Minisemester i Sverige på Best Western Hotel Carlia

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Best Western Hotel Carlia

Fridfullhet och charm präglar det natursköna området kring Uddevalla

Centralt läge, mitt i Uddevalla
Gym och bastu
Nyöppnad (2015) restaurang på hotellet
 • Restaurang
 • Ångbastu
 • Bastu
 • Hund
 • Parkering mot avgift

Om hotellet

Vid Bäveåns mynning i Byfjorden ligger Uddevalla med natursköna omgivningar och intressanta utflyktsmål. På Best Western Hotel Carlia bor ni bekvämt mitt i staden, samtidigt som du har tillgång till hela Bohusläns utbud under er bilsemester!

Hotellet erbjuder 

Best Western Hotel Carlia är ett trevligt hotell med professionell och tillmötesgående personal. Hotellet erbjuder en ljus och mysig restaurang där er frukostbuffé dukas upp varje morgon. Hotellet har även en nyöppnad (2015) restaurang, "Meatings", där du kan njuta av god och vällagad mat. 

I relaxavdelningen finns både bastu och gym som fritt kan användas av hotellets gäster. Gymmet är utrustat med löpband, crosstrainer, fria vikter och pilatesbollar. 

Det finns en lekplats 300 m från hotellet. 

Hotellet är helt rökfritt. Parkering finns mot avgift. 

Vänligen observera att hotellet inte är handikappvänligt, trots att hiss finns. 

Om rummen 

Här bor ni i bekväma standarddubbelrum med två 90 cm sängar. Samtliga rum har dusch, toalett, hårtork, TV och gratis internet. Om ni behöver strykjärn, värdesaksförvaring eller vattenkokare kan ni kontakta receptionen. 

Möjlighet till 2 extrasängar finns. Vänligen observera att rummen ej är rullstolsanpassade. 

Vänligen observera att

OBS! Hotellet är ett kontantfritt hotell.

Receptionen är obemannad mellan kl 23.00 och 06.00, vid sen ankomst måste detta meddelas till hotellet för kod.

*Middagsbuffén serveras dag 2 alla dagar utom vid ankomst lördag då den serveras på ankomstdagen då restaurangen är stängd på söndagar. Om restaurangen är fullbokad serveras en pubmiddag i hotellbaren istället. Det finns inte möjlighet att beställa bord i restaurangen genom Risskov Bilsemester.

Under perioden 18/11-14/1 kommer kvällsbuffén ersättas med en tvårättersmeny.

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att rummet inte städas, papperskorgarna inte töms och handdukarna inte byts under er vistelse.

OBS Julöppet: Mellan den 22 dec fram till 6 jan har vi begränsade öppettider,
Följande tid gäller i receptionen: kl. 08.00 – 22.00, incheckning sker från kl. 14.00
Skulle någon av era gäster behöva checka in efter 22.00 får de gärna ringa oss på 0522-14140.

Mer info

Värt att se

 • Strandpromenaden och Uddevallabryggan (2.9 km)

  Missa inte att promenera längs Byfjorden på den vackra 9,3 km långa strandpromenaden som går från Lindesnäs till Skalbankarna. Vägen, som är en helt bilfri gång- och cykelväg, vann ”Vackra vägars pris” år 2009! En speciell en kilometer lång trädel av vägen kallas "Uddevallabryggan". Då bryggan invigdes slogs världsrekord i bandklippning.

  Strandpromenaden och Uddevallabryggan
  Uddevallas vackra strandpromenad är en av stadens stora sevärdheter. Du går längs vattnet hela vägen och har fantastisk utsikt över Byfjorden och den vackra naturen.
 • Bohusläns museum (0.7 km)

  Bohusläns museum finner ni vid Bäveåns kaj i Uddevalla. Här kan ni uppleva ett fullspäckat program med föreläsningar, musikaftnar, temadagar och spännande utställningar. På museets entréplan visas tillfälliga utställningar. Här finns även en Konsthall för samtidskonst och en Båthall med både allmogebåtar och fritidsbåtar.

  Bohusläns museum
  Besök Bohusläns museum
 • Uddevalla Golfklubb (12.6 km)

  Gillar du att spela golf? Gå ut och slå på Uddevalla GKs bana! Den är 18 hål, och ligger i vackra Uddevalla vid Sveriges västkust.

  Uddevalla Golfklubb
  Golf på Uddevalla GK
 • Torreby Slott och Golfklubb (28.1 km)

  Ta chansen att spela 18 hål på vackra Torreby Golfklubb. Torreby slott är Bohusläns enda slott och att spela på den här banan är definitivt en upplevelse. I slottet kan du sedan avnjuta en god måltid.

  Torreby Slott och Golfklubb
  Besök vackra Torreby Slott
 • Vattenpalatset i Vänersborg (29.9 km)

  Här finns många aktiviteter t.ex. vattenrutschbana, vattenpist, utomhusbassäng, virvelkanal och grotta. Koppla av med motionssim, solarium och relaxavdelning. De allra minsta har ett eget barnlandskap. Här finns 29-gradigt vatten och vattenpalatset har handikapplift.

  Vattenpalatset i Vänersborg
  Roligt för hela familjen
 • Fiskebäckskil på Skaftö (37.7 km)

  Besök Fiskebäckskil, som är ett härligt litet fiskesamhälle på Skaftö. Orten grundades på redan 1500-talet under den första Bohusländska sillperioden, då vikarna längs kusten kokade av sillstimm. Då sillen så småningom försvann blev näringslivet mer och mer inriktat på sjöfart och flera vackra kaptenshus byggdes. I början av 1900-talet upptäckte societeten den underbara lilla orten och hyrde husen som sommarbostäder. Promenera på kullerstensgatorna och se de vackra skepparhusen. Fortsätter du med bil 4 km, så långt ut du kan komma på Skaftölandet, hittar du Grunssund, som också var ett fiskesamhälle beroende av silltillgången. I dag består samhället till stor del av sommarhus. Mitt på Skaftö ligger också Skaftö GK med en lätt kuperad slingrande 18 hålsbana.

  Fiskebäckskil på Skaftö
  Vacker skärgårdsidyll i Fiskebäckskil på Skaftö
 • Trollhättefallet (30.1 km)

  Det finns få saker som visar naturens egna krafter så tydligt som ett vattenfall. Se naturens styrka vid det världsberömda Trollhättefallet. Vattenfallet är över 30 meter högt, och ni kan få en fantastisk utsikt över fallet från Oskarsbron. Vattnet släpps på vissa dagar på bestämda tider, till exempel under Fallens Dagar, som brukar äga rum i juli. När vattnet släpps på störtar 300.000 liter vatten per sekund (!) ner i fallfåran. Detta är ett fantastiskt skådespel som man inte får missa!

  Trollhättefallet
  300 000 liter vatten per sekund forsar ner i fallfållan!
 • Käringön, Smögen & Fjällbacka (57.4 km)

  Bohuslän har en unik natur och en storslagen skärgård som det är svårt att inte hänföras av. Boka prisvärda hotellpaket och åk på en weekend eller minisemester till skärgården med egen bil och upplev de kala granitklipporna och fiskesamhällena som likt ett pärlband tornar upp sig längs kusten. Besök exempelvis Käringön längt ut i Västerhavet, dit ni kan ta er med personfärja då ön är helt bil och modefri. Gör en dagsutflykt till Smögen och strosa på den långa Smögenbryggan längst Smögens gamla fiskehamn. Eller varför inte ta en tur till det lilla fiskeläge Fjällbacka och upplev orten där Camilla Läckbergs kända deckare utspelar sig. Hos Risskov Bilsemester finner ni flera billiga och barnvänliga hotell!

  Käringön, Smögen & Fjällbacka
  Upplev vackra Fjällbacka, Smögen & Käringön under en kör själv semester i Bohuslän
 • Göteborg (87.3 km)

  Bila på västkusten tillsammans med familj och besök bästkustens huvudstad, Göteborg! Njut av en dag i charmiga Göteborg och allt som Sveriges andra största stad har att erbjuda. Här kan ni strosa längs Avenyn, äta god mat på trevliga restauranger, fika på mysiga caféer och titta in i trevliga butiker. Ni kan också passa på att ta en tur i den vackra skärgården eller spendera en dag på Liseberg, nordens största nöjespark!

  Göteborg
  Kör till Göteborg som har mycket att erbjuda för en heldagsutflykt eller storstadsweekend.
Mer info

Karta

Best Western Hotel Carlia
Norra Drottninggatan 26 451 31 Uddevalla

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 3~12.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 13~99.99 i extrasäng 50% Rabatt