Best Western Vetlanda Stadshotell - Minisemester för hela familjen

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Best Western Vetlanda Stadshotell

Ta med familjen till Astrid Lindgrens Värld, Glasriket och andra utflyktsmål.

Bo centralt i Vetlanda
Middag ingår i paketet
Besök Astrid Lindgrens Värld
 • Restaurang
 • Bastu
 • Gym
 • Hund
 • Gratis parkering

Om hotellet

Astrid Lindgrens Värld och Glasriket är saker vi alla associerar med Småland, och när du bor på Best Western Vetlanda Stadshotell är du endast 70 km bort från en rolig dag för hela familjen på Astrid Lindgrens Värld. Träffa Madicken, Emil, Lotta, Pippi Långstrump och alla andra älskade karaktärer från böckerna vi alla läst. 

Glasriket är en annan fantastisk upplevelse som är unik för Småland. Ta er tiden att botanisera i alla de fina glashyttorna som finns i området. Här finns både små hyttor med egen tillverkning och design, liksom kända märken som Kosta Boda. 

Det finns dessutom massor av andra roliga upplevelser för hela familjen i området kring Vetlanda. Varför inte testa roliga familjeaktiviteter som kanotpaddling? Andra saker att rekommendera är till exempel cykling, bad och härliga promenader om man vill ta det lite lugnare.

Hotellet erbjuder

Detta mysiga och klassiska stadshotell med 69 rum ligger centralt i Vetlanda och det finns både affärer och restauranger i närheten. En trappa ner serverar hotellets restaurang Stadskällaren middagen som ingår i ert paket. Den goda menyn består av klassiska rätter i en mysig atmosfär. På sommaren finns ett utomhuscafé och på helgerna kan ni besöka puben och nattklubben. Parkering är avgiftsbelagd måndag - fredag kl. 9-15.

Om rummen  

Alla rum har bad/dusch, toalett, kabel-TV, skrivbord och gratis bredbandsuppkoppling. Gratis kaffe/te finns också på rummen. Hotellet tillåter 2 barn i föräldrars säng. Det finns bäddsoffa, som kan användas som extrasäng, på de flesta av rummen. En del rum har möjlighet till 2 extrasängar.

Vänligen observera att

Frukostbuffén serveras kl. 8-10, middagen kl.18-22.

Restaurangen är stängd på söndagar. Vid ankomst lördagar serveras middagen på lördagen. Vid ankomst söndag serveras middagen på måndagen.

Mer info

Värt att se

 • Kleva Gruva (14.7 km)

  Upplev Vetlandas gamla minor! Bege er ner genom de långa tunnlarna nere bland gruvorna, i underjordens kyliga inre och få en spännande och lärorik inblick i Sveriges gruvhistoria. Kleva gruva användes i drift under åren 1671-1920 när man först brukade koppar och senare nickel. Under tiden då gruvorna brukades för utgrävningar stängdes och öppnades gruvorna flera gånger om, utmed att metallpriserna gick upp och ner och gruvdriften kunde betala sig när priserna höjdes. Gruvan har sedan 1991 varit öppet för turister, där man nu med hjälm och lyktor kan gå med på upptäcksfärd i de gamla gruvtunnlarna.

  Kleva Gruva
  Besök Vetlandas gamla minor i Kleva Gruva.
 • Eksjö (30.6 km)

  Åk på bilsemester i Sverige och besök Småland! Eksjö är en gammal skola och regementsbyggnad på det småländska höglandet. Här kan ni ta passa på att besöka Aschanska-gården, som visar hur livet var för en typisk bondfamilj under mitten och slutet av 1800-talet. Gården är såpass välbevarad att man nästan skulle kunna tro att en familjemedlem från Aschans familjen kunde kommit in genom dörren. Eksjö Museum är beläget i centrum och här kan ni besöka tre bestående utställningar; Albert Engströms teckningar, en militärhistorisk utställning och en stadshistorisk utställning. Dessutom hålls temporära och skiftande utställningar med modern konst här och i musée-trädgården hålls löpande konserter och andra arrangemang. Hos Risskov Bilsemester kan ni beställa hotell eller en billig weekendvistelse för hela familjen. 


  Eksjö
  Eksjö på det småländska höglandet bjuder på kultur och historia.
 • Skullaryd Älgpark (40.9 km)

  Ta en tur i den vackra parken där ni kan uppleva älgar och renar på nära håll. Parken har under sommarperioden flera dagliga safariturer runt i parken, där ni bland annat kommer nära inpå "Skogens Konung", älgen. Ett minst sagt stort och imponerande djur. Dessutom finner ni även ett café i parken som säljer diverse förfriskningar och lättare fika och mat.

  Skullaryd Älgpark
 • Stuverydsbäcken Skrôle Hie (41.2 km)

  Öst om Eksjö, kan ni besöka Stuverydsbäcken Skrôle Hie, som er en 800 m lång och brant klippsats med fallande träd och speciell vegetation. Längs ner i ravinen löper en en bäck där en ovanlig öring håller till i flock.

  Stuverydsbäcken Skrôle Hie
 • Jönköping (76.4 km)

  Regionens största stad, Jönköping, är en gammal handelsstad. Här finner ni ett rikt urval av butiker och det finns säkerligen något för alla smaker. Staden är en av de snabbast växande städerna i Sverige där det ständigt tillkommer nya saker till staden. City Park är väl värd ett besök, likaså spännande museum, konserter och teaterföreställningar i det nybyggda kulturhuset "Spira", biografer och ett av Skandinaviens största köpcentrum; A6 Center. Jönköping har också en lång kustlinje som följer Vättern och är fylld med caféer, uteserveringar, restauranger och trevliga barer.

  Jönköping
  Jönköpingär regionens största stad och väl värtett besök under en bilsemester i Småland!
 • Bråbo Naturcenters vandringsleder (80.6 km)

  Här kan du välja mellan tre olika längder på vandringsleder: 1,5 km, 4,5 km eller 8 km. Vandringsleder genom hagar, fägator, slåtterängar, små åkerlyckor, våtmarker och en varggrop. Lederna är inramade med, de för Bråbygden karaktäristiska, hamlade träden som skulpturer i markerna.

  Bråbo Naturcenters vandringsleder
  Aktiv semester vid Bråbo Naturcenters vandringsleder
 • Oskarshamn (94.9 km)

  I Oskarshamn kan du besöka Döderhultarmuseet. Här finns en samling med mer än 200 av Axel Perssons (Döderhultarns) snidade träskulpturer. Dessa skildrar på ett utomordentligt sätt livet på landsbygden i Småland kring förra sekelskiftet.

  Oskarshamn
  Besök Oskarshamn på er minisemester
 • Sjöfartsmuseet i Oskarshamn (94.6 km)

  Sjöfartsmuseet "nyinvigdes" den 1 december 2012 och visar idag en helt ny inredning. Informativa texter och filmer dyker upp överallt och otaliga är de fantastiska båtmodeller och skeppstavlor som finns bland alla andra spännande saker.

  Sjöfartsmuseet i Oskarshamn
 • Biologiska museet i Oskarshamn (96.6 km)

  Museum med en stor fågelsamling, men med störst inrikting mot växter från Sverige. Upplev botaniska och zoologiska samlingar med 220 000 föremål.

  Biologiska museet i Oskarshamn
  I det spännande muséet finner ni bland annat en fågelsamling och en samling av Sveriges växtliv.
 • Döderhultarmuseet (94.6 km)

  Museum med utställning om Axel Petersson, "Döderhultarn", och drygt 200 av hans verk. Under sommaren anordnas gratis guidad tur varje dag kl 12.00. 

  Döderhultarmuseet
  Döderhultarmuseet visar träskulpturer som skildrar livet på landet i Småland under 1800 och 1900-talet.
Mer info

Karta

BW Vetlanda Stadshotell
Stortorget 5 574 32 Vetlanda

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~6 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~13 i extrasäng 50% Rabatt