-

Inkl halvpension

Aktiv semester i södra Sverige

3 dagar
Endast 969,- / spara upp till 451,-
Spara
4 dagar
Endast 1.419,- / spara upp till 696,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum ekonomi

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällens varmrätt
 • 1 x välkomstkaffe
 • Gratis parkering
Risskov Paket

Åkulla Outdoor Resort ligger vackert beläget precis vid sjön Yasjön inte långt från Varberg och Falkenberg på västkusten. Här väntar en härlig aktiv semester med trevliga promenader i de omgivande bokskogarna, bad i sjön, lokalproducerad mat och många spännande utflyktsmöjligheter inte långt från hotellet.

Om hotellet

Under vintersäsongen finns det möjlighet att köpa ett dagskort på hotellet till Åkulla skidspår för 100 Sek per person, detta inkluderar skidor och pjäxor. 

På Åkulla Outdoor Resort bor ni mitt i ett 50 kvadratkilometer stort bokskogsområde (Åkulla Bokskogar) och precis vid sjön Yasjön och sommartid erbjuder sjön många olika aktiviteter. Hotellet drivs av tre generationer av samma familj som alla har ett stort intresse för sport och friskvård och där man har erfarenhet inom både träning, coaching och hälso branschen.

I hotellets närområde hittar ni vandrings- och cykelleder så här väntar härliga naturupplevelser under en aktiv semester. Sjön passar också perfekt för att ta ett dopp och det är möjligt att hyra kanot. Dessutom ligger hotellets vedeldade bastu precis vid sjön och där kan ni passa på att slappna av efter en aktiv dag med många aktiviteter. Ni hittar också flera sevärdheter i området som Öströö fårfarm, Ästad vingård samt de unika sevärdheterna Bexells talande stenar och mossen där Bockstensmannen hittades. 

Hotellet har ett café och en restaurang, där stort fokus ligger på att använda lokala och ekologiska råvaror. Dricksvattnet kommer från hotellets egna brunn, vilket har fått den nationella hållbarhetsmärkningen "Kranmärkt vatten". Det finns gratis parkering vid hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

På hotellet finns en mängd aktiviteter att tillgå så som utegym, outdoor träning och Yoga som är kostnadsfritt för boende på hotellet. Det finns även möjlighet att hyra kanot, roddbåt, SUP (stand up paddel) för 200 sek och utforska den vackra Yasjön.. 

Efter en aktiv dag med diverse olika aktiviteter i den vackra naturen kan ni passa på att avnjuta en lugn stund i hotellets egna vedeldade bastu som ligger precis vid sjön. Bastun måste förbokas direkt till hotellet och kostar 500 sek att hyra.   

Barn 5-12 år inkluderar en barnmeny i priset vid bokning av extrasäng.   

Om rummen

Risskovs erbjudande avser boende i Ekonomirummen, Observera att sängkläder ingår i denna rums typ men inte bäddning av sängarna. Det finns även möjlighet att boka Mini dubbelrum och Dubbelrum med Sjöutsikt med möjlighet till 2 extrasängar samt Enkelrum. Samtliga rum har eget badrum med dusch och toalett.

Mini dubbelrummen är nybyggda 2020 och har utsikt mot gården. Rummen är 14 kvm utrustade med 160 cm säng och har eget badrum med dusch och toalett på rummet. Ett av rummen är hundtillåtet men måste förbokas.

Dubbelrum med sjöutsikt är nybyggda 2020. Rummen är 19 kvm utrustade med 160 cm dubbelsäng och möjlighet till 2 extrasängar (80 cm). Eget badrum med dusch och finns toalett på rummet. Ett av rummen är hundtillåtet men måste förbokas.


Rumstyper

Dubbelrum ekonomi

1 / 1
Ekonomirum passa framförallt till par, enklare standard på rummet. Sängkläder ingår men bäddning sköts av gästen. 2 x 90 cm sängar ihop. Eget badrum med dusch.

Mini-dubbelrum

1 / 3
Mini-dubbelrum passar framförallt till par, 160 cm dubbelsäng. eget badrum med dusch.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Gekås Ullared (14km)

Boka billigt boende hos Risskov Bilsemester och kör iväg på familjesemester. Bila under semestern och ha friheten att ta er runt som ni vill. Med boende i närheten av Varberg eller Falkenberg rekommenderas ett besök på Gekås Ullared som är Skandinavien största varuhus och ett riktigt shoppingparadis. Här kan ni kan fynda allt ifrån kläder, elektronik, leksaker, kosmetika, livsmedel, belysning, hemtextil och verktyg.

Kallbadhuset (31.3km)

Både om sommrarna och vintrarna kan man ta ett förfriskande dopp vid Kallbadhuset för att därefter koppla av inne i bastun och njuta av den fantastiska utsikten över Kattegatt. Detta är en fantastisk upplevelse att ta del av under en kör själv semester i Varberg! Gå ner till strandpromenaden så kan ni inte undangå att finna det vackra och legendariska Kallbadhuset.

Bruket i Varberg (21.7km)

Bruket i Varberg är en plats där ni kan roa er tillsammans med familj eller vänner. Här finns aktiviteter såsom bowling, biljardbord, pilkastning och ett lekland. Skulle ni bli hungriga så finns här även ett flertal restauranger som erjuder ett brett och familjevänligt utbud av mat, dryck och snacks.

Hamnmagasinet (23.9km)

Kör själv semester på västkusten med billigt hotell i Varberg. För er som är konstintresserade så rekommenderas ett besök till Konsthallen Hamnmagasintet, som ligger i fästningens område. Här kan ni bland annat uppleva utställningar med lokal konst och hantverk. Det finns också en keramikverkstad, ett glasblåseri och silversmide i byggnaden, och man har på så sätt möjlighet att komma nära inpå hanverken och konsten på ett interaktivt sätt.

Varbergs Fästning (24km)

Varberg Fästning är en av de, om inte den största turistattraktionen i Varberg och väl värd ett besök. Upplev fästningens 700 år gamla historia på nära håll bland kanonkulor och fängelsehålor. Det arrangeras även många familjevänliga aktiviteter på museet och under sommrarna hålls rundvisningar som ger er inblick i hur livet på fästningen var förr i tiden.

Varbergs Fästning byggdes av danska hertig Jakob Nielsen i slutet av 1200-talet. Fästningen vittnar därför om det täta banden som Danmark och Sverige hade redan på den tiden. Och i början av 1600-talet byggde den danska konugen Christian IV om fästningen till en mer modern försvarsanläggning.

Björnhults Golfklubb (36.3km)

Om ni är golfintresserade så har ni kommmit rätt, det finns över 30 golfanläggningar i Halland. Björnhults GK är en av Hallands största golfanläggningar, vacker beläget vid kustlinjen mellan Falkenberg och Varberg. Avsluta golfrundan med ett besök på klubbens trivsamma restaurang.

Falkenberg (31.8km)

Falkenberg är en charmig stad med närhet till hav och strand, med de äldsta byggnaderna från 1200-talet och en folkmängd på ca 25 000 invånare. Sommartid vimlar staden av aktiviteter, men även resten av året är staden mysig. Flera av husen är målade i glada färger. Hos Risskov Bilsemester finner ni ett flertal hotell och billiga hotellpaket att boka, med eller utan halvpension.

Gamla stan i Falkenberg (32.8km)

Bila i Sverige och besök Falkenberg som är en gammal stad med rötter från tidig medeltid. Längs Ätrans västra strand växte staden fram med Storgatan som första gata. Vid Storgatan och området kring St Laurentii kyrkan fann man tidigare stadens absoluta centrum. Här låg skolan, rådhus, prästgård och torget. Delarna kallas nu mera Gamla Stan och här består bebyggelsen främst av lägre trähus från 1800-talet. I ett av de gamla trähusen, som är mycket välbevarade finner ni Falkenbergs Hembygdsmuseum. Här kan ni ta del av stadens utveckling från forntiden fram till inledningen av 1900-talet genom en omfattande samling av olika föremål.

Skrea Strand (35.8km)

I Falkenberg finns över 13 kilometer sandstrand och ytterligare fyra kilometer klippstränder. Den största och mest populära stranden är Skrea strand som är två kilometer lång och längs stranden vimlar det av serveringar och kiosker. Badhytterna längs stranden fördes upp redan under 1930-talet då havsbad blev populärt.

Svedinos bil- & flygmuseum (47.6km)

Svedinos bil- och flygmuseum i Ugglarp har en av Europas största samlingar av veteranbilar och flygplan. Samlingen omfattar över 100 bilar och runt 40 flygplan. Få saker har fascinerat människor så mycket som faktumet att kunna flyga och här erbjuds ni en spännande inblick kring flygplanens utveckling från de flygplan som utvecklades med fåglar som förebild till dagens jetplan. Ni får även ta del av bilens spännande historia och utveckling genom 1900-talet.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Gottskär Hotell

Inkl 2-rättersmeny

Västkusten

Lugna omgivningar

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 2 x Tillgång till wellnessavdelning
 • Gratis internet och parkering

1.061:-
Endast
1.419.-

Visa karta

Bo i unik miljö nära havet

Läs mer

Hotell Gästis

Inkl halvpension

Västkusten

Spahotell på Västkusten

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 x kvällens varmrätt
 • 2 x kaffe och kaka
 • 2 x Spa entré

841:-
Från endast
1.819.-

Visa karta

Besök Varberg på Västkusten

Läs mer

Pensionat Frillesbergs

Inkl halvpension

Västkusten

Minisemester nära Göteborg

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällens varmrätt
 • 1 x välkomstkaffe och kaka
 • Gratis internet och parkering

791:-
Från endast
919.-

Visa karta

Trevligt pensionat nära havet

Läs mer

Route 154 Motell

Inkl halvpension

Halland

Nostalgisk retrovistelse

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällens varmrätt
 • 1 x välkomstkaffe
 • 2 x minigolf

286:-
Från endast
919.-

Visa karta

Mysiga omgivningar nära Ullared

Läs mer